Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dnepropetrovsk - Ρωσική πυραυλική επίθεση κατέστρεψε κεντρικές εγκαταστάσεις παραγωγής drones και πυραυλικών όπλων

Dnepropetrovsk - Ρωσική πυραυλική επίθεση κατέστρεψε κεντρικές εγκαταστάσεις παραγωγής drones και πυραυλικών όπλων
Η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις παραγωγής που διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη στρατιωτική βιομηχανία της χώρας
Οι σημερινές 3/7 επιθέσεις στο Dnepropetrovsk των Ρώσων στόχευαν στις εγκαταστάσεις μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ουκρανία - του South Machine-Building Plant Yuzhmash.
Η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις παραγωγής που διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη στρατιωτική βιομηχανία της χώρας.
Η Yuzhmash είναι ο κύριος κατασκευαστής στρατιωτικών προϊόντων στην Ουκρανία, που ειδικεύεται στην παραγωγή πυραύλων, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) και επισκευής κατεστραμμένου εξοπλισμού. Αυτό το εργοστάσιο θεωρείται από καιρό μια στρατηγικής σημασίας εγκατάσταση για την ουκρανική αμυντική βιομηχανία. Η καταστροφή του θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τις δυνατότητες παραγωγής όπλων της Ουκρανίας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χτυπήματα έγιναν με όπλα ακριβείας, κάτι που επιβεβαιώνουν τοπικές πηγές. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να προκληθούν ζημιές σε πολλά συνεργεία, καθώς και στην υποδομή του εργοστασίου. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για θύματα μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας, αλλά οι ζημιές ήταν σημαντικές και η αποκατάσταση της παραγωγής μπορεί να διαρκέσει πολύ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης