Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Αποτιμούν το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία οι αγορές – Περιορισμένο το ενδιαφέρον στην Ελλάδα

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Αποτιμούν το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία οι αγορές – Περιορισμένο το ενδιαφέρον στην Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η ανατροπή στη Γαλλία, αλλάζει τα δεδομένα. Οι αγορές της Ευρώπης, άνοιξαν με ήπιες απώλειες, αλλά στη συνέχεια μάζεψαν και ο DAX γύρισε με μικρά κέρδη, όπως και ο CAC-40. Εμείς εδώ δεν έχουμε σημαντικές ειδήσεις, επομένως η πορεία των ξένων αγορών θα μας επηρεάσει. Υποχωρούμε ήπια στο ξεκίνημα, λόγω ήπιων πιέσεων σε τράπεζες. Χωρίς το μέρισμα σήμερα ΤΕΡΕΡΓ και ΕΚΤΕΡ.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Ατόνησε κάπως το επενδυτικό ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα και 11 μετοχές υποβαθμίστηκαν στον πίνακα με την κατάταξη βάσει συναλλακτικής δραστηριότητας. Μεταξύ αυτών και μετοχές με τεράστια διασπορά.

ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ: Κάτω από 10% διασπορά έχουν η Trastor, η Καρέλιας, η Alpha Real Estate και η Entersoft. Η τελευταία λόγω δημόσιας πρότασης θα φύγει από το Χ.Α., ενώ από τις άλλες τρεις νομίζουμε ότι οι δύο θα βελτιώσουν κάποια στιγμή τη διασπορά τους, σύμφωνα με όσα ακούμε. Για την τρίτη, δηλαδή την Καρέλιας, δεν είμαστε σίγουροι και ίσως αν εφαρμοστεί ο νέος κανονισμός να τη δούμε εκτός Χ.Α. Θα είναι μεγάλη απώλεια, γιατί εκτιμούμε πως η δίκαιη αποτίμηση είναι αρκετά υψηλότερη από αυτή που δείχνει το ταμπλό. Δεν βοηθούν όμως λίγο και οι βασικοί μέτοχοι.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,38 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύεται σήμερα. Στα 19,27 ευρώ και στο -1,68% η μετοχή με σχετικά καλές συναλλαγές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όλες οι συστημικές με ήπια υποχώρηση στα πρώτα λεπτά.

ΕΛΠΕ: Ξεχωρίζει και πάλι και ενισχύεται 1% με την τιμή να είναι στα 8,1650 ευρώ. Την Τετάρτη θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο τελικό μέρισμα καθαρού ποσού 0,57 ευρώ ανά μετοχή. Άρα αύριο στο κλείσιμο όσοι έχουνε μετοχές θα λάβουν μία καλή απόδοση.

ΕΚΤΕΡ: Διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή. Στα 4,16 ευρώ και στο -1,89% με χαμηλό όγκο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Βιαστικός ο πρωινός επενδυτής να πουλήσει 64 τεμάχια στο -2,35% λες και δε θα προλάβαινε αργότερα σε καλύτερη τιμή. Δεν είναι βέβαια αυτός ο λόγος. Η τακτική της υποτιμητικής κερδοσκοπίας στη μετοχή είναι γνωστή.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Με καλή κίνηση από το ξεκίνημα. Ο όγκος στις 5 χιλ. τεμάχια, καλύτερος σε σύγκριση με άλλες συνεδριάσεις και με άνοδο 3,51%. Ο πωλητής βέβαια έχει κατέβει λίγο χαμηλότερα και ο αγοραστής είναι ακόμα πιο κάτω.

ΑΒΑΞ: Με καλό όγκο και ήπια άνοδο στα πρώτα λεπτά.

MODA BAGNO: Μετά την είσοδο νέου επενδυτή η διασπορά έχει περιοριστεί περαιτέρω και ο ημερήσιος όγκος έχει μειωθεί. Σήμερα άνοιξε στο +8,82% και στα 3,70 ευρώ με μόλις 30 τεμάχια. Η αποτίμηση στα 70 εκατ. ευρώ περίπου. Τα καθαρά κέρδη στη χρήση 2023 ήταν στα 4,07 εκατ. ευρώ. Το εστιατόριο στη Μύκονο πάει εξαιρετικά και συνολικά τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει καταφέρει να βελτιώσει τα οικονομικά της και πλέον να δίνει και μέρισμα και να έχει χαμηλό καθαρό δανεισμό. Καλά πάει φέτος και στα περσινά επίπεδα το εστιατόριο, μαθαίνει η στήλη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης