Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θα πάνε μέχρι τέλους - Οι ελίτ πίσω από τον Biden και το καταστροφικό σχέδιο… που δεν αφορά μόνο τις ΗΠΑ

Θα πάνε μέχρι τέλους - Οι ελίτ πίσω από τον Biden και το καταστροφικό σχέδιο… που δεν αφορά μόνο τις ΗΠΑ
Mπορεί να αντικαταστήσουν τον Biden με έναν νεότερο υποψήφιο αλλά τι μπορούν να κάνουν με το γεγονός ότι οι δυνάμεις πίσω από τον σημερινό πρόεδρο αδυνατούν να αλλάξουν τις πολιτικές τους διερωτάται το RIA Novosti
Για πρώτη φορά στην ιστορία, η προσοχή όλου του κόσμου στράφηκε στο debate του Joe Biden και του Donald Trump, των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ.
Τις προηγούμενες φορές, για τον υπόλοιπο πλανήτη, αυτά τα debate εντάσσονταν στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας που ουσιαστικά ήταν αδιάφορα και εν πολλοίς ακατανόητα, καθώς οι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών «μάλωναν» κυρίως για ειδικά, εσωτερικά ζητήματα που αφορούσαν την αμερικανική κοινωνία.
Έτσι, εκτός των ΗΠΑ, τα πάντα περιορίζονταν σε σχόλια ειδικών που επιχειρούσαν να εξηγήσουν στο κοινό τους τι συνέβη και ποιος τελικά επικράτησε στο debate.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το σημερινό debate μεταξύ Biden και Trump αποδείχθηκε… ένα τελείως νέο φαινόμενο.

Τέλος η παγκόσμια κυριαρχία

Πρώτον, διότι ο κόσμος διέρχεται μια πολύ επικίνδυνη περίοδο μετασχηματισμού, κατά την οποία οι ΗΠΑ χάνουν την ιδιότητά τους ως παγκόσμιος ηγεμόνας, γεγονός που επί αρκετές δεκαετίες, της έδινε στην πραγματικότητα, το δικαίωμα να αποφασίζει μόνη της για τη μοίρα του πλανήτη.
Ωστόσο, η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να έχει στα χέρια της κολοσσιαίους πόρους και ευκαιρίες, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι εκτός Αμερικής παρακολουθούν την εξέλιξη της προεκλογικής εκστρατείας πολύ πιο στενά από πριν, καθώς εξαρτάται από τον μελλοντικό ένοικο του Λευκού Οίκου, εάν θα καταφέρουμε όλοι να αποφύγουμε ένα καταστροφικό σενάριο.

Εμφύλιος…

Δεύτερον, τα τελευταία χρόνια ο κόσμος έχει βιώσει πολύ καλά τα επώδυνα θέματα που τώρα «σκίζουν» τις Ηνωμένες Πολιτείες… στα δύο: μεταναστευτική κρίση, προβλήματα στην οικονομία, κατάρρευση των υποδομών, αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των συντηρητικών και φιλελεύθερων μερών της αμερικανικής κοινωνίας.
Ως αποτέλεσμα, όποιος διαβάζει έστω και περιστασιακά τις ειδήσεις, μπορεί να κρίνει την ουσία των όσων είπαν σήμερα ο Trump και ο Biden, και να βγάλει ανεξάρτητα μια ετυμηγορία με βάση τα αποτελέσματα της συζήτησης.

Memes που περπατά ο Biden

Τρίτον, ο Joe Biden έχει γίνει ένα memes που περπατά (αν και όχι πολύ χαρούμενα) λόγω της θλιβερής σωματικής και ψυχικής του κατάστασης.
Έτσι, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο περίμεναν με περιέργεια να δουν αν η ομάδα του θα μπορούσε να φέρει τον πρόεδρο σε μια κατάσταση στην οποία θα αντέξει μια δύσκολη, σχεδόν δίωρη εκδήλωση, ακόμα κι αν οι διοργανωτές έπαιζαν μαζί του.
Η απάντηση ήταν απογοητευτική για το Δημοκρατικό Κόμμα.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Joe Biden ήταν κακός: ένας ηλικιωμένος άντρας που κατά διαστήματα «παγώνει», μπερδεύει τα λόγια του και μιλά με βραχνή φωνή.
Το θέαμα ήταν ακόμη πιο θλιβερό με φόντο τον χαρούμενο, ζωηρό Trump, που είναι μόλις τρία χρόνια νεότερος.

Αλλαγή τώρα

Το κύριο αποτέλεσμα του debate ήταν η απότομη συνειδητοποίηση ανάμεσα στους Δημοκρατικούς για την ανάγκη αλλαγής του υποψηφίου τους, έτσι ώστε να βρεθεί μια πιο ικανή προσωπικότητα.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του debate, τα φιλο-δημοκρατικά μέσα, όπως το CNN, άρχισαν να περιγράφουν την ομιλία του Biden με χαρακτηρισμούς, όπως «έχουμε πρόβλημα» και ότι επικρατεί «πανικός».
Γενικά η λέξη «πανικός» έγινε η πιο δημοφιλής ανάμεσα στους δημοσιογράφους για να περιγράψει την διάθεση που επικρατούσε στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Γέρος ο Biden

Ωστόσο, κάτι άλλο είναι ακόμη πιο σημαντικό: η «γεροντότητα» του Biden τονίζει την αδυναμία της σημερινής κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση σε κανένα από τα θέματα που είναι πραγματικά οδυνηρά για τους Αμερικανούς, υποσχόμενος λύση στο μέλλον.
Αλλά έλεγε απλώς τα λόγια που του είχαν ετοιμάσει.
Ο Biden κατηγόρησε τον προκάτοχό του για οικονομικά προβλήματα.
Σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση, υποσχέθηκε ουσιαστικά να συνεχίσει την τρέχουσα πολιτική ενώ για το ουκρανικό είπε ότι εάν ο Putin κερδίσει στην Ουκρανία, θα συνεχίσει να απειλεί την Πολωνία.

Το αδιέξοδο

Από την πλευρά του ο Trump αναφέρθηκε σε αμέτρητα προβλήματα για τα οποία ο αντίπαλός του (όχι ο Biden προσωπικά, αλλά η κυβέρνησή του και ολόκληρο το φιλελεύθερο κατεστημένο) απλά δεν είχε λύσεις: υψηλός πληθωρισμός, επαίσχυντη αποχώρηση από το Αφγανιστάν, η οικονομική «μαύρη τρύπα» στην Ουκρανία, η μεταναστευτική καταστροφή στα σύνορα, η απώλεια επιρροής και κύρους στην παγκόσμια σκηνή.
Αυτό είναι ίσως το πιο πιεστικό πρόβλημα για το Δημοκρατικό Κόμμα και για τις Ηνωμένες Πολιτείες συνολικά.
«Διότι μπορούν να αντικαταστήσουν τον Biden με έναν νεότερο και πιο ενεργητικό υποψήφιο - αλλά τι μπορούν να κάνουν με το γεγονός ότι οι δυνάμεις πίσω από τον σημερινό πρόεδρο αδυνατούν, ή απλά δεν θέλουν να αλλάξουν τις πολιτικές τους, οι οποίες έχουν φέρει τη χώρα στην τρέχουσα κατάστασή της.
Την ίδια στιγμή, κρατούν σφικτά τις καρέκλες και είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να τις κρατήσουν μέχρι τέλους.
Αυτό όμως θα μπορούσε να γίνει πρόβλημα για τον υπόλοιπο κόσμο» καταλήγει το δημοσίευμα του RIA Novosti.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης