Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιορδανία: Το Ισραήλ κατέληξε ένα κράτος - παρίας - Εργαλειοποιεί την πείνα, διαπράττει εγκλήματα πολέμου

Ιορδανία: Το Ισραήλ κατέληξε ένα κράτος - παρίας  - Εργαλειοποιεί την πείνα, διαπράττει εγκλήματα πολέμου
Επικοινωνία του ΥΠΕΞ της Ιορδανίας με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Ayman al-Safadi συζήτησε για τον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα με τον κορυφαίο διπλωμάτη της ΕΕ Josep Borrell.
«Ο Al-Safadi τόνισε, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ύπατο Εκπρόσωπο για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας της ΕΕ Josep Borrell, ότι τα εγκλήματα πολέμου που τεκμηριώθηκαν από πολυάριθμες διεθνείς εκθέσεις απέδειξαν ότι το Ισραήλ είχε γίνει ένα κράτος - παρίας, που εργαλειοποίησε την πείνα ως όπλο. Και σκότωσε αμάχους αδιακρίτως, και τα Ηνωμένα Έθνη τους συμπεριέλαβαν στον κατάλογο», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας σε ανάρτησή του στο X, ενημερώνοντας για τη σχετική συνάντηση.
Αυτή η «μαύρη λίστα» είναι για χώρες «που έχουν διαπράξει σοβαρές παραβιάσεις κατά των παιδιών, αλλά η διεθνής αντίδραση σε αυτά τα εγκλήματα εξακολουθεί να υπολείπεται της αποτροπής που απαιτείται για να περιοριστεί ο εξτρεμισμός της ισραηλινής κυβέρνησης και να σταματήσουν οι σφαγές που διαπράττει», συμπληρώνει στην ανάρτηση - σχόλιο της η ανώτατη διπλωματική υπηρεσία της Ιορδανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης