Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά μηνύματα Lukashenko: Το μίσος για τους νικητές του 1945 ενώνει τη Δύση - Οι απόγονοι του Hitler θέλουν ρεβάνς

Ισχυρά μηνύματα Lukashenko: Το μίσος για τους νικητές του 1945 ενώνει τη Δύση -  Οι απόγονοι του Hitler θέλουν ρεβάνς
«Η Λευκορωσία θυμάται. Θυμάται επίσης τη συμβολή των χωρών που συμμετείχαν στον αντιχιτλερικό συνασπισμό στη Νίκη », τονίζει ο πρόεδρος της χώρας
Η συλλογική Δύση ενώνεται σήμερα από τη δίψα για κέρδος σε βάρος κάποιου άλλου και ένα εγγενές μίσος για τους νικητές του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, κι όλα αυτά τη στιγμή που ο κόσμος ισορροπεί ξανά στο χείλος άλλης μιας παγκόσμιας καταστροφής.
Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Aleksandar Lukashenko σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Δημοκρατίας στο Μινσκ, αφιερωμένη στην Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Λευκορωσίας που εορτάζεται στις 3 Ιουλίου.
«Η Λευκορωσία θυμάται. Θυμάται επίσης τη συμβολή των χωρών που συμμετείχαν στον αντιχιτλερικό συνασπισμό στη Νίκη . Είναι κρίμα που αυτός ο συνασπισμός δεν υπάρχει πλέον. Και είναι κρίμα που οι νέες δυτικοευρωπαϊκές ελίτ επαναλαμβάνουν τα λάθη των προκατόχων τους», τόνισε χαρακτητιστικά ο Λευκορώσος πρόεδρος συνδέοντας το χθες του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου με το σήμερα της ... ουκρανικής σύγκρουσης
«Τι πραγματικά ενώνει τη συλλογική Δύση σήμερα; Η δίψα για κέρδος σε βάρος κάποιου άλλου. Και ένα εγγενές και βαθύ μίσος για τους νικητές», επισήμανε.
Ο Lukashenko σημείωσε, επίσης, ότι η Δύση δεν χρειάζεται την αλήθεια για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού «στο τιμόνι βρίσκονται οι κληρονόμοι εκείνων που συνθηκολόγησαν».
«Και ιδεολογικοί και άμεσοι κληρονόμοι. Γι' αυτούς τίποτα δεν τελείωσε το 1945. Έτσι, μια νέα σταυροφορία ξεκίνησε», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κόσμος ισορροπεί ξανά στο χείλος μιας άλλης παγκόσμιας καταστροφής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης