Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τέμπη: Μπαράζ μηνύσεων κατά Καραμανλή και Παπαδόπουλου - Νέα δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή

Τέμπη: Μπαράζ μηνύσεων κατά Καραμανλή και Παπαδόπουλου - Νέα δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή
Ζητούν συμπληρωματική δειγματοληψία στα συντρίμμια των βαγονιών αλλά και διευκρινίσεις για την ταυτοποίηση του DNA των θυμάτων
Στη Βουλή διαβιβάστηκε νέα δικογραφία για το σιδηροφρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ύστερα από σχετική μήνυση συγγενών θυμάτων που θίγει μεταξύ άλλων και πολιτικά πρόσωπα.
Η δικογραφία αφορά τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή και τον πρώην υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, για παράβαση καθήκοντος και για τις ευθύνες τους σχετικά με τη μη ολοκλήρωση της 717.
Επισημαίνεται πως για να κινηθεί περαιτέρω η διαδικασία, χρειάζεται τουλάχιστον 30 βουλευτές να καταθέσουν πρόταση για σύσταση προανακριτικής.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι ενέργειες από πλευράς συγγενών των θυμάτων, εν αναμονή και της πολυαναμενόμενης δίκης, οι οποίοι κατέθεσαν νέο υπόμνημα.
Ζητούν αφενός να γίνει συμπληρωματική δειγματοληψία στα συντρίμμια των βαγονιών της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, αφετέρου διευκρινίσεις για την ταυτοποίηση του DNA των θυμάτων.
Το υπόμνημα κατατέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Ιουνίου στον ειδικό εφέτη ανακριτή.
Στο σχετικό υπόμνημα που κατέθεσε ο Χ. Κωνσταντινίδης, ζητούνται, μεταξύ άλλων, συμπληρωματική δειγματοληψία στα συντρίμμια των βαγονιών της επιβατικής αμαξοστοιχίας που φυλάσσονται στο Κουλούρι Λάρισας από ειδικό μεταλλουργό, ο οποίος θα εξετάσει τα σχετικά υλικά για να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν στην έκρηξη και τη φωτιά.
Επιπλέον, ζητούν διευκρινίσεις για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων της τραγωδίας και τα δείγματα DNA που συλλέχθηκαν και την ταυτοποίησή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης