Πολιτική

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Μητσοτάκη τη Δευτέρα 1/7 - Συνέχεια των επισκέψεων του πρωθυπουργού σε υπουργεία

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Μητσοτάκη τη Δευτέρα 1/7 - Συνέχεια των επισκέψεων του πρωθυπουργού σε υπουργεία
Πρωταρχικός στοχος η βελτίωση της καθμερινότητας των πολιτών
Αύριο, Δευτέρα 1 Ιουλίου, αναμένεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μέσα στην εβδομάδα θα συνεχίσει τον κύκλο επισκέψεών του σε υπουργεία.
Μάλιστα, η επόμενη επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη αναμένεται να είναι στο υπουργείο Υγείας και πιθανότατα και στο υπουργείο Παιδείας.
Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης στην Κυριακάτικη ανάρτησή του αναφέρθηκε στο πεδίο της δημόσιας υγείας, σημειώνοντας ότι μπήκε σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ μέσω της οποίας -σε συνεργασία με όλες τις φαρμακευτικές ενώσεις- θα παρακολουθείται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο η συνταγογράφηση ανά φάρμακο και εταιρεία και άρα, η διακύμανση των επιστροφών του clawback προς το ελληνικό δημόσιο.
Κάνοντας αναφορά στον χώρο της εκπαίδευσης, υπενθύμισε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2025, οι μαθητές της Α’ Λυκείου θα αποκτούν χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες γύρω από τα βασικά οικονομικά μεγέθη και τις βασικές οικονομικές λειτουργίες, αλλά και ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Η ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου

Με πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα βρεθούν στο επίκεντρο οι κυβερνητικές προτεραιότητες όπως η επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ και ζητήματα της οικονομίας, με την αντιμετωπιση της ακρίβειας να αποτελεί προτεραιότητα, αλλά και μεταρρυθμίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης