Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Ρωσικός τρόμος, ρίχτηκαν πάνω από 800 κατευθυνόμενες βόμβες στην Ουκρανία σε μόλις 7 μέρες

Zelensky: Ρωσικός τρόμος, ρίχτηκαν πάνω από 800 κατευθυνόμενες βόμβες στην Ουκρανία σε μόλις  7 μέρες
«Η Ουκρανία χρειάζεται τις απαραίτητες δυνάμεις και  τα μέσα για να καταστρέψει τους φορείς αυτών των βομβών, ιδιαίτερα τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη», είπε ο Zelensky
Η Ρωσία χρησιμοποίησε περισσότερες από 800 κατευθυνόμενες βόμβες εναντίον της Ουκρανίας μόνο αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky την Κυριακή 30 Ιουνίου.
Οι κατευθυνόμενες βόμβες είναι πυρομαχικά ακριβείας που έχουν μικρότερο βεληνεκές από τους πυραύλους, αλλά είναι πολύ φθηνότερα στην παραγωγή.
Οι βόμβες εκτοξεύονται από αεροσκάφη εντός του ρωσικού εδάφους, εκτός του βεληνεκούς της ουκρανικής αεράμυνας.
Απώλειες κατευθυνόμενες αεροπορικές βομβιστικές επιθέσεις αναφέρονται συχνά σε περιοχές κοντά στα ρωσικά σύνορα, όπως οι περιφέρειες Kharkiv, Donetsk και Sumy.
«Η Ουκρανία χρειάζεται τις απαραίτητες δυνάμεις και τα μέσα για να καταστρέψει τους φορείς αυτών των βομβών, ιδιαίτερα τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη», είπε ο Zelensky.
«Τα πλήγματα μεγάλης εμβέλειας και η σύγχρονη αεράμυνα είναι η βάση για να σταματήσει ο καθημερινός ρωσικός τρόμος», είπε, ευχαριστώντας «όλους τους εταίρους που το καταλαβαίνουν αυτό».
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov δήλωσε στις 25 Μαΐου ότι η Ρωσία έχει ρίξει σχεδόν 10.000 κατευθυνόμενες βόμβες στην Ουκρανία από τις αρχές του 2024.

Ζητά εξπρές παραδόσεις όπλων

Ο Zelensky ζήτησε από τους δυτικούς συμμάχους του να «επιταχύνουν» τις παραδόσεις όπλων στις ουκρανικές δυνάμεις, μετά από νέα φονικά ρωσικά πλήγματα.
«Οι αποφάσεις που έχουμε ανάγκη να ληφθούν πρέπει να επιταχυνθούν. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων σε αυτόν τον πόλεμο σημαίνει απώλεια ανθρώπινων ζωών», τόνισε ο Zelensky, ζητώντας την παράδοση όπλων για την «καταστροφή των εκτοξευτήρων ρωσικών πυραύλων».
Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, από ρωσικά πλήγματα κατά μιας πόλης στην επαρχία Zaporizhia και σε χωριά στην επαρχία Donetsk, στη νότια και ανατολική Ουκρανία.
Επίσης, 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων πολυκατοικιών, υπέστησαν ζημιές, στους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Ο Iskander-M διέλυσε τρένο όπου μετέφερε όπλα του ΝΑΤΟ στην Zaporizhia

Το τακτικό πυραυλικό σύστημα Iskander-M επιτέθηκε στον τόπο εκφόρτωσης μιας αμαξοστοιχίας ουκρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή Zaporozhye, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας .
«Το πλήρωμα του επιχειρησιακού-τακτικού πυραυλικού συστήματος Iskander-M εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στον τόπο εκφόρτωσης ενός σιδηροδρομικού τρένου με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του χωριού Ukrainka στην περιοχή Zaporozhye

Από την επίθεση καταστράφηκαν:


Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113 αμερικανικής κατασκευής.
Bυτιοφόρα καυσίμων
SAM Buk-M1
BMP-2
Εμπορευματικές οδικές μεταφορές.

Τα αποτελέσματα της ζημιάς από την έκρηξη οι ρώσοι την παρακολούθησαν με τη χρήση του drone SuperKAM.
Επίσης ο ρωσικός στρατός έπληξε μια ουκρανική αποθήκη με πυραύλους για MLRS και βλήματα μεγάλου βεληνεκούς για εγκαταστάσεις HIMARS στη Matveevka.
Επιπλέον, χτύπησαν λατομείο γρανίτη, όπου υπήρχε αποθήκη με πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Επίσης άλλο ρωσικό πυραυλικό σύστημα Iskander-M κατέστρεψε το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας S-300PS στην περιοχή της Οδησσού.

Το Iskander OTRK είναι ένα όπλο υψηλής ακρίβειας με εμβέλεια βολής έως και 500 χιλιόμετρα.
Η κεφαλή του πυραύλου μπορεί να καταστρέψει σχεδόν κάθε στόχο: θέσεις διοίκησης του εχθρού, στήλες εξοπλισμού, συστήματα αεράμυνας.
Το οπλοστάσιο OTRK περιλαμβάνει τόσο βαλλιστικά όσο και φτερωτά βλήματα, τα οποία δημιουργούν ψευδείς ηλεκτρονικές παρεμβολές καθώς πλησιάζουν τον στόχο και γίνονται ουσιαστικά άτρωτα στα εχθρικά συστήματα αεράμυνας.
Οι πύραυλοι κρουζ μπορούν να πετάξουν σε εξαιρετικά χαμηλά υψόμετρα.
Ως απάντηση στις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε μη στρατιωτικούς στόχους, τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποιούν τακτικά στοχευμένες επιθέσεις σε θέσεις προσωπικού, εξοπλισμού και μισθοφόρων, καθώς και σε υποδομές: ενεργειακές εγκαταστάσεις, αμυντική βιομηχανία, στρατιωτική διοίκηση και επικοινωνίες της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης