Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Putin: Η Ρωσία θα αναπτύξει περαιτέρω την πυρηνική τριάδα - Είμαστε έτοιμοι για ευρεία διεθνή συζήτηση με ΝΑΤΟ, ΕΕ

Αποκάλυψη Putin: Η Ρωσία θα αναπτύξει περαιτέρω την πυρηνική τριάδα - Είμαστε έτοιμοι για ευρεία διεθνή συζήτηση με ΝΑΤΟ, ΕΕ
Παράλληλα, ο ρώσος ηγέτης δήλωσε ότι η χώρα του έτοιμη να συζητήσει θέματα ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας στην Ευρασία με όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει περαιτέρω την πυρηνική τριάδα, καθώς αποτελεί εγγύηση στρατηγικής αποτροπής και ισορροπίας δυνάμεων στον κόσμο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε συνάντηση με αποφοίτους στρατιωτικών πανεπιστημίων στο Κρεμλίνο.
«Τα σχέδιά μας περιλαμβάνουν περαιτέρω ανάπτυξη της πυρηνικής τριάδας ως εγγύηση στρατηγικής αποτροπής και ισορροπίας δυνάμεων στον κόσμο», τόνισε ο αρχηγός του κράτους.
Σημειώνεται ότι η πυρηνική τριάδα της Ρωσίας παραπέμπει στους πυρηνικούς πυραύλους που εκτοξεύει από ξηράς, αέρος και θαλάσσης.
Παράλληλα, ο ρώσος ηγέτης δήλωσε ότι η χώρα του έτοιμη να συζητήσει θέματα ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας στην Ευρασία με όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
«Ωστόσο, αυτό θα γίνει δυνατό όταν θα είναι έτοιμοι για αυτό», δήλωσε σχετικά ο Ρώσος πρόεδρος κάνοντας έμμεση αναφορά πως θα γίνει υπό όρους.
«Είμαστε έτοιμοι για μια ευρεία διεθνή συζήτηση αυτών των βασικών, ζωτικής σημασίας ζητημάτων - τόσο με τους συναδέλφους μας στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, την ΚΑΚ, την EAEU, τις BRICS, όσο και με άλλες διεθνείς ενώσεις - ευρωπαϊκά και ΝΑΤΟϊκά κράτη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Putin.
«Φυσικά, όταν θα είναι... έτοιμοι για ένα τέτοιο σενάριο», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Οι Ρώσοι παρακολουθούν στενά την κατάσταση στο μέτωπο»

Οι Ρώσοι παρακολουθούν στενά την κατάσταση στο μέτωπο και υπολογίζουν σε μεγάλο βαθμό στον στρατό της χώρας, δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
«Για άλλη μια φορά, σας συγχαίρω για την αποφοίτησή σας από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Υπουργείου Άμυνας, τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, σας εύχομαι καλή τύχη και ό,τι καλύτερο του στρατού μας στη γραμμή μάχιμης επαφής» απηύθυνε στους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης.
Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα πρέπει να βοηθήσουν στη διεξαγωγή στρατιωτικής δράσης, στη διασφάλιση της ειρηνικής ζωής των ανθρώπων στο Donbass και στη Novorossiya και στη διερεύνηση των εγκλημάτων των νεοναζί, είπε ο Putin προς τους αποφοίτους στρατιωτικών πανεπιστημίων.
«Σε αυτήν την αίθουσα υπάρχουν αξιωματικοί που θα συνεχίσουν να υπηρετούν στις τάξεις του FSB, του Υπουργείου Εσωτερικών, της Ρωσικής Φρουράς, του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, του FSO, της Ερευνητικής Επιτροπής, της Εισαγγελίας και της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας. Θα πρέπει να επιλύσετε ένα ευρύ φάσμα υπεύθυνων και σημαντικών καθηκόντων, πρώτα απ 'όλα, να προστατεύσετε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ρώσων πολιτών, να πολεμήσετε το έγκλημα, τη διαφθορά, την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό», είπε ο πρόεδρος.

Putin: Οι νεοναζί πρέπει να λογοδοτήσουν για τις θηριωδίες τους

«Προτεραιότητα παραμένει η ενεργός βοήθεια στο στρατιωτικό μας προσωπικό στη διεξαγωγή ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, πρωτίστως στη διασφάλιση του νόμου και της τάξης, της νομιμότητας και της ειρηνικής ζωής των ανθρώπων στις απελευθερωμένες περιοχές, στη διερεύνηση των εγκλημάτων των νεοναζί και των δυνάμεων τιμωρίας, οι οποίοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τις θηριωδίες τους, για εγκλήματα κατά αμάχων, για τρομοκρατικές επιθέσεις, για τους βομβαρδισμούς των πόλεων και των χωριών μας», συνέχισε ο Ρώσος ηγέτης μιλώντας για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Η Ρωσία θα βελτιώσει συνολικά τις ένοπλες δυνάμεις της και θα οικοδομήσει μια αμυντική πολιτική

Συνεχίζοντας ο Putin, ανέφερε ότι η Ρωσία θα αναπτύξει τις ένοπλες δυνάμεις της με βάση τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως υπό το φόντο των γεωπολιτικών εξελίξεων
Ταυτόχρονα, η Ρωσία θα βασιστεί στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και την εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας.
«Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη διεθνή κατάσταση, την εμφάνιση νέων προκλήσεων και κινδύνων, θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε συνολικά τις ένοπλες δυνάμεις, να χτίζουμε αμυντική πολιτική, να βασιζόμαστε σε προηγμένες τεχνολογίες και επιστήμη, αποτελεσματικές οικονομικές και χρηματοοικονομικές λύσεις», εξήγησε ο Ρώσος Πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης