Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Βέβαιη η εμπλοκή ΗΠΑ στην επίθεση στη Σεβαστούπολη - Βέβαιη η τιμωρία, θα υπάρξει απάντηση

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Βέβαιη η εμπλοκή ΗΠΑ στην επίθεση στη Σεβαστούπολη - Βέβαιη η τιμωρία, θα υπάρξει απάντηση
Όλοι όσοι εμπλέκονται θα υποστούν τιμωρία αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται στην πυραυλική επίθεση στη Σεβαστούπολη υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, το οποίο μάλιστα κάλεσε για σχετική ενημέρωση και την Αμερικανίδα πρεσβευτή.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την εμπλοκή των ΗΠΑ στην τρομοκρατική επίθεση στη Σεβαστούπολη.
Όλοι όσοι ευθύνονται για την επίθεση αυτή με αμερικανικά όπλα, θα υποστούν μια αναπόφευκτη τιμωρία» αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ, το οποίο καλεί τους διεθνούς οργανισμούς να κάνουν μια σωστή αξιολόγηση για την επίθεση στη Σεβαστούπολη.
«Σίγουρα θα ακολουθήσει απάντηση στην εμπλοκή της Ουάσινγκτον στην επίθεση στη Σεβαστούπολη» επισημαίνει το ρωσικό ΥΠΕΞ.
Βάσει του τελευταίου επίσημου απολογισμού, από την χθεσινή επίθεση με πυραύλους ATACMS και κεφαλές διασποράς σε μια από τις παραλίες της Σεβαστούπολης, σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 153.
Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και 27 παιδιά.

Εκλήθη η Αμερικανίδα πρεσβευτής Lynne Tracy

Το ρωσικό ΥΠΕΞ είχε καλέσει νωρίτερα για εξηγήσεις την Αμερικανίδα πρεσβευτή, Lynne Tracy.
«Κατά τη διάρκεια συνομιλίας με την επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη Ρωσία, Lynne Tracy στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, στις 24 Ιουνίου, της εκδόθηκε διαμαρτυρία για ένα άλλο θανατηφόρο έγκλημα του καθεστώτος του Κιέβου, που χρηματοδοτείται και οπλίζεται από την Ουάσιγκτον, το οποίο εσκεμμένα προχώρησε σε μια πυραυλική επίθεση κατά αμάχων στη Σεβαστούπολη, προκαλώντας πολυάριθμες απώλειες, μεταξύ των οποίων και παιδιά» αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Μέρος της σύγκρουσης οι ΗΠΑ

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, οι ΗΠΑ, οι οποίες διεξάγουν έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, έχουν γίνει μέρος της σύγκρουσης «προμηθεύοντας τον ουκρανικό στρατό με τα πιο προηγμένα όπλα, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων ATACMS, εξοπλισμένους με κεφαλές διασποράς, που χρησιμοποιούνται εναντίον κατοίκων της Σεβαστούπολης, των οποίων η πορεία πτήσης προγραμματίζεται από Αμερικανούς στρατιωτικούς ειδικούς, φέρουν την ίδια ευθύνη με το καθεστώς του Κιέβου για αυτή την θηριωδία».

Θα υπάρξει απάντηση

«Ο απεσταλμένος ενημερώθηκε ότι τέτοιες ενέργειες από την Ουάσιγκτον, που έχουν στόχο να ενθαρρύνουν τις φιλοναζιστικές αρχές της Ουκρανίας να συνεχίσουν να μάχονται «μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό» και που έχουν εκδώσει άδεια να πραγματοποιήσουν χτυπήματα βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος, δεν θα μείνουν αναπάντητες.
Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν αντίποινα»  υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης