Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με ορμή η στρατηγική ήττα της Ουκρανίας, αποφάσεις πανικού από ΗΠΑ, Βρετανία – Επικοινωνία Trump με Zelensky – Προέλαση σε 6 κατευθύνσεις

Με ορμή η στρατηγική ήττα της Ουκρανίας, αποφάσεις πανικού από ΗΠΑ, Βρετανία – Επικοινωνία Trump με Zelensky – Προέλαση σε 6 κατευθύνσεις
Jake Sullivan (Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα κατά της Ρωσίας - John Healey (υπουργός άμυνας Βρετανίας): Επιτρέπουμε στην Ουκρανία με όπλα μας να χτυπήσει ρωσικό έδαφος

(upd11) Με ορμή έρχεται η στρατηγική ήττα της Ουκρανίας αφού ο ανήμπορος ουκρανικός στρατός χάνει συνεχώς εδάφη σε 6 διαφορετικές κατευθύνσεις από τα βόρεια έως τα νότια στην Zaporizhia.
Και ενώ η κατάσταση στο μέτωπο είναι δραματική για τους Ουκρανούς, το 25% των εδαφών της χώρας έχει περάσει σε ρωσικά χέρια… ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος βλέποντας το αδιέξοδο επιχειρεί να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τον Trump που έρχεται στις ΗΠΑ.
Μάλιστα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και προφανώς συζήτησαν για το Ουκρανικό.
Ο Trump μίλησε ξεκάθαρα στον Zelensky για σχέδιο ειρήνης αλλά σήμερα οι δυνάμεις του πολέμου οι ΗΠΑ και η Βρετανία αποφάσισαν να επιτρέψουν οι Ουκρανοί να χτυπούν με δυτικά όπλα την Ρωσία….
Η εξέλιξη αυτή είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει την οργή της Ρωσίας και η απάντηση είναι βέβαιο ότι θα έχει μόνο καταστροφικές συνέπειες για την Ουκρανία…
Ο Orban ο Ούγγρος πρωθυπουργός είναι μεγάλος ηγέτης, θα συνεχίσει την προσπάθεια για ειρηνική διευθέτηση του Ουκρανικού.
Εν τω μεταξύ εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο μετά από Ρωσικές επιθέσεις... ενώ οι Ρώσοι κατέστρεψαν 27 Ουκρανικά drones σε δύο ρωσικές περιοχές.
Μια δήλωση του Aleksandar Vucic Προέδρου της Σερβίας είναι ενδιαφέρουσα "πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί νομίζουν ότι είναι ο Winston Churchill αλλά είναι απλά ανόητοι" 

Επικοινωνία Trump με Zelensky: Στόχος είναι Ρωσία και Ουκρανία να συναντηθούν για να υπάρξει ειρήνη

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για τη θέση του αρχηγού του κράτους Trump ανέφερε στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο Truth Social ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Zelensky τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντας τη συνομιλία «πολύ καλή».
«Ο Zelensky και εγώ είχαμε ένα πολύ ωραίο τηλεφώνημα νωρίτερα.
Με συνεχάρη για το πολύ επιτυχημένο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων και που έγινα υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε η δήλωση στη σελίδα του Trump στο Truth Social.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, θα «φέρει την ειρήνη και θα τερματίσει τον πόλεμο».
«Και οι δύο πλευρές μπορούν να συναντηθούν και να διαπραγματευτούν μια συμφωνία που θα τερματίσει τη βία και θα ανοίξει το δρόμο προς την ευημερία», τόνισε ο Trump.
Ο Zelensky, με τη σειρά του, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο Χ ότι είχε συμφωνήσει με τον υποψήφιο για την προεδρία σε μελλοντική προσωπική συνάντηση για να συζητηθούν συγκεκριμένα ειρηνικά βήματα.
Νωρίτερα, ο Trump διαβεβαίωσε ότι εάν εκλεγεί, θα βάλει τέλος σε κάθε διεθνή σύγκρουση στον κόσμο «που έχει δημιουργήσει η σημερινή κυβέρνηση» του Biden, συμπεριλαμβανομένου και του Ουκρανικού….
Κατά τη διάρκεια της εκλογικής συζήτησης της 27ης Ιουνίου, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος υποσχέθηκε ότι θα καταλήξει σε λύση σε αυτή τη σύγκρουση πριν από την πιθανή επανεκλογή του και την ορκωμοσία του ως πρόεδρος στις 20 Ιανουαρίου 2025. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία «δεν θα είχε συμβεί ποτέ» αν ο Αμερικανός πρόεδρος είχε σεβαστεί την Ρωσία.

Zelensky στο BBC: Χρειάζεται διεθνής συναίνεση ώστε η Ρωσία να πειστεί για ειρήνη – Η Ρωσία πρέπει να αποδυναμωθεί στρατιωτικά

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky επανέλαβε τη σημασία της ανάπτυξης διεθνούς συναίνεσης για την επιδίωξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Ο Zelensky δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο BBC ότι ο κόσμος πρέπει να αναπτύξει μια ενιαία συναίνεση για ένα πιθανό τελικό σχέδιο για τον πόλεμο στην Ουκρανία και να το παρουσιάσει στη Ρωσία προκειμένου να ενθαρρύνει τη Ρωσία να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ο Zelensky πρόσθεσε ότι η διπλωματία θα είναι σημαντικό στοιχείο για την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και ότι η Ουκρανία δεν χρειάζεται απαραίτητα να απελευθερώσει όλη την επικράτειά της «με τη βία», αλλά πρέπει να αποδυναμωθεί σημαντικά η θέση της Ρωσίας στο πεδίο μάχης προκειμένου η Ουκρανία να αποκτήσει ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση για μελλοντικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν έχουν εκφράσει την προθυμία τους να παραχωρήσουν εδάφη στη Ρωσία με αντάλλαγμα την ειρήνη και οι δηλώσεις του Zelensky συνάδουν με αυτή τη θέση.
Ουκρανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να σηματοδοτούν την προθυμία τους να συμμετάσχουν σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με Ρώσους εκπροσώπους που βασίζονται στην ουκρανική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο, και οι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν τέτοιες διαπραγματεύσεις ως παράξενες και ως «τελεσίγραφο».

Jake Sullivan (Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα κατά της Ρωσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να επανεξετάσουν τη θέση τους σχετικά με την δυνατότητα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας να χτυπήσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος με τη βοήθεια αμερικανικών όπλων, δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Jake Sullivan στο Aspen Forum.
«Δεν μπορώ να δώσω μια σαφή απάντηση σε αυτό το ερώτημα, αλλά μπορώ να πω ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει, η Ρωσία εξαπέλυσε μια νέα επίθεση στο Kharkiv και η κοινή λογική απαιτούσε να δοθεί η ευκαιρία στην Ουκρανία να αντεπιτεθεί», τόνισε ο Jake Sullivan
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Jake Sullivan, η Ουάσιγκτον δεν έχει αλλάξει ακόμη τη θέση της για το θέμα αυτό.
Τον Ιούνιο, ο Sullivan είπε ότι η άδεια χρήσης αμερικανικών όπλων σε χτυπήματα κατά της Ρωσίας ισχύει για όλα τα εδάφη όπου τα εχθρικά στρατεύματα περνούν τα σύνορα με την Ουκρανία. Ωστόσο, αρχικά αυτό ίσχυε μόνο για εκείνες τις περιοχές που συνορεύουν με την περιοχή του Kharkiv.

John Healey (υπουργός άμυνας Βρετανίας): Επιτρέπουμε στην Ουκρανία με όπλα μας να χτυπήσει ρωσικό έδαφος

Το ενδεχόμενο χρήσης όπλων που προμήθευσε η Μεγάλη Βρετανία στην Ουκρανία για να χτυπήσει στόχους σε ρωσικό έδαφος δεν αποκλείεται, αλλά οι επιθέσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν από τους ίδιους τους Ουκρανούς, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας John Healey.
Νωρίτερα, η εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη πηγή στο βρετανικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι δεν δόθηκε στην Ουκρανία άδεια να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow για να χτυπήσει στόχους βαθιά σε ρωσικό έδαφος.
Διευκρινίστηκε ότι το θέμα της έκδοσης τέτοιων αδειών αφορά, εκτός από τη Μεγάλη Βρετανία, δύο ακόμη χώρες.
«Παρέχουμε όπλα στην Ουκρανία για να προστατεύσουμε την κυριαρχία της χώρας αυτής, αλλά αυτό πρέπει να γίνει από τους ίδιους τους Ουκρανούς», είπε στο ραδιόφωνο του BBC Radio 4.
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με τη φωτιά».

Viktor Orban: Οι ειρηνευτικές προσπάθειες για το Ουκρανικό θα συνεχιστούν αλλά θα μείνουν κρυφές για να αποφευχθούν παρεμβάσεις

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban σκοπεύει να συνεχίσει την ειρηνευτική αποστολή του στην Ουκρανία, αλλά δεν θέλει να δημοσιοποιήσει τα επόμενα βήματά του φοβούμενος ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν παρεκβάσεις.
Ο Viktor Orban είπε ότι δεν πιστεύει ότι είναι υπερβολικά επιφυλακτικός καθώς υπάρχουν δυνάμεις εκεί έξω που δεν ενδιαφέρονται για την ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης.
«Αυτή η επιφυλακτικότητα είναι αρκετά λογική γιατί η ειρηνευτική αποστολή αντιμετωπίστηκε με σφοδρότητα», σημείωσε.
«Αν ανακοινώσω το επόμενο βήμα μου, πολλοί θα προσπαθήσουν να με μεταπείσουν να μην το κάνω.
Πρέπει πάντα να ενεργεί κανείς πρώτα και να μιλάει αργότερα και αυτό θα κάνω».
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης ότι οι πρόσφατες απόπειρες δολοφονίας κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού Robert Fico και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump στόχευαν στην πραγματικότητα όλους τους πολιτικούς που ανήκουν στο «κόμμα της ειρήνης».
Η ένοπλη επίθεση στον Robert Fico έλαβε χώρα στην δυτική Σλοβακία στις 15 Μαΐου.
Ο πολιτικός τραυματίστηκε από πυροβολισμό και χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις.
Ο δράστης συνελήφθη.
Απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump σημειώθηκε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου.
Ο πρώην πρόεδρος τραυματίστηκε αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του: η σφαίρα του έσκισε ένα μικρό κομμάτι από το αυτί.
Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε ένας από τους υποστηρικτές του.
Ο δράστης σκοτώθηκε από τη Μυστική Υπηρεσία.

Junge Welt: Το ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για τον Viktor Orban θα οδηγήσει σε κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Το πρώτο ψήφισμα του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που καταδικάζει την επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban στη Ρωσία και υποστηρίζει ότι η πρωτοβουλία του για διάλογο αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση των συνθηκών και της κοινής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ», θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση και παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, γράφει η Junge Welt.
«Το ψήφισμα τεκμηριώνει πολιτικές αυταπάτες μεγαλείου, μαινόμενη απογοήτευση από την αδυναμία και, κατά συνέπεια, αυξημένη θέληση για βία», αναφέρει η Junge Welt.
Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι πολλών κομμάτων που αυτοαποκαλούνται «αριστεροί» ή ακόμη και αντιιμπεριαλιστές ψήφισαν υπέρ του σχεδίου ψηφίσματος, ενώ άλλοι απείχαν.
«Οι συντάκτες του ψηφίσματος απαιτούν από την ΕΕ να αυξήσει σημαντικά τη στρατιωτική υποστήριξη, να αυξήσει τη δυναμική της στρατιωτικής της βιομηχανίας και να άρει τους περιορισμούς που ισχύουν για τη χρήση δυτικών οπλικών συστημάτων που παρέχονται στην Ουκρανία εναντίον στρατιωτικών στόχων στη ρωσική επικράτεια», τονίζει η Junge Welt.
Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκαν στις 6-9 Ιουνίου.
Το κεντροδεξιό φιλελεύθερο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) , το οποίο υποστηρίζει τη σημερινή επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κέρδισε 188 έδρες από τις 720.

Aleksandar Vucic (Πρόεδρος Σερβίας): Πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί νομίζουν ότι είναι ο Winston Churchill αλλά είναι απλά ανόητοι

 Πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί αδικαιολόγητα υιοθέτησαν τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Winston Churchill στην τελευταία σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά ξέχασαν πώς ο Winston Churchill μοιράστηκε ζώνες επιρροής στον κόσμο με τον ηγέτη της ΕΣΣΔ Joseph Stalin είπε ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic.
"Φυσικά, όλοι αναφέρονται στον Winston Churchill.
Ήθελα να τους ρωτήσω - σοβαρολογείς;
Όλοι νομίζουν ότι είναι ο Winston Churchill.
Ήθελα να τους θυμίσω (τη διάσκεψη των συμμαχικών δυνάμεων του 1945).
Στην συμφωνία της Γιάλτας ο Winston Churchill άφησε όλη την ανατολική Ευρώπη στην ΕΣΣΔ, αλλά προσποιούνται ότι δεν ξέρουν, προσποιούνται αλλά είναι ανόητοι», δήλωσε ο Σέρβος ηγέτης στο TV Prva.
Σύμφωνα με τον Aleksandar Vucic, η σύνοδος πραγματοποιήθηκε με τη μορφή «ΝΑΤΟ+» και ήταν αφιερωμένη στην ενίσχυση της πεποίθησης για την ανάγκη νίκης της Ουκρανίας αλλά κανείς δεν αναρωτιέστε πού οδηγούν όλα αυτά;».
"Το συμφέρον της Σερβίας είναι η ειρήνη, απλώς σταματήστε τον πόλεμο και θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι.
Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε στη Σερβία.
Νομίζω ότι ο Γάλλος ΠρόεδροςMacron βλέπει την κατάσταση με αξιοπρεπή τρόπο, ο Γερμανός Καγκελάριος Scholz κατανοεί την κατάσταση, αλλά ένα άλλο ερώτημα είναι τι νιώθουν και με ποια πλευρά βρίσκονται, αυτό είναι ξεκάθαρο», επεσήμανε ο Σέρβος Πρόεδρος και τόνισε ξανά ότι απαιτείται διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία. .

Reuters: Η Ρωσία θα απαντήσει στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στην Γερμανία στοχεύοντας τις ΗΠΑ με πυρηνικά

Η Ρωσία, ως απάντηση στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στη Γερμανία, ενδέχεται να αναπτύξει στρατηγικούς πυραύλους με στόχο τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Ulrich Kühn, αναλυτής στο Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη και την Ασφάλεια, σε συνέντευξή του στο Reuters.
«Από τη σκοπιά της Ρωσίας, εάν τοποθετηθεί αυτό το είδος όπλου στην Ευρώπη, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα στρατηγικό αποτέλεσμα (απειλή) - για ρωσικά κέντρα διοίκησης, για πολιτικά κέντρα στη Ρωσία, για αεροδρόμια, διαδρόμους όπου βρίσκονται ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά» είπε ο Ulrich Kühn.
Σύμφωνα με τον Ulrich Kühn, η Ρωσία θα μπορούσε να απαντήσει στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων αναπτύσσοντας νέες κεφαλές με στόχο το έδαφος των ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει το Reuters, η εμφάνιση αμερικανικών όπλων σε γερμανικό έδαφος δεν δίνει στην Ουάσιγκτον κανένα στρατηγικό πλεονέκτημα.
«Αυτό τροφοδοτεί τις ήδη υψηλές εντάσεις και προκαλεί μια περαιτέρω κλιμάκωση», ανέφερε το Reuters.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι από το 2026 θα αρχίσουν να αναπτύσσουν όπλα στη Γερμανία που θα περιλαμβάνουν SM-6 και Tomahawks.
Ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μόσχα θα επιλέξει από το ευρύτερο δυνατό φάσμα επιλογών ως απάντηση στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία, χωρίς να αποκλείει καμία επιλογή, συμπεριλαμβανομένων και πυρηνικών.

Klimenko (Υπ. Εσωτερικών Ουκρανίας): Η δολοφονία της πρώην Βουλευτή Irina Farion μπορεί να ήταν διατεταγμένη

 Οι Ουκρανοί αξιωματικοί επιβολής του νόμου εξετάζουν διάφορες εκδοχές για τη δολοφονία της πρώην βουλευτού της Ουκρανίας Irina Farion δήλωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Klimenko.
«Οι κύριες εκδοχές που εξετάζονται αυτή τη στιγμή: η προσωπική εχθρότητα, οι κοινωνικοπολιτικές δραστηριότητες της Farion».
Μάλιστα δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο η δολοφονία να ήταν διατεταγμένη.
Ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών είπε επίσης ότι ορισμένες από τις κάμερες παρακολούθησης στο σημείο της επίθεσης δεν λειτουργούσαν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό οφείλεται σε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος.
Στις 19 Ιουλίου 2024 η Irina Farion δέχτηκε πυροβολισμούς στο Lviv στην Δυτική Ουκρανία.
Δέχτηκε ένα τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και πέθανε αρκετές ώρες αργότερα στο νοσοκομείο.
Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και δεν έχει βρεθεί ακόμη.
Η πρώην βουλευτής είναι γνωστή για τις εθνικιστικές της δηλώσεις.
Έχει επανειλημμένα καλέσει για βία κατά των Ρωσόφωνων Ουκρανών, αποκαλώντας τους «σκλάβους και κατακτητές» και δηλώνοντας ότι τους αξίζει μόνο «πλήρης και απόλυτη καταστροφή».
Τον Νοέμβριο του 2023, η SBU άνοιξε ποινική υπόθεση εναντίον της Irina Farion βάσει τεσσάρων άρθρων.
Ένας από τους λόγους ήταν οι δηλώσεις της για ρωσόφωνο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αφού είχε τονίσει ότι όλοι οι Ρωσόφωνοι πρέπει να πάνε στον στρατό και να σκοτωθούν.

Με ορμή έρχεται η στρατιωτική και στρατηγική ήττα της Ουκρανίας - Προέλαση Ρώσων σε 6 κατευθύνσεις

Οι εκκλήσεις του Zelensky και τα νέα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας από τις χώρες του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να βοηθήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να ανατρέψουν το ρεύμα των μαχών.
Με συνεχή καταστροφή των στρατηγικών αποθεμάτων της Ουκρανίας, ο ρωσικός στρατός προχωρά σταθερά προς διαφορετικές κατευθύνσεις στο μέτωπο της Ουκρανίας.
Σε απάντηση στη ρωσική αιφνιδιαστική επίθεση στην περιοχή του Kharkiv, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση αναγκάστηκε να στείλει μεγάλη ενίσχυση στις συνοριακές περιοχές.
Ως αποτέλεσμα, η ρωσική προέλαση επιβραδύνθηκε στο Kharkiv, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να ανακτήσουν τη στρατιωτική πρωτοβουλία και να ανακτήσουν οποιαδήποτε από τις χαμένες περιοχές.

Ως αποτέλεσμα των σκληρών μαχών στην πόλη Volchansk, τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο μισών πολυώροφων κτιρίων στο κέντρο της πόλης που μετατράπηκαν στο κύριο οχυρό της ουκρανικής άμυνας στη βόρεια όχθη του ποταμού.
Εν μέσω των συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στους δρόμους, τα ρωσικά χτυπήματα καταστρέφουν τις γέφυρες που χρησιμοποιούνται από τον ουκρανικό στρατό για την αποστολή στρατιωτικών προμηθειών και ενίσχυσης στη φρουρά του από το νότιο τμήμα της πόλης.
Η τελευταία γέφυρα καταστράφηκε από ένα χτύπημα ακριβείας στα ανατολικά του Volchansk και η ουκρανική επιμελητεία ήταν πολύ περίπλοκη.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στα δυτικά προάστια του Glubokoe, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κέρδισαν πρόσφατα ερείσματα.
Οι ουκρανικές αρχές παραδέχονται ότι ο ρωσικός στρατός προελαύνει στην κατεύθυνση του Kupyansk.
Ο ρωσικός στρατός προχωρά συνεχώς και έχει τοπικές επιτυχίες σε ευρύ μέτωπο.
Η ουκρανική άμυνα που χτίστηκε κατά μήκος του ποταμού Zherebets παραβιάστηκε.
Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν την υποχώρηση της Ουκρανίας από το Makeevka και τη ρωσική προέλαση πολλών χιλιομέτρων κοντά στο Terny.
Αφού οι Ρώσοι περάσουν τον ποταμό, θα επεκτείνουν γρήγορα τη ζώνη ελέγχου τους στη δυτική όχθη απειλώντας τις ουκρανικές θέσεις σε ένα ευρύ μέτωπο.
Στις 19 Ιουλίου, αναφέρθηκε νέα ρωσική νίκη στην κατεύθυνση Seversk.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν μια σημαντική προέλαση στο Ivano-Dariivka, αναγκάζοντας τους Ουκρανούς να υποχωρήσουν από το χωριό.
Η ρωσική σημαία κυματίζει ήδη στον οικισμό, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να αμυνθούν στα υψώματα στα βόρεια.

Αφού οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της Razdolovka, εξαπέλυσαν επίθεση προς τα βόρεια και απέκτησαν τον έλεγχο σημαντικών θέσεων στους λόφους και απέκτησαν βάση στο νότιο τμήμα του Pereezdnoe.
Οι τελευταίες ημέρες σημαδεύτηκαν από ρωσική προέλαση γύρω από το Chasiv Yar.
Αφού οι Ρώσοι ανέλαβαν τον έλεγχο της περιοχής Kanal, απέκρουσαν πρόσφατα τις ουκρανικές δυνάμεις από μια μεγάλη περιοχή βόρεια της περιοχής και ίσιωσαν το μέτωπο κατά μήκος του καναλιού Seversky Donets-Donbass.
Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν το Chasiv Yar από τη νότια κατεύθυνση.

Οι Ρώσοι πλησιάζουν επικίνδυνα το Pokrovsk το οποίο βρίσκεται δυτικά της Avdiivka

Πλησιάζουν επικίνδυνα οι ρώσοι το Pokrovsk το οποίο βρίσκεται δυτικά της Avdiivka
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βορειοδυτικά και δυτικά της Avdiivka και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή στις 19 Ιουλίου.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στο Prohres (βορειοδυτικά της Avdiivka) και κατέλαβαν ολόκληρο τον οικισμό.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 18 Ιουλίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κατά μήκος των ανεμοθραυστών αμέσως νοτιοανατολικά της Karlivka (δυτικά της Avdiivka).
Επίσης οι Ρώσοι προχώρησαν βόρεια και νοτιοανατολικά του Lozuvatske (βορειοδυτικά της Avdiivka) και δυτικά της Yevhenivka (βορειοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης έως και 1,22 χιλιόμετρα πλάτος και 400 μέτρα βάθος εντός της Novoselivka Persha (βορειοδυτικά της Avdiivka).

Kharkiv_Battle_Map_Draft_July_192024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_19_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_July_19_2024.png
Toretsk_Battle_Map_Draft_July_19_2024.png
West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_July_19_2024.png


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης