Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαν να μην υπάρχει ο Biden… «Τρέχουν» δημοσκοπήσεις για την Kamala Harris οι Δημοκρατικοί, αλλά το 20% ούτε καν την ξέρει!

Σαν να μην υπάρχει ο Biden… «Τρέχουν» δημοσκοπήσεις για την Kamala Harris οι Δημοκρατικοί, αλλά το 20% ούτε καν την ξέρει!
Μόνο περίπου 3 στους 10 ενήλικες των ΗΠΑ συνολικά λένε ότι η Harris θα τα πήγαινε καλά ως πρόεδρος
Καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden αντιμετωπίζει πλέον ένα χείμαρρο πιέσεων για να αποσύρει την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές, η πλειοψηφία των Δημοκρατικών πιστεύει ότι η αντιπρόεδρός του θα γινόταν το ίδιο καλή πρόεδρος.
Μια νέα δημοσκόπηση από το Κέντρο Έρευνας Δημοσίων Υποθέσεων AP-NORC διαπίστωσε ότι περίπου 6 στους 10 Δημοκρατικούς πιστεύουν ότι η Kamala Harris θα έκανε καλή δουλειά ως υποψήφια πρόεδρος.
Περίπου 2 στους 10 Δημοκρατικούς δεν πιστεύουν ότι θα το έκανε, και άλλοι 2 στους 10 λένε ότι δεν γνωρίζουν αρκετά για να πουν.
Από την κατάρρευση του Biden στις 27 Ιουνίου, πολλοί Δημοκρατικοί προσβλέπουν στην Harris να παρέμβει και να διαδεχθεί τον Biden ως προεδρική υποψήφια του κόμματος, πιστεύοντας ότι έχει περισσότερες πιθανότητες έναντι του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Donald Trump.
Από την πλευρά της, η Harris παρέμεινε απόλυτα πιστή στον Biden, αποτελώντας έναν από τους πιο σκληρούς υπερασπιστές του στον απόηχο της καταστροφικής παράστασης στο debate.
Ο Oakley Graham, Δημοκρατικός στο Γκρίνγουντ του Μιζούρι, είπε, ενώ είναι «αρκετά χαρούμενος» με τα επιτεύγματα του Biden στην εξουσία, ένιωθε ότι θα ήταν πιο ενθουσιασμένος να υποστηρίξει την Harris και ότι ήταν «καιρός» μια γυναίκα να γίνει πρόεδρος.
Οι μαύροι ενήλικες - μια βασική ομάδα του συνασπισμού των Δημοκρατικών και μια ομάδα που παραμένει σχετικά πιο ευνοϊκή για τον Biden - είναι πιο πιθανό από τους Αμερικανούς συνολικά να πουν ότι η Harris θα τα κατάφερνε καλά.

Μόλις το 30% των Αμερικανών πιστεύει την Harris

Όσο για τους Αμερικανούς γενικότερα, είναι πιο δύσπιστοι για το πώς θα ήταν η Harris στο Οβάλ Γραφείο.
Μόνο περίπου 3 στους 10 ενήλικες των ΗΠΑ συνολικά λένε ότι η Harris θα τα πήγαινε καλά ως πρόεδρος.
Περίπου οι μισοί λένε ότι η Harris δεν θα έκανε καλή δουλειά στον ρόλο και 2 στους 10 λένε ότι δεν γνωρίζουν αρκετά για να πουν.
Η αποδοχή της Harris είναι παρόμοια με αυτή του Biden, αλλά το ποσοστό των Αμερικανών που έχουν αρνητική γνώμη για αυτήν είναι κάπως χαμηλότερο.
Η δημοσκόπηση έδειξε ότι περίπου 4 στους 10 ενήλικες των ΗΠΑ έχουν θετική γνώμη για την Harris, ενώ περίπου οι μισοί έχουν αρνητική γνώμη.
Υπάρχουν περισσότεροι Αμερικανοί με αρνητική άποψη για τον Biden: περίπου 6 στους 10.
Περίπου 1 στους 10 Αμερικανούς λένε ότι δεν γνωρίζουν αρκετά για να έχουν άποψη για την Harris, ενώ σχεδόν όλοι έχουν άποψη για τον Biden.
Περίπου τα τρία τέταρτα των Δημοκρατικών έχουν θετική άποψη για τον Harris, κάτι που συνάδει με το πώς βλέπουν οι Δημοκρατικοί τον Biden.
Επτά στους 10 έχουν θετική άποψη για αυτόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης