Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Erdogan στηρίζει τον Λίβανο: Αξιοθρήνητη η στήριξη της Δύσης στο Ισραήλ

Ο Erdogan στηρίζει τον Λίβανο: Αξιοθρήνητη η στήριξη της Δύσης στο Ισραήλ
«Το Ισραήλ που έκαψε και κατέστρεψε τη Γάζα, έχει τωρα βάλει στο στόχαστρό του τον Λίβανο»
Σχετικά Άρθρα
Νέα επίθεση κατά της Δύσης και του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, κατηγορώντας παράλληλα τον Benjamin Netanyahu ότι σχεδιάζει να εξαπλώσει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του (ΑΚΡ) στο τουρκικό κοινοβούλιο, χαρακτήρισε «αξιοθρήνητη» τη στήριξη που προσφέρει η Δύση στο Ισραήλ και τον «ψυχασθενή» Netanyahu.
«Το Ισραήλ που έκαψε και κατέστρεψε τη Γάζα, έχει τωρα βάλει στο στόχαστρό του τον Λίβανο. Παρότι οι δυτικές δυνάμεις μπροστά στις κάμερες μιλούν διαφορετικά, βλέπουμε ότι στο παρασκήνιο χαϊδεύουν την πλάτη του Ισραήλ και μάλιστα το υποστηρίζουν. Είναι εξαιρετικά απελπιστικό και αξιοθρήνητο το γεγονός ότι τα κράτη, τα οποία όταν μιλούν αναφέρονται για ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιοσύνη, να είναι αιχμάλωτοι ενός ψυχασθενούς όπως ο Νετανιάχου» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.
«Τα σχέδια για την εξάπλωση του πολέμου στην περιοχή που κάνει ο Netanyahu με την υποστήριξη της Δύσης, θα οδηγήσουν σε μια μεγάλη καταστροφή» προειδοποίησε και απηύθυνε κάλεσμα για περιφερειακή στήριξη στον Λίβανο.
«Ο ισλαμικός κόσμος και οι αδελφικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα πρέπει να αντιδράσουν ενάντια σε αυτά τα αιματηρά σχέδια πριν από τη Δύση. Η Τουρκία στέκεται στο πλευρό του αδελφικού λιβανέζικου λαού και κράτους. Καλώ και τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής να είναι αλληλέγγυες με τον Λίβανο. Kαι καλώ τις υπόλοιπες χώρες να υποστηρίξουν τον Λίβανο» υπογράμμισε ο Recep Tayyip Erdogan.

Πιθανή συνάντηση με Putin στο Καζακστάν

Η Τουρκία επιβεβαιώνει πιθανή συνάντηση Erdogan - Putin στις 3-4 Ιουλίου.
Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι δυο ηγέτες θα συναντηθούν κατά τη διάρκεια της επικείμενης Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στο Καζακστάν.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, και ο ΥΠΕΞ Hakan Fidan  είπε ότι ο Erdogan «πιθανότατα» θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο στο Καζακστάν «τις επόμενες ημέρες», σηματοδοτώντας έναν πιθανό διάλογο υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο ηγετών. Το δε τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Erdogan θα μπορούσε να συναντήσει τον Putin στην Αστάνα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις 3-4 Ιουλίου. Εάν συμβεί αυτό, τότε θα πρόκειται για την πρώτη πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση από τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο Σότσι της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης