Τελευταία Νέα
Διεθνή

Antonov (Ρώσος Πρέσβης, ΗΠΑ) - Αδιάντροπα ολοφάνερο: Οι κυρώσεις οφελούν εταιρείες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών - Απέτυχαν, όπως και οι ΗΠΑ

Antonov (Ρώσος Πρέσβης, ΗΠΑ) - Αδιάντροπα ολοφάνερο: Οι κυρώσεις οφελούν εταιρείες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών - Απέτυχαν, όπως και οι ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ προσπάθησαν "να τρομάξουν τις επιχειρήσεις από την κανονική αμοιβαία επωφελή αλληλεπίδραση και τους καταναλωτές από την αγορά προϊόντων Kaspersky", δήλωσε ο Anatoly Antonov.
(upd)Οι κυρώσεις στην Kaspersky Lab δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να βοηθήσουν τις δικές τους εταιρείες που εργάζονται για τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov, σχολιάζοντας την κίνηση των ΗΠΑ να βάλουν στη μαύρη λίστα τα στελέχη της ρωσικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας.
"Αυτό ένα ακόμη πολιτικοποιημένο βήμα από την κυβέρνηση [των ΗΠΑ]... είναι μια προσπάθεια να παρουσιαστεί η κατάσταση σαν οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία να βρίσκεται "κάτω από την κουκούλα των ειδικών υπηρεσιών" και να αποθαρρυνθούν οι καταναλωτές από την αγορά προϊόντων Kaspersky», ανέφερε η ρωσική πρεσβεία σύμφωνα με τον Antonov στο κανάλι της στο Telegram.
"Στην πραγματικότητα, είμαστε μάρτυρες της επιθυμίας να χρησιμοποιήσουν ανέντιμες μεθόδους για να ενισχύσουν τις δυνατότητες των δικών τους εταιρειών.
Πολλές από τις οποίες δεν ντρέπονται να παραδεχτούν ότι για χάρη των κυβερνητικών συμβάσεων συνεργάζονται στενά με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών", πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ηγετική θέση της εταιρείας μας σε πολλές χώρες έχουν εδώ και καιρό προκαλέσει έντονο φθόνο στις αμερικανικές αρχές».

"Δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι οι ειδικοί μας μπορούν να προσφέρουν κάτι περισσότερο από άξιο ανταγωνισμό στους τοπικούς προγραμματιστές.
Η αναφερόμενη εταιρεία αντιμετώπισε το ένα εμπόδιο από τους αξιωματούχους των ΗΠΑ μετά το άλλο από το 2017", είπε.
Η Kaspersky Lab απέρριψε τους τελευταίους περιορισμούς ως αδικαιολόγητους καθώς είπε ότι δεν θα επηρεάσουν τη βιωσιμότητά της και δεσμεύτηκε να συνεχίσει την αποστολή της.
Οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν πλήρη απαγόρευση του λογισμικού Kaspersky στη χώρα την προηγούμενη ημέρα, επικαλούμενες την υποτιθέμενη απειλή για την ασφάλεια των δεδομένων καθώς επέβαλαν επίσης περιορισμούς στις εξαγωγές. Προσωπικές κυρώσεις κατά ορισμένων κορυφαίων διευθυντών της Kaspersky Lab επιβλήθηκαν την Παρασκευή.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Dmitri Peskov επέκρινε τους περιορισμούς στις εξαγωγές ως «υπογραφή κίνησης» της Ουάσιγκτον για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το μέγεθος της αποτυχίας της πολιτικής της Δύσης δείχνουν οι επισκέψεις Putin στη Βόρεια Κορέα και το Βιετνάμ

Ερωτώμενος ο Ρώσος πρέσβης για τις επισκέψεις του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στη Βόρεια Κορέα και το Βιετνάμ
σημείωσε ότι έδειξαν την αποτυχία της αμερικανικής πολιτικής αποκλεισμού και των κυρώσεων .
"Η επίσκεψη Putin στη Βόρεια Κορέα και το Βιετνάμ έχει βυθίσει τους Αμερικανούς στα τάρταρα.
Η πολιτική της δικτατορίας, η πολιτική κυρώσεων, έχει αποτύχει εντελώς.
Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι οι χώρες του Παγκόσμιου Νότου παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή αυτό που κάνει η Ρωσική Ομοσπονδία, απευθύνονται σε εμάς», είπε ο Antonov στους δημοσιογράφους.
Οι ΗΠΑ «τρέμουν» από τις επιτυχίες της Ρωσίας
Οι αρχές των ΗΠΑ «τρέμουν» από τις επιτυχίες της Ρωσίας, αποφεύγουν μια σοβαρή συνομιλία με τη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένης μιας συζήτησης για τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του Προέδρου Vladimir Putin, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Antonov.

"Βλέπετε ότι η κυβέρνηση [των ΗΠΑ] τρέμει την επιτυχία που επιδεικνύουμε.


Κοιτάξτε τι συμβαίνει στο Καπιτώλιο όταν προτείνονται νέοι νόμοι για την κήρυξη της Ρωσίας ως κρατικού χορηγού της τρομοκρατίας.
Στην ουσία, πολλοί αξιωματούχοι είναι απλώς τρέχουν από εμάς και δεν θέλουν να ξεκινήσουν μια σοβαρή συζήτηση, αγνοώντας τις προτάσεις που υπέβαλε ο πρόεδρός μας σχετικά με, πρώτα απ 'όλα, τη διευθέτηση της κατάστασης στην Ουκρανία», είπε ο Antonov στους δημοσιογράφους.
Είπε επίσης ότι δεν βλέπει προοπτικές ούτε για μια παύση στην υποβάθμιση των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ, για να μην αναφέρουμε τη βελτίωσή τους.
«Θα ήθελα να καταλάβετε: δεν βλέπω προοπτικές, ευκαιρίες ακόμη και για κάποιου είδους παύση, όχι θέρμανση, όχι βελτίωση, αλλά παύση [στην επιδείνωση] των ρωσοαμερικανικών σχέσεων», είπε ο Antonov στους δημοσιογράφους.
Η Ρωσία δεν θα συζητήσει τον έλεγχο των όπλων με τις ΗΠΑ χωριστά από άλλα ζητήματα
Η Ρωσία δεν αποφεύγει τον διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν θεωρεί δυνατό τον διαχωρισμό του στρατηγικού ελέγχου των εξοπλισμών από το γενικό πακέτο θεμάτων, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής Antonov.

Συζήτηση και για το ουκρανικό

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ δήλωσε στο Sputnik ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ανοιχτές σε συνομιλίες με τη Ρωσία για τους πυρηνικούς κινδύνους και τον έλεγχο των όπλων, αλλά χωρίς αναφορά στην ουκρανική σύγκρουση.
«Η θέση μας από αυτή την άποψη είναι πολύ απλή - είναι απλώς αδύνατο να διαχωρίσουμε το θέμα του ελέγχου των εξοπλισμών από τον συνολικό αριθμό των προβλημάτων που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών μας...
Πάντα είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε.
Ας μιλήσουμε για τα προβλήματα γενικά», είπε ο Antonov στους δημοσιογράφους.
Είναι αδύνατο να επιλυθεί το ζήτημα του αφοπλισμού όταν ρωσικοί στρατηγικοί στόχοι δέχονται επίθεση από την Ουκρανία με αμερικανικά όπλα, πρόσθεσε ο διπλωμάτης.
Ο Antonov είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και θα τους ρωτήσει πού βαδίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στις σχέσεις με τη Ρωσία.
«Τις επόμενες ημέρες, έχω μια συνάντηση με εκπροσώπους του Λευκού Οίκου.
Δεν θέλω από τον Τύπο, αλλά συγκεκριμένα να τους θίξω αυτό το θέμα, ώστε να μας δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση για το πού βαδίζει η Αμερική στις σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε ο Antonov στους δημοσιογράφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης