Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η ακροδεξιά δεν τα πήγε όσο καλά πιστεύουν κάποιοι – ΝΔ η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, εκλογές το 2027

Μητσοτάκης: Η ακροδεξιά δεν τα πήγε όσο καλά πιστεύουν κάποιοι – ΝΔ η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, εκλογές το 2027
«Θα πιέσουμε υπέρ μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας»
Σχετικά Άρθρα
Ξεκάθαρο μήνυμα πως η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, καθώς «μπόρεσε να συσπειρώσει γύρω της τόσο δεξιούς όσο και κεντρώους ψηφοφόρους», έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο 28ο ετήσιο συνέδριο «Economist Government Roundtable».
Τούτου λεχθέντος, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές και υπογράμμισε πως η επόμενη κάλπη για τη Βουλή, θα είναι το 2027.
«Σαφώς είχαμε θέσει έναν στόχο, το οποίο δεν κατακτήσαμε, αλλά υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό τους οποίους λαμβάνω πολύ σοβαρά υπ’ όψιν. Δεν είναι μόνο η κούραση με τις συνεχόμενες εκλογές, είχαμε πολύ υψηλή αποχή, αλλά και οι πολίτες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τις ευρωπαϊκές εκλογές για να μας στείλουν ένα μήνυμα ανησυχίας», δήλωσε σχετικά με τις ευρωεκλογές.
«Το 2023 πήραμε 41%, αποδείξαμε ότι μπορούμε να έχουμε ένα κεντροδεξιό κόμμα με ευρεία απήχηση που συνδυάζει δεξιούς πολίτες και μετριοπαθείς κεντρώους», συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια, όρισε στους στόχους της επόμενης τετραετίας το κλείσιμο της ψαλίδας με την Ευρώπη. «Πρώτος στόχος η μείωση της ανεργίας μαζί με τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και δεύτερος η συνεχής θωράκιση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών», συμπλήρωσε.
«Θα πιέσουμε υπέρ μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας» είπε, ενώ ανέδειξε τους ρυθμούς με τους οποίους αναπτύσσεται η ελληνική οικονομία: «Αναπτύσσεται με ρυθμούς ταχύτερους από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα είναι ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις».

«Νομίζω ότι η Le Pen θα είναι διαφορετική από τη Meloni (…) Πάντως είμαι αισιόδοξος. Πριν από 5 χρόνια συζητούσαμε ποιος θα είναι ο επόμενος μετά τη Βρετανία στο να εγκαταλείψει την ΕΕ. Σήμερα δεν τίθεται τέτοιο
θέμα», ανέφερε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Jacques Delors και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Enrico Letta, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τις εξελίξεις που δρομολόγησαν στη Γαλλία.
Ευρύτερα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν σήμερα Ευρωπαίοι, ιδίως στις περιφέρειες, που μένουν πίσω και χάνουν ευκαιρίες. Παρατήρησε δε ότι η ΕΕ και τα οφέλη της θα πρέπει να αφορούν όλους – και αυτούς που θέλουν να μετακινηθούν αξιοποιώντας τα ανοιχτά σύνορα και αυτούς που θέλουν να μείνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης