Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαλούν οι ΗΠΑ για Μαύρη Θάλασσα: Τα δικά μας αεροσκάφη και drones θα συνεχίσουν να πετούν πάνω από τα διεθνή ύδατα

Προκαλούν οι ΗΠΑ για Μαύρη Θάλασσα: Τα δικά μας αεροσκάφη και drones θα συνεχίσουν να πετούν πάνω από τα διεθνή ύδατα
«Συνεχίζουμε να πετάμε και να δραστηριοποιούμαστε σε διεθνή ύδατα και στον διεθνή εναέριο χώρο όπου επιτρέπεται από τον νόμο» είπε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου
Σχετικά Άρθρα
Τα αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα συνεχίσουν να επιχειρούν στον διεθνή εναέριο χώρο εντός των ορίων του διεθνούς νόμου.
Αυτό δήλωσε σε ενημέρωση από η αναπληρώτρια γραμματέα Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Sabrina Singh, σχολιάζοντας την εντολή του Ρώσου υπουργού Άμυνας Andrei Belousov προς το Γενικό Επιτελείο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων να υποβάλει προτάσεις για ταχεία απάντηση στις προκλήσεις των ΗΠΑ με UAV πετώντας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.
«Συνεχίζουμε να πετάμε και να δραστηριοποιούμαστε σε διεθνή ύδατα και στον διεθνή εναέριο χώρο όπου επιτρέπεται από τον νόμο», είπε η Singh.

Η εντολή του Ρώσου υπουργού Άμυνας

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Andrei Belousov έδωσε εντολή στον ρωσικό στρατό να του παρουσιάσει σχέδια για το πώς θα «αντιδράσει στις προκλήσεις» σχετικά με την αυξανόμενη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Με τη λέξη - αντίδραση η Ρωσία υπονοεί την κατάρριψη των πτητικών μέσων ISR του ΝΑΤΟ (πληροφορίες, επιτήρηση, αναγνώριση) πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρατηρείται το τελευταίο διάστημα «αυξημένη ένταση» με τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.
Αεροσκάφη και drones των ΗΠΑ, δίνουν τις συντεταγμένες στα δυτικά όπλα ακριβείας των Ουκρανών για χτυπήματα στη ρωσική επικράτεια και σε εγκαταστάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Τέτοιες πτήσεις αυξάνουν την πιθανότητα συμβάντων στον εναέριο χώρο με ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη και τον κίνδυνο άμεσης αντιπαράθεσης της συμμαχίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία», προειδοποιεί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης