Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Επέστρεψε η επιφυλακτικότητα – Οι λόγοι της πτώσης και οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Επέστρεψε η επιφυλακτικότητα – Οι λόγοι της πτώσης και οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αρνητική η σημερινή συνεδρίαση και αυτό που κέρδισαν κάποια βαριά χαρτιά χθες, που ήταν σε κρίσιμα επίπεδα, το έχασαν σήμερα και κινδυνεύουν πάλι να μπουν σε περιπέτειες. Θέλει προσοχή η αγορά. Αυτή η μεταβλητότητα που έχει προκληθεί λόγω του διεθνούς κλίματος, έχει επηρεάσει πολλά χαρτοφυλάκια. Με καλές απώλειες σήμερα οι αγορές της Ευρώπης, λόγω της στάσης αναμονής για τις εκλογές της Γαλλίας, ενώ τα μάκρο που βγήκαν στην Ευρώπη ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων.

Βγήκε και η JP Morgan και υποβάθμισε τις προσδοκίες για τις ελληνικές μετοχές και είχε και αυτή η εξέλιξη ένα αντίκτυπο. Με απώλειες 0,97% ο Γενικός Δείκτης και μόλις 7 μονάδες πάνω από τις 1.400 μονάδες. Το κλείσιμο σε χαμηλό ημέρας. Αρκετά χαμηλός σήμερα ο τζίρος. Μπαίνουμε για τα καλά μάλλον στην καλοκαιρινή περίοδο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατές απώλειες. Στο -3,10 η Εθνική, στο -2,01% η Πειραιώς στο -1,95% η Alpha Bank και στο -1,29% η Eurobank. Αν συνεχιστεί η πτώση, θα χαλάσουν και πάλι τα γραφήματα, των ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: «Φωτοβολίδα» η χθεσινή κίνηση; Το πιθανότερο σενάριο κατά την ταπεινή μας άποψη. Σήμερα δεν μπόρεσε να υπάρξει συνέχεια στην κίνηση. Αντιθέτως ήταν μεταξύ των blue chips με τις μεγαλύτερες απώλειες. Στα 1,86 ευρώ και στο -1,90%. Αναμένουμε τη συνέχεια.

AEGEAN: Πάλι κινδυνεύει να μπει σε περιπέτειες. Δεν κατάφερε να απομακρυνθεί από τα κρίσιμα σημεία και σήμερα η κατά 2,51% πτώση της μετοχής τη φέρνει και πάλι οριακά υψηλότερα από το κρίσιμο σημείο. Για να δούμε…

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: Σε νέα ιστορικά χαμηλά η μετοχή.

ΟΤΕ: Και πάλι την πίεσαν στο τέλος αλλά έκλεισε με άνοδο 0,37%.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Στις τελικές δημοπρασίες την πήγαν στο +2% και στα 11,20 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας.

AVAX: Προσπάθεια αντίδρασης λόγω της ανακοίνωσης ότι πήρε σημαντικό έργο στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται πως στη χρήση 2024 θα γράψει μεγάλες ζημιές λόγω έργου στο Λίβανο, με τη χώρα να έχει χρεοκοπήσει. Στα 1,4060 ευρώ και στο +4,30%.

REVOIL: Να κάνουμε μία διόρθωση σε αυτό που γράφαμε χθες. Δεν πούλησε ο Ευάγγελος Ρούσσος 400 χιλ. μετοχές, αλλά ο Ιωάννης Ρούσσος. Δηλαδή τα δύο αδέλφια έκαναν τις πωλήσεις. Σε επικοινωνία με τη διοίκηση θέσαμε το όνομα που ακούγεται, ήτοι του κ.Ηλιόπουλου (SeaJets) αλλά η διοίκηση μας απάντησε πως ο επενδυτής δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομά του. Επίσης ούτε στο ερώτημα αν πήρε όλες τις μετοχές (930 χιλ. τεμάχια) μας απάντησε, αν δηλαδή ήταν ένας ή περισσότεροι οι αγοραστές. Ωστόσο, μας ειπώθηκε πως η κίνηση εντάσσεται σε μία αλλαγή στάσης και πως θεωρούν ότι πρέπει να βοηθήσουν να βελτιωθεί η διασπορά προκειμένου να βοηθηθεί και η μετοχή.

Σωστή κίνηση. Οι όγκοι πωλήσεων πάνε καλύτερα από πέρυσι και ο κ.Γιώργος Ρούσσος (CEO) μας φάνηκε αρκετά ικανοποιημένος από την πορεία των όγκων στις βενζίνες, ενώ όπως αναμενόταν λόγω απουσίας χειμώνα, οι όγκοι πωλήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν μειωμένοι. Καλά πάνε και οι επενδύσεις σε ΑΠΕ, αν και καθυστερούν οι διασυνδέσεις. Δυνατή σκούπα στη μετοχή σήμερα και βρέθηκε σε υψηλό 10 μηνών. Στα 2 ευρώ και στο +7,53% με υψηλό ημέρας τα 2,04 ευρώ και όγκο 145 χιλ. τεμάχια.

MINERVA: Με καλούς όγκους, για τα δεδομένα της πάντα, συνεχίζει ανοδικά και αρχίζει πλέον να τραβάει βλέμματα. Η αποτίμηση των 4 εκατ. ευρώ προφανώς και είναι αρκετά μικρή, αν δούμε τις πωλήσεις της εταιρείας, αλλά θα θέλαμε να δούμε κινήσεις μείωσης δανεισμού, ώστε να έχουμε μία καλύτερη τελική γραμμή. Σημειώνουμε πως η μετοχή έγραψε αρνητικό πρόσημο τελευταία φορά στις 14 Ιουνίου. Στα 0,66 ευρώ και στο +14,78% με 20 χιλ. τεμάχια.

PERFORMANCE: Αρκετές φορές το προηγούμενο διάστημα τα είχε βρει σκούρα πάνω από τα 7 ευρώ. Σήμερα απομακρύνθηκε περαιτέρω. Έγραψε χαμηλό στα 6,55 ευρώ και έκλεισε στα 6,72 ευρώ με απώλειες 2,89%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης