Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προ των πυλών όλεθρος: Τα F-16 θα έχουν την ίδια μοίρα με τα Su-27 - Τρόμος στην Ουκρανία, οι Ρώσοι θα τα αφανίσουν

Προ των πυλών όλεθρος: Τα F-16 θα έχουν την ίδια μοίρα με τα Su-27 - Τρόμος στην Ουκρανία, οι Ρώσοι θα τα αφανίσουν
Η καταστροφή δύο Su-27 στο Mirgorod μετά από χτυπήματα με πυραύλους Iskander υπογραμμίζει τις σοβαρές απώλειες που υπέστη η Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Στον απόηχο των πρόσφατων καταστροφικών απωλειών της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ουκρανοί βουλευτές εκφράζουν τις έντονες ανησυχίες τους για το μέλλον της προγραμματισμένης μεταφοράς μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις δυτικές χώρες στην Ουκρανία.
Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, φοβάται ότι θα μπορούσαν να έχουν την ίδια μοίρα με το Su- Καταστράφηκαν 27 τζετ στο αεροδρόμιο του Mirgorod.
Την 1η Ιουλίου, ένα ρωσικό drone αναγνώρισε έξι μαχητικά Sukhoi Su-27 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας σταθμευμένα ανοιχτά στην άσφαλτο της αεροπορικής βάσης Mirgorod, έδρα της 831ης Ταξιαρχίας Τακτικής Αεροπορίας, που βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των συνόρων στην κεντρική Ουκρανία.
Δράττοντας την ευκαιρία, εκτοξεύτηκε ένας ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος Iskander, με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο από τα πολύτιμα υπερηχητικά μαχητικά της Ουκρανίας και να υποστούν ζημιές τα άλλα τέσσερα.
Το συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο δαπανηρές ημέρες για την αεροπορία της Ουκρανίας από τότε που η Ρωσία επέκτεινε τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις τον Φεβρουάριο του 2022.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, συνταγματάρχης Γιούρι Ιγκνάτ, επιβεβαίωσε την επίθεση, η οποία αναφέρθηκε ευρέως από ρωσικά και ουκρανικά κανάλια Telegram.

Το ρωσικό κανάλι Telegram Rybar ανέφερε ότι η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή δύο αεροσκαφών, ενώ σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές σε άλλα τέσσερα λόγω των πυρομαχικών διασποράς που χρησιμοποιήθηκαν.

Την επόμενη κιόλας μέρα, στις 2 Ιουλίου, ένα ρωσικό drone πραγματοποίησε επιτήρηση πάνω από την ουκρανική αεροπορική βάση στην Πολτάβα, που βρίσκεται ακριβώς ανατολικά του Mirgorod και 100 μίλια από τα σύνορα.
Μετά από ώρες παρακολούθησης από το drone, ένας πύραυλος Iskander χτύπησε, προκαλώντας ζημιές σε ελικόπτερο Mil Mi-24 του ουκρανικού στρατού.

f-16.jpg

Οι ρωσικές επιδρομές αποκαλύπτουν τρωτά σημεία

Από το περασμένο φθινόπωρο, οι ρωσικές επιδρομές στις ουκρανικές βάσεις έχουν κλιμακωθεί, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σημαντικές απώλειες για την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.
Οι εν λόγω επιθέσεις έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής δύο μαχητικά Su-27, δύο μαχητικά MiG-29, ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25 και πιθανώς έναν ελικόπτερο Mi-24.
Η αυξανόμενη συχνότητα και η επιτυχία αυτών των επιδρομών υπογραμμίζουν ένα κρίσιμο ζήτημα: την έλλειψη αποτελεσματικής αεράμυνας, καθιστώντας τις ουκρανικές βάσεις ευάλωτες σε επιθέσεις ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος περιπλανήθηκε για σχεδόν τρεις ώρες στην αεροπορική βάση Mirgorod συγκεντρώνοντας πληροφορίες πριν καθοδηγήσει ένα χτύπημα πυραύλων Iskander.
Το κανάλι Telegram της Ουκρανικής Sofa Assault Brigade εξέφρασε οργή και απογοήτευση για την παρατεταμένη παρουσία του drone.
Iskander-Ballistic.webp

Θα μπορούσαν τα F-16 να έχουν την ίδια μοίρα;

Οι πρόσφατες επιθέσεις σε ουκρανικά αεροδρόμια για δύο συνεχόμενες ημέρες ώθησαν τους Ουκρανούς βουλευτές να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, αναφορικά με την ασφάλεια των εισερχόμενων μαχητικών αεροσκαφών F-16.
Η Mariana Bezuhla, βουλευτής του Verkhovna Rada (Κοινοβούλιο της Ουκρανίας) απευθύνθηκε στον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, ενώ επέκρινε την έλλειψη καταφυγίων αεροσκαφών στα ουκρανικά αεροδρόμια και τη συνολική κατάσταση της αεράμυνας.
«Δεν έχετε διορθώσει την κατάσταση με την ασφάλεια των αεροσκαφών μας, με την αεράμυνα», δήλωσε η Bezuhla, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης αυτών των τρωτών σημείων.
Υποστήριξε ότι η εισαγωγή των F-16 δεν θα άλλαζε απαραίτητα την κατάσταση. Αντίθετα, θα μπορούσαν να γίνουν ένας άλλος στόχος για ρωσικά χτυπήματα. Η Bezuhla διερωτήθηκε εάν η απαραίτητη υποδομή για αυτά τα δυτικά μαχητικά είχε προετοιμαστεί επαρκώς.
Watch-Su-27s-toss-high-speed-high-drag-bombs-on-Russian-facilities-2.jpg

Η καταστροφή δύο Su-27 στο Mirgorod μετά από χτυπήματα με πυραύλους Iskander υπογραμμίζει τις σοβαρές απώλειες που υπέστη η Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης