Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία δια πυρός και σιδήρου για τον προϋπολογισμό του 2025 στη Γερμανία - Θα τηρηθεί το φρένο χρέους

Συμφωνία δια πυρός και σιδήρου για τον προϋπολογισμό του 2025 στη Γερμανία - Θα τηρηθεί το φρένο χρέους
Η κυβέρνηση Scholz θα τηρήσει το φρένο χρέους το 2025
Σε κατ' αρχήν συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Γερμανίας για το 2025, κατέληξε ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα γερμανικά ΜΜΕ,  τερματίζοντας μια παρατεταμένη σύγκρουση για τις δαπάνες.
"Επιτεύχθηκε συμφωνία" στο τέλος της νύχτας μεταξύ του Scholz, του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Robert Habeck των Πρασίνων και του υπουργού Οικονομικών Christian Lindner του φιλελεύθερου FDP, οι οποίοι βρίσκονταν σε συνομιλίες από το απόγευμα της Πέμπτης, δήλωσε η πηγή.

Η Γερμανία θα τηρήσει το φρένο του χρέους

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το dpa, η κυβέρνηση Scholz θα τηρήσει το φρένο χρέους το 2025, μέτρο το οποίο επιτρέπει στη Γερμανία να καταγράψει το 2025 έλλειμμα στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό ύψους 24 δισ. ευρώ.
Αιτία της κρίσης ήταν το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών να εξοικονομηθούν περίπου 30 δισεκ. δολάρια το 2025.
Οι Πράσινοι και πολλά στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών ζητούσαν να επιτραπεί να αυξηθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία και να χρηματοδοτηθεί ο επανεξοπλισμός της Γερμανίας μπροστά στη ρωσική απειλή μέσω μιας νέας αναστολής του «φρένου χρέους».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης