Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θεοδωρικάκος για ακρίβεια: Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ανακουφίσουμε τη μέση οικογένεια

Θεοδωρικάκος για ακρίβεια: Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ανακουφίσουμε τη μέση οικογένεια
"Η κερδοσκοπία δεν είναι θεμιτή", είπε ο Τ. Θεοδωρικάκος
Σχετικά Άρθρα
«Το υπουργείο μας είναι της ανάπτυξης κι όχι της ακρίβειας, άρα μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και η ανάπτυξη των εισοδημάτων των νοικοκυριών», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Τ. Θεοδωρικάκος, κάνοντας αναφορά και στις κυβερνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση του νούμερο ένα προβλήματος.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι για το πρόβλημα της αποκλιμάκωσης των τιμών λύση είναι να ενώσουν δυνάμεις μια σειρά από φορείς για εξεύρεση λύσης, αλλά και ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να ανακουφίσει τη μέση ελληνική οικογένεια.
Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «θα εντείνουμε και θα ενισχύσουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δεν έχει γίνει ολοκληρωμένα αυτό. Γι΄ αυτό και από 1η Ιουλίου θα προστεθούν 30 νέα στελέχη στη ΔΙΜΕΑ, ενώ θα ρίξουμε το βάρος σε 100 βασικά αγαθά στο παρατηρητήριο τιμών της υπηρεσίας. Σε πλήρη εφαρμογή θα παραμείνει το μέτρο της ανακοίνωσης των ανατιμήσεων, όμως ο ψηφιακός έλεγχος θα είναι διαρκής και για τις τιμές προμήθειας. Επίσης, θα ελέγχονται ακόμη περισσότερο και οι ίδιες οι πολυεθνικές εταιρείες».
Πρόσθεσε πως επί 24ωρης βάσης λειτουργεί η πλατφόρμα e-katanalotis με 3.000 κωδικούς, όπου κάθε πόλίτης μπορεί να βλέπει κάθε προϊόν που τον ενδιαφέρει, όσο και στους εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας. «Θέλουμε να πηγαίνουν καλά οι επιχειρήσεις. Το κέρδος είναι θεμιτό, η κερδοσκοπία δεν είναι θεμιτή», είπε χαρακτηριστικά.
Περαιτέρω, εξήγησε γιατί «δεν γίνεται να καταργήσουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα» , λέγοντας ότι η Ισπανία που το έκανε έχει σήμερα υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων από την Ελλάδα.
«Το δοκίμασε η Ισπανία. Αν πάρετε την ημερομηνία που το ξεκίνησε μέχρι σήμερα, έχει περισσότερο πληθωρισμό τροφίμων από την Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει, γιατί τα χρήματα που πηγαίνουν στα κρατικά ταμεία και στον πολίτη, τώρα πηγαίνουν εκ νέου στα κέρδη των εταιρειών», ανέφερε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης