Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παναγιωτόπουλος (υπ. Μετανάστευσης): Όχι εφησυχασμός, οι στόχοι της Τουρκίας δεν αλλάζουν – Το BBC έχει πηγές Τούρκους και ΜΚΟ

Παναγιωτόπουλος (υπ. Μετανάστευσης): Όχι εφησυχασμός, οι στόχοι της Τουρκίας δεν αλλάζουν – Το BBC έχει πηγές Τούρκους και ΜΚΟ

Η πρώτη συνέντευξη του νέου Υπουργού Μετανάστευσης

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά με τις προτεραιότητες του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον τομέα της μετανάστευσης, ο ίδιος στη συνέντευξή του σε καθημερινή εφημερίδα, αφού ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ένα ευρύ πλαίσιο αρμοδιοτήτων, που σχετίζεται και με παράγοντες όπως η γεωπολιτική αστάθεια, η εθνική ασφάλεια αλλά και η οικονομία, τόνισε ότι στόχος είναι η αποθάρρυνση της παράνομης μετανάστευσης αλλά και οι «ανθρωπιστική μεταχείριση των εισερχόμενων».
«Βασικές προτεραιότητες είναι η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και των κυκλωμάτων διακινητών, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις δομές, η προστασία των ευάλωτων ομάδων, η κοινωνική ένταξη όπου απαιτείται, η βέλτιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά και η καλύτερη οργάνωση της νόμιμης μετανάστευσης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας».
«Το γεωπολιτικό περιβάλλον και οι παράγοντες αστάθειας δεν αφήνουν περιθώριο για χαλαρότητα.
Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και οι μηχανισμοί έτοιμοι να αντεπεξέλθουν σε κάθε είδους κρίση», προσθέτει ο υπουργός.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στη σημαντική αύξηση των ροών το πρώτο πεντάμηνο του 2024, σε σχέση με το 2023, ωστόσο «η συνολική εικόνα είναι σταθερή και το σύστημα αντέχει.
Το υπουργείο δεν είναι όχημα διευκόλυνσης, αλλά ελέγχου της μετανάστευσης, τόσο της παράνομης, όσο και της νόμιμης».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πρόσφατο ρεπορτάζ του BBC, που κατηγορεί τη χώρα μας για «παράνομες επαναπροωθήσεις», ο ίδιος απαντά:

«Το ντοκιμαντέρ του BBC και οι καταγγελίες που εμπεριέχονται μέσα σε αυτό για τη δράση του ελληνικού Λιμενικού Σώματος έρχεται να προστεθεί σε αρκετές ακόμη γνωστές προσπάθειες από το παρελθόν, να δημιουργήσουν εντυπώσεις και αρνητική εικόνα για τη χώρα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε ανάλογο δημοσίευμα που παίρνει διαστάσεις σπανίως αναφέρονται οι χιλιάδες ζωές που έχουν σώσει και σώζουν σε καθημερινή βάση, εδώ και χρόνια, οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος, κι αυτό είναι σαφώς άδικο για τις ελληνικές Αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης