Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θύελλα στο ΠΑΣΟΚ: Παίζει καθυστερήσεις ο Ανδρουλάκης - Γιαννακοπούλου: Πρόεδρε, είσαι τοξικός - «Δεν υποχωρεί» ο Δούκας

Θύελλα στο ΠΑΣΟΚ: Παίζει καθυστερήσεις ο Ανδρουλάκης - Γιαννακοπούλου: Πρόεδρε, είσαι τοξικός - «Δεν υποχωρεί» ο Δούκας
Αλλεπάλληλα πυρά προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από τα στελέχη της Τρικούπη
Ως οριακή κρίνεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ ιδίως μετά τις απειλές για διαγραφές που έχει εξαπολύσει ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης προς τους ... αμφισβητίες της Τρικούπη .
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ προέβη σε απολογισμό και παρέπεμψε στην Κεντρική Επιτροπή για περαιτέρω αποφάσεις σχετικά με την εκλογή ηγεσίας.
Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε κατ' αρχάς ότι υπό την ηγεσία του το ΠΑΣΟΚ βγήκε από το τέλμα και πρότεινε «ενδιαφέροντα πράγματα».
Πάντως, στην εισήγησή του δεν παρείχε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα στηθούν οι κάλπες για εκλογή ηγεσίας.
«Άλλο να λες ότι δεν ανεβήκαμε ποσοστιαία όσο θα θέλαμε, κι άλλο να παρουσιάζεις μια εικόνα κατάρρευσης και καταστροφής, παίρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας από τους πραγματικούς ηττημένους των εκλογών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στα στελέχη που θέτουν ζήτημα ηγεσίας.
«Υπήρχε ένα αφήγημα από τη Νέα Δημοκρατία, στο οποίο βοηθήσατε και κάποιοι από εσάς ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει το Κέντρο και οι αποφάσεις του είναι στροφή στον λαϊκισμό. Πώς λοιπόν ήμασταν πρώτο κόμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους;» διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος, αναφορικά με πιθανές εσωκομματικές διαδικασίες, τόνισε ότι «σήμερα αναλύουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και στην Κεντρική Επιτροπή (τέλος Ιουνίου) αποφασίζουμε τον οδικό χάρτη».
Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε επίθεση στα ΜΜΕ, υποστηρίζοντας πως «δεν τους έπαιζαν τα media», αλλά και η έλλειψη χρημάτων στο κόμμα.
Ο κ. Ανδρουλάκης φέρεται να τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέβασε τα ποσοστά, αλλά δεν μπορεί να πανηγυρίζει.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «μειώσαμε από 24 μονάδες σε 2 από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ολόκληρη η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πολιτικό Συμβούλιο

5_147.JPG

«Ξεκινήσαμε μια πορεία πετυχαίνοντας τη σταδιακή άνοδο της παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη αυτονομία προγράμματος και πολιτικής ισχύος. Αναλαμβάνοντας την ηγεσία, δεσμεύτηκα για πολιτική αυτονομία, ανανέωση και προοπτική. Τα έχουμε και τα τρία, αρκεί να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με κόπο.
Δέχομαι κάθε κριτική επί του αποτελέσματος. Άλλο όμως να λες ότι δεν ανεβήκαμε ποσοστιαία όσο θα θέλαμε, κι άλλο να παρουσιάζεις μια εικόνα κατάρρευσης και καταστροφής παίρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας από τους πραγματικούς ηττημένους των εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι κάθε ψηφοδέλτιο έχει πάνω το όνομά του και η Νέα Δημοκρατία υπέστη τη μεγαλύτερη εκλογική ήττα. Ακούω ότι χάσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ήττα η διαφορά των 24 μονάδων που μας χώριζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, να έχει γίνει 2;
Το 13% είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα. Χωρίς στήριξη συμφερόντων και χωρίς μιντικακό ούριο άνεμο.
Μετά από δώδεκα χρόνια το χρώμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στον εκλογικό χάρτη και είμαστε δεύτερο κόμμα σε 19 περιφέρειες. Υπήρχε ένα αφήγημα από τη Νέα Δημοκρατία στο οποίο βοηθήσατε και κάποιοι από εσάς ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει το κέντρο και οι αποφάσεις του είναι στροφή στον λαϊκισμό. Πώς λοιπόν ήμασταν πρώτο κόμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους; Εμείς πήραμε 31%, η Νέα Δημοκρατία 21% και ο ΣΥΡΙΖΑ 8%. Άρα, οι κεντρικές πολιτικές μας επιλογές όχι μόνο δεν τραυμάτισαν τη θέση της παράταξης στο πολιτικό σύστημα, αλλά την ενίσχυσαν. Στα μεγάλα αστικά κέντρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει στρατηγική. Να το συζητήσουμε.
Τα προβλήματα είναι δύο: μεγάλα αστικά κέντρα και κόσμος εκτός των τειχών. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναμιλήσει στην καρδιά και την ψυχή στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.
Σήμερα αναλύουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και στην Κ.Π.Ε. αποφασίζουμε τον οδικό χάρτη.

Έσπασε τη σιωπή του και πέρασε στην αντεπίθεση ο Χριστοδουλάκης - «Ενότητα με διαγραφές δε γίνεται»

3_313.JPG

Tην πολιτική επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ, με άμεση προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες το Φθινόπωρο, ζήτησε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, κατά την κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής Ομάδας. Κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη να αναλάβει τις ευθύνες του και παράλληλα να προχωρήσει τις διαδικασίες για να γίνουν εκλογές νέας ηγεσίας και στη συνέχεια για συνέδριο χάραξης πολιτικής και εκλογής οργάνων.
Εχει ενδιαφέρον ότι χαρακτηρίζει αναγκαιότητα την «ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης» και τη «διεύρυνση» του χώρου του ΠΑΣΟΚ και θέτει ως προαπαιτούμενα για αυτό το στόχο συμπαγές πολιτικό αφήγημα, «αυτοπεποίθηση στις ιδέες και στα στελέχη μας, μακριά από οποιαδήποτε φοβικότητα».
Ετσι καλεί σε πρωτοβουλίες, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης προτείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με απόφασή του, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που παρέχει το καταστατικό, να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε συντεταγμένη διαδικασία εκλογής Προέδρου το φθινόπωρο, «με όρους μαζικότητας και εξωστρέφειας που θα προσδώσει νέα δυναμική», και μετέπειτα, Συνέδριο χάραξης πολιτικής και εκλογής οργάνων, «ως εφαλτήριο της πολιτικής διεύρυνσης του χώρου».
Αναφορικά με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της ευρωκάλπης, ασκεί κριτική στα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, περιορίζοντας τη συζήτηση στην αποτίμηση σε επίπεδο αριθμητικής και συγκριτικών στατιστικών δεδομένων. «Το ερώτημα είναι απλό: το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ, γεννά προσδοκία στα μέλη μας, στη βάση μας και στον προοδευτικό κόσμο ότι μπορούμε δυνητικά να αποτελέσουμε φορέα αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών; Δυστυχώς η απάντηση είναι όχι, αυτό αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα και δημιουργεί συνθήκες πολιτικού εγκλωβισμού», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Κατηγορεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι με την τακτική της απαξίωσε τη θεσμική λειτουργία του κόμματος, κάτι που το σκιαγράφησε με τις εξής αναφορές-διαπιστώσεις: “ελάχιστες γόνιμες συνεδριάσεις των οργάνων”, “στελέχη που περιθωριοποιήθηκαν”, “οι θέσεις μας σε κρίσιμα νομοσχέδια δεν συζητήθηκαν στα κομματικά όργανα”, “το κόμμα πήρε τη μορφή ενός κλειστού σχηματισμού, που δεν ενέπνευσε τη συμμετοχή, τη διαβούλευση, τη συνδιαμόρφωση”.
Αιχμηρή τοποθέτηση επέλεξε κατά Ανδρουλάκη για την απειλή περί διαγραφών προς όσους μετά τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων συνεχίσουν να οδηγούν σε εσωστρέφεια και να χρησιμοποιούν τοξικό λόγο.
«Η ενότητα δεν σφυρηλατείται με διαγραφές», σημειώνει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.
Εχει σημασία ότι πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε κάνει δημόσια παρέμβαση παρουσιάζοντας πολιτική πλατφόρμα για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ (ένα είδος πολιτικού μανιφέστου). Ετσι, σηματοδότησε το δικό του “παρών” στη διεκδίκηση της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη.

Πέτρος Ευθυμίου: «Δεν είμαστε ΚΚΣΕ...»

Ο Πέτρος Ευθυμίου πήρε τον λόγο στη συνεδρίαση, απευθυνόμενος στον Ανδρουλάκη, και ζητώντας κάλπες και εκλογή ηγεσίας άμεσα: «Δεν είμαστε ΚΚΣΕ για να κάνουμε ανάλυση με ποσοστά. Προσωπικά δεν δέχομαι τίποτα από όσα άκουσα. Είμαστε, με αυτά που ακούω, σαν γραφειοκράτες και περιπτωσιολόγοι».
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε τις αιτιάσεις Ανδρουλάκη για σαλταδόρους και τυχοδιώκτες, μια φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου στην περίφημη κρίση του Πεντελικού το 1990. «Όποιος μιμείται τον Ανδρέα κινδυνεύει όχι να γίνει ηγέτης αλλά πολιτικός νάνος» φέρεται να είπε και χρησιμοποίησε ως παράδειγμα μίμησης του Ανδρέα Παπανδρέου -διά της συγκρίσεως- τον Αλέξη Τσίπρα, που η τακτική αυτή οδήγησε σε εκμηδενισμό του.

Κατρίνης: Στρατηγική επιλογή η μία και μεγάλη παράταξη που κερδίζει εκλογές

1_722.JPG

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης είπε αρχικά: «Η πραγματικότητα είναι μία. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που ήταν για χιλιάδες πολίτες: κόμμα εξουσίας» για να προσθέσει: «Κάποιοι μπορεί να είναι συμβιβασμένοι με ένα κόμμα του 13% ή του 15%, ένα κόμμα που θα παίζει μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης. Εγώ δεν είμαι». Και σημείωσε:
- Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεν θα φύγουν από κάποιον που απλά δηλώνει ότι θα τον νικήσει. Το έκανε και κάποιος άλλος και είδαμε τα αποτελέσματα. Δε χρειάζεται να ζήσουμε κάτι ανάλογο και στο ΠΑΣΟΚ.
-Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεν θα φύγουν έχοντας απέναντι κόμματα του 13% και του 15%.
- Δεν θα φύγουν όταν στελέχη μας θεωρούν φυσιολογική εξέλιξη μια συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία.
- Δεν θα φύγουν με στελέχη μας να φλερτάρουν με επιλογές της κυβέρνησης, να θολώνουν τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ σε αξιακά και ταυτοτικά ζητήματα.
- Δεν θα φύγουν όσο απευθυνόμαστε μόνο σε ένα συρρικνωμένο κομματικό ακροατήριο, ένα διαρκώς μειούμενο εκλογικό σώμα, στους συστημικούς παίκτες και τα ΜΜΕ, σε κάθε είδους κατεστημένα.
Πως θα φύγουν η Νέα Δημοκρατία και ο κ.Μητσοτάκης
-Η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης θα φύγουν όταν πούμε ξεκάθαρα για ποιους είμαστε εδώ, με ποιους είμαστε. Και όταν καταστήσουμε σαφές με ποιους δεν είμαστε.
-Η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης θα φύγουν όταν βρουν απέναντι τους μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, με ένα αξιόπιστο, συνεκτικό και ρεαλιστικό σχέδιο διακυβέρνησης.
-Η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης θα φύγουν όταν μιλήσουμε για την αυτονομία της πολιτικής απέναντι στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Και όσοι αυτό δεν το αντέχουν, ας πάνε στο φυσικό τους χώρο.
-Όταν καταφέρουμε να συνομιλήσουμε με την κοινωνική αντιπολίτευση, αυτή που τρέμει η κυβέρνηση.
-Όταν δυσαρεστήσουμε φίλους και συμμάχους που θεωρούν ότι μπορούν να μας επιβάλλουν τις απαιτήσεις τους στα εθνικά θέματα.
-Όταν τοποθετηθούμε ανοιχτά και ξεκάθαρα απέναντι στην απαράδεκτη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και το μοίρασμα του Ταμείου Ανάκαμψης σε 10 οικογένειες.
-Στρατηγική συνεργασία πάνω σε προγραμματικές αρχές και θέσεις με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης
-Να γίνει μία ανοιχτή πολιτική συζήτηση για το τι έγινε, τι δεν έγινε, πως πρέπει να κινηθούμε, τι επιλογές κάνουμε. Με καθαρές λύσεις και ξεκάθαρο σχέδιο.
-Πρέπει να υπάρχει σαφής στρατηγική: να φύγουν η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης. Να ενωθούμε με τη μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση που είναι πλειοψηφία και να γίνουμε πολιτική της έκφραση.
-Με στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ την προγραμματική συνεργασία με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης και στόχο μία μεγάλη παράταξη που μπορεί να γίνει κυβέρνηση.

Μαργαρίτης: «Χάσαμε, μην το ψάχνεις Νίκο»

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη είπε «έχουμε την εικόνα ενός γερασμένου κόμματος, ενός ΚΚΕ του Κέντρου» και πρόσθεσε:
«Χάσαμε, μην το ψάχνεις Νίκο, δεν πετύχαμε τους στόχους μας».
Ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, βάζοντας τα πάντα σε ανοικτή συζήτηση, όπως έκανε η Φώφη Γεννηματά το 2017.
Κριτική άσκησαν επίσης ο Γ. Μεϊμάρογλου, η Ευ. Λιακούλη.

Αιχμές από τη Μιλένας Αποστολάκη: «Έχουμε μια κοινοβουλευτική ομάδα που αντιπαρατίθεται την παραμονή της συζήτησης κρίσιμων νομοσχεδίων»

2_521.JPG

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών έχει δυο αρνητικά δεδομένα:
Την τεράστια αποχή
Την περιορισμένη άνοδο μας παρά την κατάρρευση της ΝΔ και την περαιτέρω υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ
Δεν κατορθώσαμε με τις παρεμβάσεις και το συνολικό πολιτικό μας μήνυμα να φέρουμε πολίτες στην κάλπη, δηλαδή να τους γεννήσουμε ελπίδα.
Γίνεται πολύς λόγος για την ασυμμετρία του εκλογικού αποτελέσματος ανάμεσα στην περιφέρεια και το λεκανοπέδιο. Στο λεκανοπέδιο ο παρεμβατικός ρόλος των βουλευτών δεν έχει καμία σχέση με εκείνον στην περιφέρεια. Στο λεκανοπέδιο αξιολογείται η κυβερνησιμότητα του κόμματος. Και αυτή την προσδοκία δεν καταφέραμε να την εκφράσουμε με δυναμισμό και προοπτική.
Οι λόγοι ασφαλώς είναι πολλοί. Θα σταθώ σε έναν σημαντικό προκειμένου ένα αξιόπιστο πολιτικό σχήμα να ανταποκριθεί σε κυβερνητικές ευθύνες. Αναφέρομαι στη λειτουργία μας και πόσο πολιτικά χρήσιμο θα ήταν:
1.Ένα ΠΑΣΟΚ με 11μελές και όχι 31μελές Πολιτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και αποτελεί το κεντρικό καθοδηγητικό όργανο για όλα τα μείζονα πολιτικά και κοινοβουλευτικά ζητήματα, παρέχοντας στιβαρή πολιτική καθοδήγηση και νομιμοποίηση στις πολιτικές αποφάσεις.
2.Σύμβουλοι του Προέδρου για την Εξωτερική πολιτική και την Άμυνα, την Οικονομία, τους Θεσμούς και το κράτος, την Παιδεία, την Υγεία και την Ενέργεια οι οποίοι θα συγκροτούν ένα μόνιμο σώμα διαβούλευσης με τον Πρόεδρο και θα συνιστούσαν για την κοινωνία μαζί με την Κοινοβουλευτική ομάδα μια προμετωπίδα αυριανών στελεχών που θα πάρουν το τιμόνι της χώρας και θα κυβερνήσουν με γνώση, δικαιοσύνη, διαφάνεια και υπευθυνότητα.
3. Μια κοινοβουλευτική ομάδα που δεν αντιπαρατίθεται την παραμονή της συζήτησης στη Βουλή κρίσιμων νομοσχεδίων, στέλνοντας ένα μήνυμα διαίρεσης και έλλειψης συντονισμού, αλλά τοποθετείται συντεταγμένα καθώς έχει προηγηθεί μια επίσης συντεταγμένη απόφαση σε ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος, νομιμοποιημένη και δεσμευτική για όλες και όλους μας.
4. Ένα κόμμα που έχει από την πρώτη στιγμή γραμματέα τομέα αυτοδιοίκησης.
Όμως τα ζητήματα λειτουργίας όσο σοβαρά και να είναι έπονται του πολιτικού προτάγματος, της πολιτικής συνθήκης που θα ενεργοποιήσει την κοινωνία, θα γεννήσει ελπίδα, θα προκαλέσει ξανά την συμμετοχή των πολιτών. Και αυτή η συνθήκη είναι η ενοποίηση του προοδευτικού χώρου.
Ο Πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου με την ευγένεια που τον διακρίνει θύμισε πολύ εύστοχα και αναγκαία μέσα από τον προχθεσινό του αστεϊσμό περί Ολαντρέου όσα ζήσαμε, όσα έγιναν, όσα ειπώθηκαν από έναν πολιτικό που έγινε ο κατ´ εξοχήν εκφραστής του αριστερού λαϊκισμού και του διχασμού και σήμερα μιλά για πολλαπλασιασμούς. Το μέλλον απαιτεί γενναιοδωρία. Απαιτεί υπερβάσεις και προσήλωση στο αύριο έναντι του χτες.
Η ενοποίηση ενός κατακερματισμένου και χωρίς πυξίδα σήμερα προοδευτικού χώρου είναι αναγκαιότητα και χρέος. Το έχουμε κάνει στο παρελθόν, οφείλουμε να το ξαναπετύχουμε. Δεν αναφέρομαι σε κινήσεις κορυφής, και συγκυριακές συγκολλήσεις που εξυπηρετούν μόνο τους ενδιαφερόμενους. Αναφέρομαι σε εκείνο τον πολλαπλασιασμό των δυνάμεων που η δημοκρατική παράταξη ως αυθεντικός εκφραστής της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς έχει στο παρελθόν κάνει πράξη μέσα από το αξιόπιστο πολιτικό της σχέδιο για τη χώρα πάνω στο οποίο πρέπει να ξαναγεννηθεί η ελπίδα της νέας αλλαγής.
Αυτή είναι μια αναγκαία συνθήκη για την μεγάλη επιστροφή όχι μόνο της πλειοψηφικής δημοκρατικής παράταξης, αλλά και της επαναφοράς της συμμετρίας του πολιτικού συστήματος, η οποία αποτελεί άμεση, δημοκρατική και θεσμική αναγκαιότητα».

Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ δεν πάει πουθενά με συνωμοσιολογία, φραστικές επιθέσεις και απειλές διαγραφών

ferwfwweew.JPG

Σφοδρά πυρά εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσε με την τοποθέτησή της στο Πολιτικό Συμβούλιο η Νάντια Γιαννακοπούλου η οποία ζήτησε εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στις αρχές του φθινοπώρου.
Η κυρία Γιαννακοπούλου έκανε αναλυτική αναφορά στα του εκλογικού αποτελέσματος και στις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν, εστίασε στο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ που έλαβε στη Θεσσαλονίκη όπου εκλέγεται ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ στην αρχή του επιτέθηκε για την απειλή των διαγραφών:
«Αρχικά θέλω να τονίσω, και με αφορμή τη συνέντευξη του Προέδρου στην ΕΡΤ, ότι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν απαγορεύτηκε, ούτε δαιμονοποιήθηκε, ούτε απειλήθηκε με διαγραφές η διαφορετική άποψη.
Με συνωμοσιολογία, φραστικές επιθέσεις, ανθρωποφαγία και απειλές διαγραφών το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει μπροστά.
Δεν προλάβαμε να συζητήσουμε και ήδη ακούσαμε για ρεσάλτα, τυχοδιωκτισμούς και συντονισμένες ή δήθεν προσχεδιασμένες παρεμβάσεις από την βραδιά των εκλογών.
Μάλλον θεωρείται ότι θα λειτουργήσω εγώ ή και άλλοι σύντροφοι υπό καθεστώς φόβου και αυτολογοκρισίας.
Θλίβομαι για αυτές τις κουβέντες. Όπως θλίβομαι όταν κάθε άποψη αντιμετωπίζεται ως διασάλευση της ενότητας για να κεντριστούν ευαίσθητα αντανακλαστικά μέρους της βάση μας.
Όπως και εξεγείρομαι, όταν λέγεται ότι όποιος έχει διατυπώσει κριτική περίπου προσπαθεί να κρύψει, να καλύψει την βαριά ήττα της Ν.Δ. Τι να πω...
Προσωπικά αισθάνομαι θιγμένη, προσβεβλημένη και ζητάω από όλα τα μέλη της Κ.Ο και του Πολιτικού Συμβουλίου να πάρουν θέση για αυτές ακριβώς τις αχαρακτήριστες συμπεριφορές.
Πρόεδρε, επειδή είπες ότι δεν θα δεχτείς τοξικό λόγο, θέλω ευθέως να σου πω, ότι η δική σου συμπεριφορά στην συνέντευξη με ευθεία επίθεση κατά πάντων ήταν και αντιθεσμική και τοξική.»

Σκανδαλίδης σε Ανδρουλάκη: Αν μπορείς να εγγυηθείς τη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ καλώς, αν όχι πάμε αλλιώς...
 
σκανδαλιδης.JPG

Ευθεία επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, στην ομιλία του κατά την κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
«Απογοητεύτηκα από τη συνέντευξή σου», τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης αναφορικά με τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ περί διαγραφών σε όσους καλλιεργούν κλίμα εσωστρέφειας και τοξικότητας στο κόμμα.
Ο κ. Σκανδαλίδης έκανε λόγο για «πύρρειες νίκες του ΠΑΣΟΚ» και ανέδειξε την ανάγκη αλλαγής λειτουργίας του κόμματος, ενώ σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε την ανασύσταση της Δημοκρατικής Παράταξης.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι «δεν γεννήσαμε ελπίδα και δεν αναδείξαμε κυβερνητική ομάδα».
«Αν δεν μπορείς να εγγυηθείς τη λειτουργία του κόμματος, δημοκρατία και διάλογο, να προχωρήσεις στις αναγκαίες διαδικασίες, εκλογή ηγεσίας από τη βάση», είπε στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Μήνυμα ... υποψηφιότητας από Δούκα με αιχμές προς Ανδρουλάκη: Θέλω το ΠΑΣΟΚ να μπορέσει να κερδίσει τώρα - Δεν υποχωρώ

Τη στιγμή που διεξάγεται η θυελλώδης συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιακαντάρη, στελέχους της Ανανεωτικής Αριστεράς.
«Και αν το βιβλίο μιλάει για την κατεύθυνση των κομμάτων το 2050, εγώ θέλω ο χώρος στον οποίο πάντα ανήκω, θέλω το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα, τώρα. Και θα κάνω ό,τι μπορώ γι’ αυτό», τόνισε ο Χάρης Δούκας υπενθυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες «οι συγκλίσεις για την Κεντροαριστερά γίνονται στις γειτονιές».
Έτσι, συσχέτισε τη νικηφόρα καμπάνια του στον Δήμο με τον κεκντρικό πολιτικό πεδίο, σκιαγραφώντας παράλληλα ένα σχέδιο συσπείρωσης δυνάμεων γύρω από το ΠΑΣΟΚ: «Όπως είναι γνωστό η δημοτική παράταξη που κέρδισε τις εκλογές στην Αθήνα έχει ως κορμό το ΠΑΣΟΚ αλλά και συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη δυνατή συνύπαρξη δυνάμεων. Δεν επικράτησε απλώς εκλογικά, ευκαιριακά, αλλά είναι μια στρατηγική συνεργασία που συνεχίζεται και μετά, στην οποία ενώνονται οι κύριες κατευθύνσεις πολιτικής εφαρμογής στον δήμο, διατηρώντας ταυτόχρονα την αυτονομία τους».
Δεν πρόκειται για μια προσπάθεια άνευ κόστους, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αθηναίων.
Με έμμεσα μεν, σαφή δε, μηνύματα προς το Νίκο Ανδρουλάκη για την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες, ο Χάρης Δούκας επισήμανε ότι αν δεν γίνουν τώρα άλματα θα οδηγηθεί η παράταξη σε σήψη.
Όπως υποστήριξε :
«Ο χρόνος των εξελίξεων δεν είναι ευθύγραμμος, στατικός χώρος, απεριόριστος. Μου λένε ορισμένοι. Ας αφήσουμε τα πράγματα να ωριμάζουν σιγά-σιγά, ας υπομένουμε αυτή τη διαδικασία στασιμότητας. Άφησε τη σήψη να εξελίσσεται. Κάθισε στο γραφείο σου αναπαυτικά και μην ασχολείσαι. Μου επιτέθηκαν μάλιστα επειδή τολμάω ακόμα και να αγωνιώ. Απέναντι σε αυτές τις απόψεις, υποστηρίζω μια διαφορετική κλίμακα χρόνου. Η ιστορία γράφεται με ασυνέχειες και τομές που αλλάζουν τον ρου των εξελίξεων. Χρειάζεται ένα άλμα γρηγορότερο από τη φθορά, που λέει και ο Ελύτης.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης