Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο κύμα αμερικανικών επιδρομών στην Υεμένη, αλλά τους βλέπουν οι Houthis και γελάνε – Έριξαν για να ρίξουν οι Αμερικανοί

Νέο κύμα αμερικανικών επιδρομών στην Υεμένη, αλλά τους βλέπουν οι Houthis και γελάνε – Έριξαν για να ρίξουν οι Αμερικανοί
Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες επιδρομές εναντίον περιοχών που ελέγχονται από τους Houthis
Σχετικά Άρθρα

Η Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (CENTCOM) ανακοίνωσε στις 5 Ιουλίου ότι οι δυνάμεις της πραγματοποίησαν περισσότερα πλήγματα εναντίον των Houthis στην Υεμένη τις τελευταίες ημέρες.
Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση ανέφερε ότι τα πλήγματα κατέστρεψαν δύο σκάφη επιφανείας χωρίς πλήρωμα των Houthis (USV) στην Ερυθρά Θάλασσα και μια τοποθεσία ραντάρ σε περιοχή που ελέγχεται από την ομάδα στην Υεμένη.
«Διαπιστώθηκε ότι τα USV και η τοποθεσία ραντάρ αποτελούσαν επικείμενη απειλή για τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του συνασπισμού, καθώς και για τα εμπορικά πλοία στην περιοχή», ανέφερε η CENTCOM.
«Αυτές οι ενέργειες έγιναν για την προστασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και για να γίνουν τα διεθνή ύδατα ασφαλέστερα και ασφαλέστερα.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Masirah της Υεμένης, το οποίο διευθύνεται από τους Houthis, ανέφερε τρία «αμερικανοβρετανικά χτυπήματα» στη δυτική επαρχία al-Hodeidah.
Τα χτυπήματα έπληξαν τη βορειοδυτική συνοικία Alluhayah και τη νότια συνοικία Bayt al-Faqih στην επαρχία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό κανάλι, το οποίο δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις απώλειες.
Οι Houthis, που υποστηρίζονται από το Ιράν, έχουν επιτεθεί σε δεκάδες πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ ή ανήκουν στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν, την Αραβική Θάλασσα, τον Ινδικό Ωκεανό και τη Μεσόγειο Θάλασσα από τον Νοέμβριο το απάντηση στον ισραηλινό πόλεμο και την πολιορκία στον παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας.
Επιπλέον, η ομάδα εκτόξευσε δεκάδες drones και πυραύλους στην νοτιότερη ισραηλινή πόλη Εϊλάτ και κατέρριψε έξι πολεμικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αμερικανικής κατασκευής πάνω από την Υεμένη και τα κοντινά ύδατα.
Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες επιδρομές εναντίον περιοχών που ελέγχονται από τους Houthis στην Υεμένη από τον Ιανουάριο ως απάντηση στην επίθεση της οργάνωσης.
Από τις επιδρομές σκοτώθηκαν περίπου 40 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 126 άλλοι.
Ωστόσο, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τους Houthis ή ακόμη και να υποβαθμίσουν τις στρατιωτικές τους ικανότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης