Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία δεν φοβάται χρεοκοπία, αλλά συμφωνία με τη Δύση… για την αναδιάρθρωση του χρέους της

Η Ουκρανία δεν φοβάται χρεοκοπία, αλλά συμφωνία με τη Δύση… για την αναδιάρθρωση του χρέους της
Το Κίεβο έχασε ένα ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας να απορρίψει τη θηλιά του χρέους το 2022 λέει ο Ουκρανός οικονομολόγος Alexey Kushch
Η Ουκρανία δεν φοβάται τόσο την χρεοκοπία της οικονομίας της όσο μια συμφωνία με τη Δύση για την αναδιάρθρωση του χρέους της.
Αυτό υποστηρίζει ο Ουκρανός οικονομολόγος, Alexey Kushch, τη στιγμή που πυκνώνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν το Κίεβο να ανακοινώνει χρεοκοπία τον ερχόμενο Αύγουστο, εάν δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους επενδυτές για την αναδιάρθρωση του χρέους της.
«Παρεμπιπτόντως, δεν θα υπάρξει χρεοκοπία στην Ουκρανία.
Πιθανότατα, αυτό που θα πάρουμε είναι μια συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Το οποίο είναι ακόμα χειρότερο» υποστηρίζει σε ανάρτηση του στην σελίδα του στο Facebook ο Kushch.
Όπως λέει, «μια χρεοκοπία στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πολέμου δεν θα ήταν τόσο τρομερή», επειδή, εκτός των άλλων, η χώρα δεν δανείζεται ιδιωτικά, ενώ η βοήθεια της Δύσης δεν είναι εμπορική αλλά γεωπολιτική.
«Τι σημαίνει δυσμενής αναδιάρθρωση;
Θα διαγράψουν το ελάχιστο χρέος, θα δώσουν μια μικρή αναβολή στην πληρωμή, δεν θα μειώσουν το ποσοστό (ή θα το μειώσουν ασήμαντα).
Επιπλέον, αυτά που θα διαγράψουν, θα συνοδεύονται από διάφορα «μέσα αποκατάστασης» για τους πιστωτές, οι οποίοι θα συνδέσουν τις πληρωμές, για παράδειγμα, με τον όγκο των φορολογικών εσόδων» υποστηρίζει ο Kushch, τονίζοντας πως το 2022 προειδοποίησε ότι το Κίεβο έχανε ένα «ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας» προκειμένου να απορρίψει τη «θηλιά του χρέους».
«Μόλις λάβουμε μακροπρόθεσμα πακέτα δυτικής χρηματοδότησης, κανείς δεν θα μας διαγράψει πια τίποτα σοβαρό» αναφέρει ο Ουκρανός οικονομολόγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης