Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μανιφέστο Κασσελάκη: Μπουρλότο στον ΣΥΡΙΖΑ, μετωπική με Τσίπρα - Τα τοτέμ τελείωσαν, πάμε σε ριζικές αλλαγές παντού

Μανιφέστο Κασσελάκη: Μπουρλότο στον ΣΥΡΙΖΑ, μετωπική με Τσίπρα - Τα τοτέμ τελείωσαν, πάμε σε ριζικές αλλαγές παντού
«Έχω καριέρα και έξω από την πολιτική σε αντίθεση με τα στελέχη του κομματικού σωλήνα», τονίζει με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Με ένα μανιφέστο που έθεσε εαυτόν απέναντι σε όλους και σε όλα, ο Στέφανος Κασσελάκης σηματοδότησε το γκρέμισμα του «παλιού ΣΥΡΙΖΑ» του Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως έγραψε στη σχετική του ανάρτηση από του τουίτερ «όλα θα μπουν στη συζήτηση».
Σε ανάρτησή του για τη «συγκόλληση» του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που από την πλευρά του υποστηρίζει συνεργασία με τη Χαριλάου Τρικούπη και την Πλεύση Ελευθερίας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, τόνισε πως «όλα θα μπουν στη συζήτηση» και πως αν τα μέλη και «οι προοδευτικοί πολίτες θέλουν μια μεγάλη παράταξη», τους ενθαρρύνει να γραφτούν στον ΣΥΡΙΖΑ και «να λάβουν μέρος στις αλλαγές που ζητούν».
«Δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη μας θα ακούσουμε και θα φέρουμε τις ριζικές αλλαγές που απαιτούν από εμάς» έγραψε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο ερωτηματολόγιο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις πριν από λίγους μήνες.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε εμμέσως και στο γιατί δεν άνοιξε θέμα συνεργσίας με το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι μία τέτοια συζήτηση κανονικά θα έπρεπε να είχε ανοίξει πέρυσι, όταν η Ν.Δ. πήρε 41% και όχι τώρα που έπεσε στο 28%.
Αν και απέφυγε να θίξει το γιατί δεν ήγειρε τέτοιο θέμα στο Συνέδριο του κόμματος, υποστήριξε ότι στην κατάρρευση της Ν.Δ. «έπαιξε ρόλο η αντιπολίτευση που κάναμε εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί -έχοντας δύο διασπάσεις στην πλάτη μας και ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή μας- να μην μπορέσαμε να καρπωθούμε μερίδιο από αυτήν την κατάρρευση, όμως την προκαλέσαμε σε μεγάλο βαθμό. Γιατί δώσαμε ορατότητα στο γεγονός ότι "ο βασιλιάς είναι γυμνός". Αναδείξαμε τα ψέματά τους, την ευθύνη τους για την ακρίβεια, την άδικη φορολογία, την αλαζονεία τους».


Όσον αφορά την κριτική για τα χαμηλά ποσοστά της Κουμουνδούρου, επανέλαβε πως έχει λάβει τα μηνύματα και πως ξέρει πού και πώς πρέπει να βελτιωθεί.
«Και το κάνω ήδη. Δεν είμαι ένας εναντίον όλων. Είμαστε πολλοί εναντίον λίγων» έγραψε χωρίς να αναφερθεί στα αίτια του αποτελέσματος.
Την ίδια στιγμή επιτέθηκε σε όσους βουλευτές αποχώρησαν από το κόμμα και όχι μόνο λέγοντας ότι το καθαρίζει «από συμφέροντα και μαγαζάκια».
Μάλιστα, διαμήνυσε πως «μερικές καριέρες τελειώνουν, μερικές καριέρες αρχίζουν. C'est la vie... Και αυτό θα αρχίσει άμεσα. Σε λίγες μέρες, θα μοιραστώ μαζί σας έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο στον οποίο κάθε μέλος θα μπορεί να δηλώσει το ενδιαφέρον του για αιρετή θέση: Για τα ψηφοδέλτιά μας στις βουλευτικές εκλογές και για την τοπική αυτοδιοίκηση».
Στη συνέχεια έκανε λόγο για «κυβέρνηση κυρίως εξωκοινοβουλευτικών υπουργών» και απάντησε στο ερώτημα «ποια είναι η ομάδα σου;» προαναγγέλλοντας ότι θα παρουσιάσει «μέχρι το τέλος του χρόνου τη σκιώδη κυβέρνησή μας, η οποία θα επιβλέπει τη δημιουργία του προγράμματος - νομοσχεδίων και θα είναι η πρώτη γραμμή της αντιπολίτευσής μας. Για να δώσουμε πρόσωπο σε αυτό που ονομάζουμε "νέος ΣΥΡΙΖΑ" και "σύγχρονη Αριστερά"».
Συμπλήρωσε, δε, πως το «κάθε υπουργείο δε θα στελεχωθεί από τους κολλητούς και τα ρουσφέτια του εκάστοτε υπουργού (όπως πχ το Υπ. Μεταφορών του Κώστα Καραμανλή). Θα στελεχωθεί από τον άξιο κόσμο που θα έχουμε αναδείξει».

«Έχω καριέρα και έξω από την πολιτική σε αντίθεση με τα στελέχη του κομματικού σωλήνα»

Ίσως το πλέον κομβικό σημείο της ανάρτησης Κασσελάκη έγκειται στο πως απαντάει στην κριτική μετά τη δήλωσή του ότι θα είναι υποψήφιος ακόμα και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Κασσελάκης επισήμανε ότι δεν θα κάνει τα πάντα για την καρέκλα.
«Εν αντιθέσει με τους πολιτικούς του κομματικού σωλήνα ή των τζακιών, μπορώ να έχω και ζωή και καριέρα έξω από την πολιτική.
"Δεν θα σας προδώσω ποτέ" σημαίνει δεν συμβιβάζομαι με το σύστημα. Αν είναι να γίνω πρωθυπουργός σε συνεργασία με το σύστημα, προτιμώ να μη γίνω ποτέ. Γι' αυτό και -εντός πολιτικής- δεν έχω πρόβλημα να αφήσω όσες φορές χρειαστεί την καρέκλα και να προσφύγω στην κρίση του λαού, κόντρα στα σχέδια του συστήματος.
»Τους αποκαλύπτω όλους. Δεν φοβάμαι για την καρέκλα μου. Δεν φοβάμαι για τα αντίποινα. Και ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει - αλλά ας γίνει με εντιμότητα. Πόσο έντιμα είναι τα πολιτικά κόμματα σήμερα; Καταθέσαμε τροπολογία για να είναι σε δημόσια θέα οι ρυθμίσεις δανείων και των πολιτικών και των κομμάτων. Τι κάνει ο Πρωθυπουργός; Απορρίπτει την πρότασή μας. Τι άλλη απόδειξη θέλετε; Σιγά που θα μας έδειχναν σε ποιον οφείλουν τι και πώς τα πληρώνουν. Τις εξαρτήσεις τους. Τα μαύρα χρήματα που λιμνάζουν στα κόμματα της Ελλάδας. Το ψάρι που βρωμάει από το κεφάλι» ανέφερε για να συμπληρώσει τα εξής
«Ας με πολεμήσουν και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά απ' έξω. Γιατί η χώρα έχει ανάγκη από ανεξαρτησία και ρήξεις - όχι από συμβιβασμούς και συγκολλήσεις» και επέμεινε πως έχει «ξεκάθαρο σχέδιο για το δεύτερο μισό του 2024, που θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό κόμμα, που θα πείσει τον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος να κυβερνήσει, και να κυβερνήσει ρηξικέλευθα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης