Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κασσελάκης προκαλεί ανοιχτά τον Τσίπρα: Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα - Παραιτήσεις από τα κομματικά όργανα

Ο Κασσελάκης προκαλεί ανοιχτά τον Τσίπρα: Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα - Παραιτήσεις από τα κομματικά όργανα
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να απαντήσει στους ισχυρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη, επιδιώκοντας να μην αλλάζει ατζέντα όσον αφορά τη συζήτηση για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς
Σχετικά Άρθρα
Στα περί «μαύρου χρήματος» στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ο Στέφανος Κασσελάκης, προκαλώντας -εκ νέου- τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.
«Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε νέα ανάρτηση στα social media για να συμπληρώσει «αν οι ψηφοφόροι ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένα να αποδεχθούν μαύρο χρήμα προκειμένου να αποφευχθούν επίπονες αλλά αναγκαίες οικονομικά αποφάσεις, θα πρέπει να εκλέξουν άλλο Πρόεδρο».
Ο κ. Κασσελάκης κάνει έμμεση αναφορά στο κλείσιμο της εφημερίδας «Αυγή» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν μονόδρομος. Μιλάει για δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν με μεγάλο συναισθηματικό κόστος.

Η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη

Ειδικότερα, ο κ. Κασσελάκης επισημαίνει στην ανάρτηση του:
Σας μίλησα με ειλικρίνεια για δύσκολες οικονομικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. Με μεγάλο συναισθηματικό κόστος.
Πώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν αυτήν τη στιγμή; Μόνο με μαύρο χρήμα.
Ξεκαθάρισα:
Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα.
"Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ" σημαίνει ότι, αν οι ψηφοφόροι ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένα να αποδεχθούν μαύρο χρήμα προκειμένου να αποφευχθούν επίπονες αλλά αναγκαίες οικονομικά αποφάσεις, θα πρέπει να εκλέξουν άλλο Πρόεδρο.
Έναν Πρόεδρο οποίος να αποδέχεται τον υπόγειο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα περισσότερα κόμματα στην Ελλάδα.
Εγώ δεν προσφέρομαι. Λυπάμαι.
Κι επειδή η "βασίλισσα του μαύρου χρήματος" στο ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, τον προκαλώ ανοιχτά:
Να φέρουμε τώρα και στα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών (προτείνω την Deloitte ή αντίστοιχου κύρους εταιρεία) για έλεγχο όλων των οικονομικών μας στοιχείων σε χρονικό βάθος δεκαετίας. Με άρση οποίας ρήτρας εμπιστευτικότητας μπορεί να υπάρχει με προμηθευτές ή συνεργάτες.
Όλα στο φως.
Έχω υποσχεθεί στους πολίτες ότι αυτό το σάπιο σύστημα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του.
Κύριε Μητσοτάκη, πάμε;».

Η επίθεση Κασσελάκη στον Τσίπρα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρεται σε «μαύρο χρήμα» στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα.
Το απόγευμα της Δευτέρας (24/6/2024), με μια ανάρτηση του στα social media, ο... αυτοδημιούργητος εφοπλιστής εκτόξευσε αιχμές για «μαύρο χρήμα», αναφέροντας «κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: "πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα".
Λοιπόν - Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης».
Η σκυτάλη πέρασε μία ημέρα μετά, στον Ευάγγελο Αποστολάκη, από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ο οποίος… επιβεβαίωσε τα περί «μαύρου χρήματος». Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», ο κ. Αποστολάκης δέχτηκε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «μαύρα» κατά το παρελθόν, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε λέγοντας: «Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα;».
Ωστόσο, ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να δώσει συνέχεια στο θέμα σήμερα, καθώς -και πάλι μέσω των social media- έκανε αναφορές σε «μαύρο χρήμα»...
Είναι εμφανής η προσπάθεια του κ. Κασσελάκη να βάλει στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και προκαλεί να απαντήσει, ώστε να αντιπαρατεθούν ανοιχτά... Κι αυτό τη στιγμή που έχει ανοίξει η συζήτηση για τη ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς και του προοεδευτικού χώρου, ενώ η πρόταση για ενιαίο ψηφοδέλτιο και κοινό πρωθυπουργό από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ παραμένει στο τραπέζι.

Οι παραιτήσεις Τεμπονέρα, Κοτσακά, Τσιόκα

Εν τω μεταξύ, λίγα λεπτά πριν τη νεά πρόκληση του Στέφανου Κασσελάκη στον Αλέξη Τσίπρα, είχε προηγηθεί το κείμενο-παραίτησης των Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η τελευταία παρέμβαση του σ. Προέδρου κατέστησε σαφές, ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι, για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη, αντί για μετεξέλιξη, με την οποία διαφωνούμε» αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κείμενο παρέμβαση, όπου γίνεται λόγος για μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγουν «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι του λαού και των ψηφοφόρων του και είναι τουλάχιστον άκομψες οι αναφορές για «τον δικό μου ΣΥΡΙΖΑ».
Υπεθυμίζεται πως έχουν προηγηθεί οι απολύσεις των Θανάση Θεοχαρόπουλου και Γιώργου Τσίπρα, ενώ μόλις χθες (25/6/2024) ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας «Η Αυγή» με πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης