Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσέχος εθελοντής που πολέμησε για την Ουκρανία κατηγορείται για λεηλασίες νεκρών και για ληστείες – Βρίσκεται υπό κράτηση στην Πράγα

Τσέχος εθελοντής που πολέμησε για την Ουκρανία κατηγορείται για λεηλασίες νεκρών και για ληστείες – Βρίσκεται υπό κράτηση στην Πράγα
Η εισαγγελία απαριθμεί ότι ο Filip Siman πήρε αντικείμενα από την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Για παράνομη στρατιωτική θητεία και λεηλασία δικάζεται στην Πράγα ένας 27χρονος Τσέχος, ο Siman, ο οποίος πολέμησε εθελοντής με τον ουκρανικό στρατό.
Αυτό αναφέρει το Τσεχικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η εισαγγελία απαριθμεί ότι ο Filip Siman πήρε αντικείμενα από την Ουκρανία, όπως γυαλιά Gucci, μάσκα οξυγόνου από αεροπλάνο και ράβδους χρυσού και ασημιού κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών.
Αφαίρεσε επίσης μπερέδες και δαχτυλίδια από νεκρούς στρατιώτες, ιδιαίτερα στο Bucha και το Irpen στην περιοχή του Κιέβου.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Martin Belik, ο Siman εντάχθηκε στον ουκρανικό τάγμα εθελοντών "Carpathian Sich" στα τέλη Μαρτίου 2022.
Ωστόσο, δεν είχε άδεια από τον Πρόεδρο να πολεμήσει σε ξένο στρατό - ένα τέτοιο έγγραφο απαιτείται για όλους τους Τσέχους πολίτες που θέλουν να υπηρετήσουν στο εξωτερικό.
Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι ο Siman βρίσκεται υπό κράτηση στην Πράγα επειδή υπάρχει «εύλογη υποψία» ότι μπορεί να τραπεί σε φυγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης