Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα όρια της χρεοκοπίας η σουηδική Intrum

tags :
Στα όρια της χρεοκοπίας η σουηδική Intrum
Τα ομόλογα της Intrum με λήξη τον Αύγουστο του 2025 διαπραγματεύονται επί του παρόντος στα επίπεδα των 76,75 λεπτών του ευρώ
Η σουηδική εταιρεία συλλογής χρεών Intrum AB είδε την πιστοληπτική της ικανότητα να μειώνεται στο CCC από τη Fitch Ratings, δεδομένου ότι υπάρχει μια «ουσιαστικά αυξημένη» πιθανότητα η επικείμενη αναχρηματοδότηση της εταιρείας να θεωρηθεί ως προβληματική ανταλλαγή χρέους.
Η «υψηλή μόχλευση της εταιρείας, η επί του παρόντος περιορισμένη πρόσβασή της στις αγορές χρέους και η βραχυπρόθεσμη πίεση να ολοκληρώσει τις συζητήσεις της με τους πιστωτές» υπογραμμίζουν τους κινδύνους για τους κατόχους ομολόγων, ανέφερε η Fitch.
Στις 14 Μαρτίου, η Intrum ανακοίνωσε ότι διόρισε χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να αντιμετωπίσουν τη δομή του χρέους της, με αποτέλεσμα οι μετοχές να πέφτουν έως και 18% στις συναλλαγές της Στοκχόλμης.
Η εταιρεία έχει επαρκή ρευστότητα για να αποπληρώσει πλήρως την πλησιέστερη λήξη του χρέους της, ένα ομόλογο 469 εκατομμυρίων ευρώ που λήγει στις 15 Ιουλίου, σημείωσε επίσης η Fitch.
Τα ομόλογα της Intrum με λήξη τον Αύγουστο του 2025 διαπραγματεύονται επί του παρόντος στα δυσμενή επίπεδα των 76,75 λεπτών του ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.
Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει 61% φέτος, δίνοντας στην εταιρεία αγοραία αξία 313 εκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης