Τελευταία Νέα
Διεθνή

Petro Chernyk (Ουκρανός αναλυτής): Η Ρωσία παράγει 170.000 πυρομαχικά τον μήνα

Petro Chernyk (Ουκρανός αναλυτής): Η Ρωσία παράγει 170.000 πυρομαχικά τον μήνα
Ο Chernyk δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα είναι σε θέση να αυξήσει την παραγωγή νεότερων, υψηλότερης ποιότητας αυτοκινούμενων συστημάτων πυροβολικού, όπως το 2S35 Koalitsiya-SV και το 2S34 Khosta, καθώς διαθέτει μόνο πέντε έως έξι μηχανές που μπορούν να κατασκευάσουν αυτά τα συστήματα
Ο Ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής Petro Chernyk δήλωσε στις 17 Ιουνίου ότι η Ρωσία έχει πιθανώς αποθέματα περίπου 8.000 έως 9.000 βλήματα πυροβολικού και είναι σε θέση να παράγει περίπου 150.000 έως 170.000 οβίδες πυροβολικού το μήνα.
Ο Chernyk δήλωσε ότι η Ρωσία, ωστόσο, υποφέρει από ελλείψεις εκρηκτικών για αυτά τα βλήματα, ειδικά νιτροκυτταρίνη — ένα ενδιάμεσο υλικό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή πυρίτιδας και εκρηκτικών.
Ο Chernyk δήλωσε ότι η Ρωσία μετατοπίζεται σταδιακά από τη χρήση αυτοπροωθούμενων συστημάτων ρυμουλκούμενου πυροβολικού σε συστήματα ρυμούλκησης, αλλά ότι η Ρωσία υποφέρει από απροσδιόριστα προβλήματα με τα οχήματα που χρειάζονται για την έλξη τέτοιων πυροβολικών.
Ο Chernyk δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα είναι σε θέση να αυξήσει την παραγωγή νεότερων, υψηλότερης ποιότητας αυτοκινούμενων συστημάτων πυροβολικού, όπως το 2S35 Koalitsiya-SV και το 2S34 Khosta, καθώς η Ρωσία διαθέτει μόνο πέντε έως έξι μηχανές που μπορούν να κατασκευάσουν αυτά τα συστήματα.
Το Sky News, επικαλούμενο έρευνα ανοιχτού κώδικα από την εταιρεία συμβούλων Bain & Company με έδρα τις ΗΠΑ, ανέφερε στις 26 Μαΐου ότι οι Ρώσοι αμυντικοί βιομηχανικοί παραγωγοί πιθανότατα θα είναι σε θέση να κατασκευάσουν και να ανακαινίσουν 4,5 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού το 2024 (375.000 βλήματα το μήνα), υποδηλώνοντας ότι η Ρωσία μπορεί να ανακαινίζει περισσότερα βλήματα από όσα παράγει.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πρόσφατα ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ) προμηθεύει την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας με νιτροκυτταρίνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης