Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hofman (Βελγικός στρατός): Οι Ευρωπαίοι στρατιώτες δεν θα πολεμήσουν κατά των Ρώσων ακόμη και εάν πάνε στην Ουκρανία

Hofman (Βελγικός στρατός): Οι Ευρωπαίοι στρατιώτες δεν θα πολεμήσουν κατά των Ρώσων ακόμη και εάν πάνε στην  Ουκρανία
«Ας το παραδεχτούμε, δεν μιλάμε για να πάμε στο μέτωπο για να πολεμήσουμε», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Soir ο ναύαρχος Hofman
Οι Ευρωπαίοι στρατιώτες δεν θα λάβουν μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις «πρώτης γραμμής» στην Ουκρανία, ακόμη κι αν μεταβούν στη χώρα αυτή για να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στρατιώτες, δήλωσε ο επικεφαλής των Βελγικών Ενόπλων Δυνάμεων, ναύαρχος Michel Hofman.
«Ας το παραδεχτούμε, δεν μιλάμε για να πάμε στο μέτωπο για να πολεμήσουμε», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Soir, απαντώντας στο ερώτημα εάν είναι πραγματικά πιο αποτελεσματικό να εκπαιδεύονται Ουκρανοί στρατιωτικοί στο έδαφος της χώρας τους.
Σύμφωνα με τον Hofman το ζήτημα με την εκπαίδευση εκτός Ουκρανίας συνίσταται στο ότι οι μετακινήσεις είναι «κουραστικές» για τους Ουκρανούς στρατιωτικούς.
Ο αρχηγός του βελγικού στρατού επεσήμανε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν υπόψη το αίτημα των ουκρανικών στρατιωτικών αρχών να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στο έδαφός τους, αλλά «οποιαδήποτε απόφαση του υπουργείου Άμυνας θα εξαρτηθεί από τον τύπο της εκπαίδευσης, τον τόπο στον οποίο θα διεξαχθεί και πάνω από όλα τους κινδύνους.
Επεσήμανε επίσης ότι «σε κάθε περίπτωση, αυτή θα είναι μια πολιτική απόφαση».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού στο έδαφος της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το κείμενο της διμερούς συμφωνίας για τις εγγυήσεις ασφαλείας, η Ουάσιγκτον και το Κίεβο σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν διαβουλεύσεις για πιθανά προγράμματα εκπαίδευσης και άσκησης στην Ουκρανία «εάν και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες ασφαλείας».
Η συμφωνία ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «σκοπεύουν» να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για τη μεταφορά εκπαίδευσης στην Ουκρανία.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε ότι η εμφάνιση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα είχε εξαιρετικά αρνητικές, ακόμη και ανεπανόρθωτες, συνέπειες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης