Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα για τον «χαιρετισμό του Λύκου» άνοιξε η UEFA για τον Merih Demiral

Έρευνα για τον «χαιρετισμό του Λύκου» άνοιξε η UEFA για τον Merih Demiral
Ο Demiral σκόραρε δύο φορές στον αγώνα της Τουρκίας και το πανηγύρισε κάνοντας μια χειρονομία γνωστή ως «χαιρετισμός του λύκου», που συνδέεται με την τουρκική ακροδεξιά ομάδα «Γκρίζοι Λύκοι»
Σάλος έχει προκληθεί στη Γερμανία, με αφορμή τον πανηγυρισμό του Τούρκου αμυντικού Merih Demiral μετά τη νίκη της Τουρκίας επί της Αυστρίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Ο Demiral σκόραρε δύο φορές στον αγώνα της Τουρκίας και το πανηγύρισε κάνοντας μια χειρονομία γνωστή ως «χαιρετισμός του λύκου», που συνδέεται με την τουρκική ακροδεξιά ομάδα «Γκρίζοι Λύκοι».
«Τα σύμβολα των Τούρκων ακροδεξιών εξτρεμιστών δεν έχουν θέση στα γήπεδά μας», είπε η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser σε ανάρτησή της στο X, προσθέτοντας ότι η ομάδα παρακολουθείται στη Γερμανία.
«Η χρήση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου ως πλατφόρμας ρατσισμού είναι εντελώς απαράδεκτη.
Αναμένουμε από την UEFA να ερευνήσει την υπόθεση και να εξετάσει τις κυρώσεις».
Μετά τη νίκη, ο Demiral δημοσίευσε μια φωτογραφία του να κάνει τη χειρονομία στο X.
«Ευτυχισμένος είναι αυτός που αυτοαποκαλείται Τούρκος», έγραψε ο αμυντικός στη λεζάντα της ανάρτησης.
«Είχα στο μυαλό μου μια συγκεκριμένη γιορτή. Έχει να κάνει με την τουρκική ταυτότητα γιατί είμαι πολύ περήφανος που είμαι Τούρκος.
Και το ένιωσα στο έπακρο μετά το δεύτερο γκολ, οπότε κατέληξα να κάνω αυτή τη χειρονομία», είπε ο Demiral στους δημοσιογράφους μετά το παιχνίδι.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανα αυτό».
Η UEFA, το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε σε δήλωσή της την Τετάρτη ότι ερευνά την «υποτιθέμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του Demiral».
«Σε σχέση με τον αγώνα της φάσης των 16 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος UEFA 2024 μεταξύ της Αυστρίας και της Τουρκίας που διεξήχθη στις 2 Ιουλίου 2024 στη Λειψία της Γερμανίας, ξεκίνησε έρευνα σύμφωνα με το άρθρο 31 παράγραφος 4 των πειθαρχικών κανονισμών της UEFA σε σχέση με τη φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του παίκτη της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Merih Demiral», αναφέρει η UEFA στην ανακοίνωσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης