Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα από τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας: Η Ουκρανία έγινε ... hotspot για τρομοκράτες που κατακλύζουν στην Ευρώπη

Βόμβα από τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας: Η Ουκρανία έγινε ... hotspot για τρομοκράτες που κατακλύζουν στην Ευρώπη
Ένας κρίσιμος βραχίονας του ISIS κατάφερε να μεταφέρει λαθραία τους υποστηρικτές του στη Δυτική Ευρώπη, πιθανώς μέσω ενός κύματος προσφύγων από την Ουκρανία
Τον Απρίλιο, η γερμανική Γενική Εισαγγελία κατέθεσε κατηγορίες για δημιουργία τρομοκρατικής οργάνωσης εναντίον πέντε πολιτών του Τατζικιστάν, ενός πολίτη του Τουρκμενιστάν και ενός πολίτη της Κιργιζίας.
Ωστόσο το σοκαριστικό στοιχείο έγκειται στο γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στη Γερμανία μέσω Ουκρανίας το 2022.
Όπως μάλιστα αποκαλύπτεται, η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος - Επαρχία Χορασάν» χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως κατ΄εξοχήν σημείο διέλευσης, ένα ιδιότυπο hotspot για την μετέπειτα είσοδο τρομοκρατών σε δυτικά κράτη.
Τα εν λόγω συμπεράσματα γνωστοποιήθηκαν στον Τύπο από τον Thomas Haldenwang, επικεφαλής του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος.
«Το ISKP κατάφερε να μεταφέρει λαθραία τους υποστηρικτές του στη Δυτική Ευρώπη, πιθανώς μέσω ενός κύματος προσφύγων από την Ουκρανία», εξήγησε ο Haldenwang σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Γερμανός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η ISKP ήταν η πλέον επικίνδυνη μεταξύ αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων.
Υπενθύμισε με νόημα τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δυτική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής στο Μέγαρο Μπατακλάν στο Παρίσι.
«Εκτελούνται προπαρασκευαστικές δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας, θα μπορούσαν να εμπλακούν πολλοί άνθρωποι, αγοράζονται όπλα και σε ορισμένα από αυτά τα στάδια οι αρχές ασφαλείας καταφέρνουν μετά βίας να παρεισφρήσουν», προειδοποίησε ο Γερμανός αξιωματούχος.
Από την πλευρά της, η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser, η οποία επίσης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι υπάρχουν πάνω από 27 χιλιάδες τζιχαντιστές και οπαδοί του ριζοσπαστικού Ισλάμ στη Γερμανία.
«Οι απειλές μπορεί να προέρχονται τόσο από μεμονωμένους τζιχαντιστές όσο και από μικρές ομάδες, αλλά μεγάλης κλίμακας συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις όπως η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα είναι επίσης ένα πιθανό σενάριο», πρόσθεσε ο Haldenwang, αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση στο συναυλιακό χώρο Crocus στις 22 Μαρτίου.
Οι ύποπτοι για εκείνη την επίθεση προσπάθησαν να διαφύγουν από τη Ρωσία διαμέσου των ουκρανικών συνόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης