Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόταση Πολωνίας και Βαλτικών κρατών: Αμυντική γραμμή και οχυρώσεις στα 700 χλμ των συνόρων με Ρωσία

Πρόταση Πολωνίας και Βαλτικών κρατών: Αμυντική γραμμή και οχυρώσεις στα 700 χλμ των συνόρων με Ρωσία
Εκτιμάται ότι το έργο αυτό θα κοστίσει τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ
Πρόταση στην ΕΕ για την κατασκευή μιας αμυντικής γραμμής με οχυρώσεις και εμπόδια, η οποία θα εκτείνεται στα 700 χιλιόμετρα της συνοριακής τους γραμμής με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία καταθέτουν η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής, Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία.
Στην επιστολή τους οι ηγέτες των 4 κρατών κάνουν λόγο για τη δημιουργία μιας αμυντικής υποδομής σε συντονισμό με το ΝΑΤΟ για προστασία από «στρατιωτικές και υβριδικές απειλές» προερχόμενες από τη Μόσχα.
Οι ηγέτες πιστεύουν ότι πρέπει να ληφθούν «έκτακτα μέτρα» για την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ τόσο με στρατιωτικά όσο και με πολιτικά μέσα.
Για να υλοποιηθεί ένα τόσο μεγάλης κλίμακας και δαπανηρό έργο, το οποίο Ευρωπαίοι διπλωμάτες αποτιμούν σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, απαιτείται συντονισμός και στοχευμένη δράση από την ΕΕ.
Αυτά τα θέματα θα συζητηθούν στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, ενώ στο επίκεντρο εκτιμάται ότι θα βρεθεί και το ζήτημα κατασκευής ενός πανευρωπαϊκού συστήματος αεράμυνας, παρόμοιου με τον Ισραηλινό Iron Dome.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης