Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Νέα προσπάθεια απομάκρυνσης από τις 1.400 μονάδες – Σημάδια αφύπνισης στα μικρομεσαία

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Νέα προσπάθεια απομάκρυνσης από τις 1.400 μονάδες – Σημάδια αφύπνισης στα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Καλή κίνηση έβγαλε σήμερα η αγορά και στις τελικές δημοπρασίες πήγε και σε υψηλό ημέρας. Χαμηλός ο τζίρος και θα ήταν χαμηλότερος αν δεν γίνονταν κάποιες δυνατές κινήσεις στις τελικές δημοπρασίες. Ξεχώρισε η Viohalco, η Alpha Bank με την Πειραιώς, ο Μυτιληναίος και η Aegean. Πίεση δέχθηκε η Eurobank και μικρότερη η Motor Oil. Στις 1.423,6 μονάδες και στο +1,17%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Αν και τα σημάδια δεν ήταν έντονα, είδαμε κάποιες κινήσεις σήμερα σε επιλεγμένα μικρομεσαία. Είδαμε μία αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε μία συνεδρίαση, η οποία χαρακτηρίστηκε από περιορισμένες συναλλαγές. Ίσως μέρος αυτής της κίνησης να οφείλεται στη μεγάλη πτώση που είχε προηγηθεί, ίσως και ένα μέρος να οφείλεται στις προσδοκίες που δημιουργεί η πληροφορία ότι ο κ.Ηλιόπουλος (SeaJets) αγοράζει Revoil. Δηλαδή, να αφυπνίστηκαν μικρομεσαία χαρτιά με καλά θεμελιώδη, γιατί μπορεί κάποιος να δει και αυτά. Ένας άλλος εφοπλιστής έχει μπει στην Q&R, άλλοι είχαν μπει στην αύξηση της Intralot και πάει λέγοντας. Προφανώς και έχουν τοποθετηθεί για να αποκομίσουν υπεραξίες. Η στήλη υποστηρίζει φανατικά τα ποιοτικά μικρομεσαία και μακάρι να υπάρξει συνέχεια. Είναι πολλά εκείνα που είναι φθηνά και έχουν απομακρυνθεί 20-30 ή και 40% από τα υψηλά τους. Για να δούμε βέβαια δυνατές κινήσεις πρέπει να υπάρξουν μεγαλύτερες εντολές αγοράς. Πρέπει πάντως να σημειώσουν, πως ξεχωρίζουν τα χαρτιά που έχουν δυνατά χέρια πίσω τους.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή κίνηση με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και άνοδο 3,21% από την Alpha Bank. Στο +2,10% η Πειραιώς και στο +1,07% και στα 7,78 ευρώ η Εθνική Τράπεζα. Με απώλειες 0,72% και μεγάλο όγκο έκλεισε η Eurobank. Έκανε και πακέτα μετά τις τελικές δημοπρασίες και συνολικά ο όγκος της ξεπέρασε τα 6,3 εκατ. τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ: Διπλασιάζεται το μέρισμα, βγάζει τρομερά αποτελέσματα και βγαίνουν χαρτιά «καραβιές». Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε με τη συγκεκριμένη μετοχή. Αμετάβλητος στα 2,2350 ευρώ έκλεισε σήμερα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Εντολή πώλησης 154 χιλ. τεμαχίων υπήρχε στα 2,54 ευρώ. Εκεί έκλεισε η μετοχή και έμειναν ανεκτέλεστα 126 χιλ. τεμάχια.

ATTICA GROUP: Ήταν μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν. Έχουν ακουστεί διάφορες φήμες στην αγορά οι οποίες αφορούν είτε αύξηση διασποράς είτε και πώληση. Σήμερα με δυνατό όγκο κατέγραψε καλή άνοδο. Στα 2,59 ευρώ που είναι και νέο υψηλό έτους και στο +7,92% με 224 χιλ. τεμάχια όγκο περίπου.

REVOIL: Δυνατός όγκος και σήμερα και πήγε μέχρι τα 2,15 ευρώ. Όμως γύρισε και έκλεισε αμετάβλητη στα 2 ευρώ με συνολικές συναλλαγές 198 χιλ. τεμαχίων.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αδικημένη μετοχή, διόρθωσε από τα υψηλά των 10,65 ευρώ που είχε γράψει τον Φλεβάρη και προσπαθεί να βελτιώσει την τιμή της. Στα 8,38 ευρώ και στο +2,44%.

INTRALOT: Πριν μερικές μέρες είχε φανεί το μάζεμα της μετοχής και το είχαμε σημειώσει. Σήμερα έκανε μία ακόμη δυνατή κίνηση με υψηλό όγκο συναλλαγών. Στα 1,20 ευρώ και στο +3,27%. Προφανώς και αυτοί που αγοράζουν ξέρουν κάτι ή για να το πούμε πιο απλά φαίνεται η μετοχή που υπάρχει πίσω της δυνατό πορτοφόλι. Έχουμε την εντύπωση πως θα έχουμε εξελίξεις, αλλά διαφορετικές από αυτές που περίμεναν αρχικά οι επενδυτές. Αυτές οι εξελίξεις μπορεί να πάνε τη μετοχή σημαντικά υψηλότερα, λένε κάποιοι φανατικοί φίλοι της.

MEVACO: Υπέγραψε σύμβαση προμήθειας σταθερών μεταλλικών βάσεων Φ/Β (είναι ίσως η καλύτερη στο κομμάτι αυτό) ύψους 22 εκατ. ευρώ χωρίς το ΦΠΑ και θα παραδώσει το έργο μέχρι τέλος του έτους. Δηλαδή από μία συμφωνία θα έχει το μισό περσινό τζίρο και κάτι ακόμα. Και όμως, λες και δεν τη διάβασαν οι επενδυτές. Στα 3,99 ευρώ και στο +1,79% με μικρό όγκο. Την Παρασκευή οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,15 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Παραλίγο να σπάσει και τα 2 ευρώ πριν λίγες μέρες, αλλά στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις βγήκαν λίγοι αγοραστές βελτιώνοντας κάπως την εικόνα. Έχουν «πατηθεί» πολλές μετοχές, χωρίς να υπάρχει λόγος για τέτοιου μεγέθους υποχώρηση. Στα 2,17 ευρώ και στο +2,84% με μικρό όγκο.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Σε διάστημα 12 περίπου μηνών πήγε από τα 2,39 ευρώ στα 1,3040 ευρώ. Ο κλάδος των μετάλλων χτυπήθηκε από τη μείωση των τιμών και έχασε το momentum των κερδών. Με την αποτίμηση όμως στα 4,5 εκατ. ευρώ ίσως να μπορούμε να πούμε πως έχουμε υπερβολή. Στα 1,49 ευρώ και στο +7,19%.

AVE: Κλασσικό παράδειγμα που επιβεβαιώνει την άποψη, ότι η αύξηση της διασποράς με τον κανονισμό Κοντόπουλου δε σημαίνει αύξηση συναλλαγών. Μοίρασε δεξιά και αριστερά μετοχές ο βασικός μέτοχος, χωρίς να μας πει ότι μείωσε το ποσοστό του και χωρίς να τον ενοχλήσουν οι αρμόδιες αρχές και συνεχίζει να κάνει πράξη με… αίτηση. Κάτω από 3 χιλ. τεμάχια ο σημερινός όγκος.

AS COMPANY: Έκατσε λίγο ο ρυθμός, κουράστηκαν οι αγοραστές ή ξέμειναν από "πυρομαχικά"; 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης