Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μένος κατά των αρχηγών του ισραηλινού στρατού από τη Sarah Netanyahu – Καταγγέλλει ότι σχεδίαζαν πραξικόπημα

Μένος κατά των αρχηγών του ισραηλινού στρατού από τη Sarah Netanyahu – Καταγγέλλει ότι σχεδίαζαν πραξικόπημα
Η Sarah Netanyahu δήλωσε πολλές φορές ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους ανώτερους αξιωματικούς του στρατού
Σφοδρές ήταν οι κατηγορίες που εξαπέλυσε η Sarah Netanyahu, σύζυγος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, κατά των αρχηγών του ισραηλινού στρατού, αποκαλύπτοντας ότι προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πραξικόπημα κατά του συζύγου της, σύμφωνα με την Haaretz.
Σε μια συνάντηση την περασμένη εβδομάδα με τις οικογένειες ορισμένων από τους αιχμαλώτους που κρατούνται από τη Hamas στη Γάζα, η Sarah Netanyahu δήλωσε πολλές φορές ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους ανώτερους αξιωματικούς του στρατού.
Οι οικογένειες αναστατώθηκαν από τα σχόλια της κυρίας Netanyahu, λέγοντας ότι η μοίρα των αιχμαλώτων μελών της οικογένειάς τους εξαρτάται από τον στρατό.
Σε απάντηση, η κ. Netanyahu διευκρίνισε τα σχόλιά της είπε ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης της δεν είναι στο σύνολο του στρατού αλλά στους ανώτερους διοικητές του.
Η Haaretz προσθέτει ότι «υποστήριξε έντονα ότι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν πραξικόπημα» και επανέλαβε τον ισχυρισμό πολλές φορές.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης αξιωματικοί του στρατού, συμπεριλαμβανομένου του συνταγματάρχη Verda Pomerantz, πρώην επικεφαλής του τμήματος απωλειών, και του Gal Hirsch, πρώην διοικητή του στρατού που ανατέθηκε από τον πρωθυπουργό να συντονίσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες αφότου ο γιος του πρωθυπουργού, Yair Netanyahu, επιτέθηκε και στους αρχηγούς του στρατού, κατηγορώντας τους για προδοσία.
Το Σάββατο, ο Yair μοιράστηκε ένα βίντεο στο οποίο ο αρχηγός του επιτελείου Herzi Halevi, ο αρχηγός της Shin Bet Ronan Bar και ο απόστρατος αρχηγός στρατιωτικών πληροφοριών του στρατού Aharon Haleva αποκαλούνταν «μοιραίες αποτυχίες» επειδή δεν απέτρεψαν την επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου.
Μετά από αυτό, ο Yair ανάρτησε επίσης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X, γράφοντας: "Τι προσπαθούν να κρύψουν (οι αρχηγοί του στρατού); Εάν δεν υπήρξε προδοσία, γιατί φοβούνται τόσο πολύ ότι εξωτερικά και ανεξάρτητα κόμματα θα ελέγξουν τι συνέβη;"
Σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού εκ μέρους της Sarah Netanyahu ανέφερε ότι «εργαζόταν με δική της πρωτοβουλία για τις οικογένειες των απαχθέντων, τις οικογένειες των πενθούντων, τις οικογένειες των δολοφονηθέντων και όλους τους κύκλους πόνου που συνδέονται με αυτόν τον δύσκολο πόλεμο και βοηθάει όσο μπορεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης