Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι διέλυσαν με Iskander ένα ακόμα ουκρανικό MiG-29 - Στάχτη 10 αεροσκάφη σε 3 ημέρες

Οι Ρώσοι διέλυσαν με Iskander ένα ακόμα ουκρανικό MiG-29 - Στάχτη 10 αεροσκάφη σε 3 ημέρες
Οι Ρώσοι κατέστρεψαν και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-24 των Ουκρανών
Οι Ρώσοι εξακολουθούν να διαλύουν με τους πυραύλους Iskander ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Είναι χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες 3 ημέρες ο ρωσικός στρατός έχει καταστρέψει 10 αεροσκάφη Su-27 και MiG-29 καθώς και ένα ελικόπτερο Mi -24.
Σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το τελευταίο πλήγμα έγινε στην αεροπορική βάση Dolgintsevo στην περιοχή του Dnepropetrovsk από ένα κινητό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Iskander μικρού βεληνεκούς.
«Πλήρωμα του κινητού συστήματος βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς Iskander πραγματοποίησε επίθεση με πυραύλους στην αεροπορική βάση Dolgintsevo.
Ως αποτέλεσμα, ένα μαχητικό αεροπλάνο MiG-29 των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, όπλα αέρος-εδάφους και οχήματα της υπηρεσίας μηχανικών αεροπορίας καταστράφηκαν» επισημαίνει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Χθες Τετάρτη 3/7 οι Ρώσοι επιτέθηκαν κατά του αεροδρομίου της Poltava όπου και κατέστρεψαν – πάλι με Iskander – ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Μi-24 καθώς και άλλα οχήματα ενώ την περασμένη Τρίτη 2 Ιουλίου, οι Ρώσοι πάλι με επίθεση κατά του αεροδρομίου της Poltava είχαν καταστρέψει 7 μαχητικά αεροσκάφη Su – 27.
Την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 2 Ιουλίου, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας είχαν αναχαιτίσει δύο ακόμα ουκρανικά μαχητικά, και συγκεκριμένα ένα MiG-29 και ένα Su-27.
Δημοσίευμα του Forbes αναφερόμενο στην ρωσική επίθεση στο αεροδρόμιο του Mirgorod και στην καταστροφή των 7 ουκρανικών Su-27, ανέφερε πως η ουκρανική αεροπορία υπέστη μια από τις πιο δαπανηρές απώλειες της από την έναρξη του πολέμου.
«Πρόκειται για απώλειες που οι Ουκρανοί δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά» επισημαίνει το Forbes.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης