Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Pen (Γαλλία – RN): Εάν δεν λάβουμε την απόλυτη πλειοψηφία, η Βουλή μας θα βρεθεί σε αδιέξοδο

Le Pen (Γαλλία – RN): Εάν δεν λάβουμε την απόλυτη πλειοψηφία, η Βουλή μας θα βρεθεί σε αδιέξοδο
«Αν κανείς δεν πάρει την απόλυτη πλειοψηφία και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε, κανένα νομοσχέδιο δεν θα ψηφιστεί», ανέφερε η Le Pen
Βέβαιη ότι το κόμμα της, η Εθνική Συσπείρωση (RN), θα λάβει την απόλυτη πλειοψηφία, εμφανίστηκε η Marine Le Pen, στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές, ενώ προειδοποίησε για «τέλμα» εάν δεν λάβει την εντολή να κυβερνήσει.
Το RN και οι σύμμαχοί του πρόκειται να κερδίσουν 190 έως 250 από τις 577 έδρες στην Εθνοσυνέλευση την Κυριακή, με βάση πέντε έρευνες που δημοσιεύθηκαν μεταξύ Τετάρτης και Παρασκευής.
Αυτό θα ήταν σημαντικά χαμηλότερο από το 289 που θα της επέτρεπε να εγκρίνει εύκολα τα νομοσχέδια και να προωθήσει την ατζέντα της.
«Έχουμε σοβαρές πιθανότητες να αποκτήσουμε απόλυτη πλειοψηφία», είπε η Le Pen στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι CNews, προσθέτοντας ότι το κόμμα της κέρδισε πάνω από το διπλάσιο από τον προβλεπόμενο αριθμό εδρών στην τελευταία ψηφοφορία πριν από δύο χρόνια.
«Αν κανείς δεν πάρει την απόλυτη πλειοψηφία και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε, κανένα νομοσχέδιο δεν θα ψηφιστεί.
Γι' αυτό μιλάω για τέλμα».
Προειδοποίησε ότι «η χώρα θα είναι σε αδιέξοδο» διαφορετικά έως ότου ο Πρόεδρος Emmanuel Macron μπορέσει νομικά να διαλύσει ξανά το κοινοβούλιο.
«Η αγορά λέει στον εαυτό της ότι τελικά, μια κυβέρνηση τεχνοκρατών μπορεί να μην είναι τόσο κακή στο τέλος», δήλωσε ο Alexandre Hezez, επικεφαλής επενδύσεων στο Groupe Richelieu.
«Ωστόσο, μεσοπρόθεσμα θα προστεθεί ένα ασφάλιστρο κινδύνου στη Γαλλία, δεδομένου του δημοσιονομικού της ελλείμματος, το οποίο τελικά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί», πρόσθεσε.
Η κεντρώα συμμαχία του Macron και το Νέο Λαϊκό Μέτωπο απέσυραν στρατηγικά περισσότερους από 200 υποψηφίους από τις επαναληπτικές κάλπες αυτή την εβδομάδα για να αποφύγουν τη διάσπαση της αντιπολίτευσης στην ακροδεξιά σε μια προσπάθεια να οικοδομηθεί αυτό που στη Γαλλία είναι γνωστό ως Ρεπουμπλικανικό μέτωπο.
Οι τελευταίες προβλέψεις δείχνουν ότι η στρατηγική λειτουργεί.
Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είχαν δώσει εκτιμήσεις που έφταναν έως και τις 305 θέσεις για το RN και τους συμμάχους του μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στον πρώτο γύρο την περασμένη Κυριακή.
Το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο προβλέπεται τώρα να κερδίσει 140 έως 200 έδρες, σύμφωνα με τις πέντε έρευνες, ενώ η ομάδα του Macron βρίσκεται σε καλό δρόμο μεταξύ 95 και 162.
Ο δεύτερος γύρος των πρόωρων εκλογών θα διεξαχθεί την Κυριακή σε 501 περιφέρειες.
Το RN και οι σύμμαχοί του κέρδισαν ήδη 39 στον πρώτο γύρο, αφού συγκέντρωσαν το 33,2% των συνολικών ψήφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης