Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυνατός παίκτης ο Erdogan - Η Εσθονία θα παραλάβει τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα Yoruk 4x4

Δυνατός παίκτης ο Erdogan - Η Εσθονία θα παραλάβει τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα Yoruk 4x4
Η Nurol Makina αναμένεται να παραδώσει τα οχήματα εντός ενός έτους
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Εσθονίας Alar Karis επισκέφθηκε πρόσφατα τη Nurol Makina, έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές τεθωρακισμένων οχημάτων της Τουρκίας.
Κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις, ο Karis επιθεώρησε το Yoruk 4x4, γνωστό διεθνώς ως NMS 4x4, μεταξύ άλλων οχημάτων, και έλαβε λεπτομερείς πληροφορίες για αυτά.
Ο Karis επαίνεσε τη Nurol Makina για τα ποιοτικά προϊόντα, τη βιωσιμότητα και τους γρήγορους χρόνους παράδοσης, τους οποίους ανέφερε ως λόγους για την επιλογή της εταιρείας για να καλύψει τις αμυντικές ανάγκες της Εσθονίας.
Στις 18 Οκτωβρίου 2023, η Nurol Makina υπέγραψε συμβόλαιο με το Εσθονικό Κέντρο Άμυνας Επενδύσεων (ECDI) για 100 οχήματα Yoruk 4x4.
Αυτά τα οχήματα θα είναι προσαρμοσμένα στις συγκεκριμένες ανάγκες του εσθονικού στρατού, ενσωματώνοντας διάφορους εξοπλισμούς για συγκεκριμένες αποστολές.
Η Nurol Makina αναμένεται να παραδώσει τα οχήματα εντός ενός έτους.
Ο Karis τόνισε τη σημασία της γρήγορης παράδοσης, σημειώνοντας ότι η γεωπολιτική κατάσταση και η κατάσταση ασφάλειας στην περιοχή τους είναι πιο τεταμένη τώρα από ό,τι ήταν εδώ και δεκαετίες
Προβλέποντας αυξανόμενες προκλήσεις ασφαλείας στο εγγύς μέλλον, παρατήρησε:
Τουρκία έχει εκτενή εμπειρία στον σύγχρονο πόλεμο, η οποία αντικατοπτρίζεται άμεσα στην ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έδειξε ότι η ικανότητα της συμμαχικής αμυντικής βιομηχανίας πρέπει να αυξηθεί, και η Τουρκία , με την καινοτόμο και ικανή αμυντική βιομηχανία της, είναι ηγέτης και πρότυπο».
«Εκτιμούμε την τουρκική αμυντική παραγωγή γιατί η Τουρκία είναι βασικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ, ισχυρή και ικανή στρατιωτικά», είπε ο Karis.
Και πρόσθεσε:
«Καθώς τόσο η Εσθονία όσο και η Τουρκία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ΝΑΤΟ, κατανοούν τι σημαίνει να αντιμετωπίζουμε άμεσα τις κύριες απειλές της συμμαχίας.
Είμαι βέβαιος ότι τα οχήματά σας θα εξυπηρετήσουν καλά τις αμυντικές δυνάμεις της Εσθονίας στην προστασία της χώρας μας και της συμμαχίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης