Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ «σκοτώνονται» για μία Κεντροαριστερά που έχει πέσει σε ανυποληψία στην κοινωνία – Μόνη λύση νέος φορέας

Σε ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ «σκοτώνονται» για μία Κεντροαριστερά που έχει πέσει σε ανυποληψία στην κοινωνία – Μόνη λύση νέος φορέας
Χάσμα ολικό μεταξύ Τσίπρα και Κασσελάκη - Ποιοι είναι με ποιον στο ΠΑΣΟΚ
Η Κεντροαριστερά έχει πέσει στα μάτια του κόσμου.
Στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ όσα γίνονται διώχνουν τον κόσμο μακριά, επιβεβαιώνοντας αυτό που έδειξε και η κάλπη.

Ότι είναι δύο οργανισμοί φθαρμένοι, χωρίς καμία δύναμη να κινητοποιήσουν τον κόσμο.
Τα ποσοστά που πήρα δεν αθροίζουν ούτε 28%, δεν υπάρχει καμία διάθεση του κόσμου να πιστέψει τις ηγεσίες των ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιοι είναι με ποιον στο ΠΑΣΟΚ


Πέρα, όμως, από αυτό, βλέπουμε ότι κάποιοι «σκοτώνονται» για τις καρέκλες σε κόμματα που έχουν εκπέσει της εμπιστοσύνης του κόσμου.
Στο ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Δούκας πλέον διεκδικεί το κόμμα από τον Νίκο Ανδρουλάκη στηριζόμενος κυρίως από τους παπανδρεικούς, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τον Απόστολο Πανά ενώ κοντά είναι και η Νάντια Γιανακοπούλου, η Ευαγγελία Λιακούλη, με αστερίσκο και η Μιλένα Αποστολάκη.
Στον Δούκα θα προστρέξουν και αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί στις εσωκομματικές εκλογές να κινητοποιήσουν ψηφοφόρους τους υπέρ του Δούκα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει παραμείνει με τον Δημήτρη Μάντζιο και τον Θανάση Γκλαβίνα, του έχει φύγει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ενώ αμφίβολος πλέον είναι και ο Παναγιώτης Δουδωνής που συνειδητοποιεί ότι υπάρχει σοβαρό κλίμα κατά του Ανδρουλάκη.

Ο Γερουλάνος θα παίξει ρόλο στον 2ο γυρο


Η περίπτωση του Παύλου Γερουλάνου, παρόλο που προέρχεται από την ομάδα Παπανδρέου, είναι αυτόνομη, δεν θεωρούμε ότι μπορεί να διεκδικήσει την αρχηγία, όμως, μπορεί να παίξει ρόλο στον δεύτερο γύρο όπου φυσικά θα πάει με τον Δούκα…
Οι εκλογές θα γίνουν στον Οκτώβριο-Νοέμβριο.
Όλα θα ξεκαθαρίσουν στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής. Όμως, όπως προείπαμε, μιλάμε για ένα κόμμα που παρά την χασούρα που είχαν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε παρα μόνο κάτι λιγότερο από μονάδα…

Χάσμα ολικό μεταξύ Τσίπρα-Κασσελάκη

Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το χάσμα μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Αλέξη Τσίπρα- συντρόφων του είναι τεράστιο πλέον.
Οι κατηγορίες για «μαύρα ταμεία» επί Τσίπρα δίνουν την αίσθηση μιας τεράστιας παρασκηνιακής διαμάχης με σκοπό την αλληλοεξόντωση.
Βέβαια, για το θέμα των παράνομων χρηματοδοτήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, τις πληροφορίες θα πρέπει να της έχει παράσχει ο Νίκος Παππάς, πρόσωπο που στηρίζει τον Κασσελάκη αλλά δεν έχει καμία σχέση πλέον με τον Αλέξη Τσίπρα. Η κατάσταση είναι οριακή.

Επιχειρεί από-τσιπροποίηση του κόμματος


Ο ΣΥΡΙΖΑ φυλλοροεί, στελέχη φεύγουν, οι απολύσεις-διαγραφές μεγαλοστελεχών δείχνουν ότι ο Κασσελάκης επιχειρεί την από-τσιπροποίηση του κόμματος. Η πρόθεση για την δημιουργία νέου φορέα στην Κεντροαριστερά έχει δημιουργήσει αντανακλαστικά και στην πλευρά Κασσελάκη.
Σαρώνει το κόσμο και τα ΜΜΕ του κόμματος, προκειμένου να έχει δικά του πρόσωπα. Κλείνει την καθημερινή Αυγή που λόγω Καρτερού έκανε καθημερινή κριτική στον Κασσελάκη.

Η περίπτωση Τσίπρα-Δούκα-Παπανδρέου


Ο Τσίπρας από την άλλη, έχει συνειδητοποιήσει ότι ο οργανισμός ΣΥΡΙΖΑ έχει εκπέσει και βάζει τις βάσεις για έναν νέο φορέα, με νέο ΑΦΜ και υποστηρικτές δικούς του επιχειρηματίες. Δεν θα βγει μπροστά, περιμένει να σταθμιστεί η κατάσταση στην Κεντροαριστερά.
Θα προτιμούσε την περίπτωση του Χάρη Δούκα που δείχνει να λειτουργεί.
Έχει πετύχει να εκλεγεί δήμαρχος απέναντι σε έναν «Μητσοτάκη», έχει ενωτικά στοιχεία από όλους τους χώρους και κυρίως τον στηρίζουν οι Παπανδρέου. Ουσιαστικά τι θέλει ο Τσίπρας;
Να πάρει το ΠΑΣΟΚ ο Δούκας και μετά να το εντάξει σε ένα νέο φορέα που θα μπορούν να ενταχθούν σε αυτό όλοι οι δικοί του.
Ακόμα όμως, και να μην πάρει το ΠΑΣΟΚ, να γνωρίζετε ότι την επομένη θα έχουμε αποχωρήσεις για ένταξη στο νέο φορέα.
Όλο αυτό όπως είναι δυνατόν θα πάρει χρόνο, η αντιπολίτευση απέναντι στον Μητσοτάκη θα μείνει ανενεργή για καιρό.
Και όλα αυτά για μία Κεντροαριστερά που δεν θα μπορεί να πάρει άνω του 20%. Μια εκπεσούσα Κεντροαριστερά σε όλη την Ευρώπη. Δεν ξέρουμε αν αξίζει όλο αυτό τον κόπο για ένα τόσο μικρό αποτέλεσμα…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης