Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΡΑΑΕΥ: Από Φθινόπωρο θα εξετασθεί το αίτημα του ΔΕΔΔΗΕ για το WACC

ΡΑΑΕΥ: Από Φθινόπωρο θα εξετασθεί το αίτημα του ΔΕΔΔΗΕ για το WACC

Ζητά να προσδιορισθεί στο 8,2% έναντι 7,66% που ισχύει σήμερα

Θα χρειαστεί να περιμένει αρκετά ο ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να εξεταστεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΑΕΥ), το αίτημα του για αύξηση του WACC εν όψει της νέας ρυθμιστικής περιόδου που ξεκινάει το 2025.
Ο Διαχειριστής μετά την αναθεώρηση της μεθοδολογίας υπολογισμού του Επιτρεπόμενου Εσόδου για την οποία μάλιστα υπήρξε παρέμβαση προς τη ΡΑΑΕΥ και από την Maquarie η οποία ως γνωστόν κατέχει το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, υπέβαλε και το αίτημα του για το WACC της νέας περιόδου. Σύμφωνα με αυτό το νέο WACC θα πρέπει να προσδιοριστεί στο 8,2% έναντι 7,66% που ισχύει σήμερα.

Πρόκειται για ένα αίτημα που κατ΄ αρχήν κρίνεται ως αρκετά υψηλό από τη ΡΑΑΕΥ γεγονός που προοιωνίζεται ότι θα χρειαστεί αρκετή συζήτηση μεταξύ των δυο πλευρών για να ληφθεί οριστική απόφαση. Πολύ δε περισσότερο που η ΡΑΑΕΥ αναζητεί τρόπους για να βάλει φρένο στα συνεχή αιτήματα των Διαχειριστών τόσο του ηλεκτρικού συστήματος, όσο και του συστήματος του φυσικού αερίου, για αυξήσεις των WACC οι οποίες βεβαίως οδηγούν σε αύξηση των τελών χρήσης που πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης