Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Meloni για την «πράσινη» παράνοια - Ιδεολογική τρέλα η απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκινήτων φυσικού αερίου ή diesel

Παρέμβαση Meloni για την «πράσινη» παράνοια - Ιδεολογική τρέλα η απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκινήτων φυσικού αερίου ή diesel
H πρωθυπουργός της Ιταλίας χαρακτήρισε ιδεολογική τρέλα την απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκινήτων φυσικού αερίου ή diesel από το 2035
Η απαγόρευση της πώλησης νέων αυτοκινήτων φυσικού αερίου ή diesel στην ΕΕ από το 2035 "δεν έχει νόημα" και η ιταλική κυβέρνηση θα εργαστεί για να τη "διορθώσει", διαμήνυσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας Georgia Meloni. 
"Η μείωση των ρυπογόνων εκπομπών είναι ο δρόμος που θέλουμε να ακολουθήσουμε, αλλά με κοινή λογική", δήλωσε η Meloni σε ομιλία του στο ιταλικό κοινοβούλιο ενόψει της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ που αρχίζει την Πέμπτη, σύμφωνα με το Politico.

Καταδικασμένη η Ευρώπη

"Η πράσινη προοπτική επιδιώκεται ακόμη και με το κόστος της θυσίας ολόκληρων παραγωγικών και βιομηχανικών τομέων, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία", πρόσθεσε η Meloni,. επικρίνοντας το μέτρο του 2035 που, όπως είπε, "θα καταδικάσει την Ευρώπη σε νέες στρατηγικές εξαρτήσεις, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα της Κίνας. Το να υποστηρίζουμε το αντίθετο ήταν απλώς μια ιδεολογική τρέλα, την οποία θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε", διαμήνυσε η Meloni.
Η μείωση της ρύπανσης δεν πρέπει να γίνει "εις βάρος της οικονομικής και κοινωνικής βιωσιμότητας, [αλλά] της υπεράσπισης και προώθησης της ευρωπαϊκής παραγωγής και της διατήρησης δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας", τόνισε.

Τεχνολογική ουδετερότητα

Παράλληλα, δεσμεύθηκε να "επανεξετάσει τους πιο ιδεολογικούς κανόνες στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας και να διασφαλίσει την τεχνολογική ουδετερότητα".
"Κανείς δεν αρνήθηκε ποτέ ότι τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης για την απεξάρτηση από τον άνθρακα στις μεταφορές", αλλά "θέλουμε να προστατεύσουμε τη φύση με τους ανθρώπους μέσα σε αυτήν", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι "τα τελευταία χρόνια συνέβη το αντίθετο και οι ανθρώπινες δραστηριότητες θεωρήθηκαν πολύ συχνά επιβλαβείς για τη φύση".
Η απαγόρευση για το 2035 εγκρίθηκε πέρυσι, αλλά έχει γίνει μέρος ενός πλήγματος κατά των πράσινων πολιτικών που παρατηρήθηκε στις φετινές εκλογές της ΕΕ, σχολιάζει το Politico.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης