Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο μεταρρυθμιστής Pezeshkian προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του Ιράν και με αποχή - ρεκόρ 40%

Ο μεταρρυθμιστής Pezeshkian προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του Ιράν και με αποχή - ρεκόρ 40%
Ο εκπρόσωπος του εκλογικού στρατηγείου της χώρας Mohsen Eslami, είπε ότι ο Massoud Pezeshkian συγκεντρώνει 973.052 ψήφους μέχρι στιγμής, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία.
Ο υποψήφιος των μεταρρυθμιστών Massoud Pezeshkian προηγείται στις προεδρικές εκλογές του Ιράν μετά από καταμέτρηση περισσότερων από 2 εκατομμυρίων ψήφων, δήλωσε ο Mohsen Eslami, εκπρόσωπος του εκλογικού στρατηγείου της χώρας.
Ο Eslami είπε στην τηλεόραση IRIB ότι ο Pezeshkian συγκέντρωσε 973.052 ψήφους μέχρι στιγμής, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία.
Ο Saeed Jalili, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος του Ali Khamenei στο Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συγκέντρωσε 963.615 ψήφους, ενώ ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Mohammad Bagher Ghalibaf, έλαβε 341.000 ψήφους, παρόλο που θεωρήθηκε φαβορί της εκλογικής κούρσας.

Οι ιρανικές αρχές αποκαλύπτουν τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις προεδρικές εκλογές

Η προσέλευση των ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του Ιράν ήταν περίπου 40%, το χαμηλότερο επίπεδο στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία από τον εκπρόσωπο Τύπου του Εκλογικού Αρχηγείου Mohsen Eslami.
Ο Eslami είπε στο τηλεοπτικό κανάλι IRIB ότι είχαν ψηφίσει συνολικά 24,5 εκατομμύρια φηφοφόροι από τα 61 εκατομμύρια των πολιτών με δικαίωμα ψήφου, και περίπου 1 εκατομμύριο ψηφοδέλτια κρίθηκαν άκυρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης