Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κτηνωδία – Οι Ισραηλινοί χτύπησαν σχολείο στη Γάζα και σκότωσαν 30 αμάχους

Κτηνωδία – Οι Ισραηλινοί χτύπησαν σχολείο στη Γάζα και σκότωσαν 30 αμάχους
Ο Ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι στοχοθέτησε «ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Hamas μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολείου στην κεντρική Γάζα»
Τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στην Deir el-Balah, της κεντρικής Γάζας, ανακοίνωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας, ενώ ο Ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι έπληξε κέντρο διοίκησης της Hamas.
Το υπουργείο Υγείας της Γάζας και το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Hamas έδωσε τον απολογισμό των νεκρών από το πλήγμα στο σχολείο στην Deir el-Balah,, μια από τις πολυπληθέστερες περιοχές με εκτοπισμένες οικογένειες προσθέτοντας ότι ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 100.
Ο Ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι στοχοθέτησε «ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Hamas μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολείου στην κεντρική Γάζα».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σχολείο χρησιμοποιούνταν για την πραγματοποίηση επιθέσεων εναντίον στρατιωτών και ως κρυψώνα όπλων και ο Ισραηλινός στρατός είχε προειδοποιήσει τους πολίτες πριν από το χτύπημα.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομείο του Deir el-Bala ενώ κάποιοι μετέβησαν εκεί πεζή με αιματοβαμμένα ρούχα.
Σε προηγούμενα ανάλογα χτυπήματα με στόχο πολιτικές υποδομές, ο Ισραηλινός στρατός κατηγόρησε την Hamas ότι εξέθεσε σε κίνδυνο τους πολίτες και ότι ενεργεί σε πυκνοκατοικημένες συνοικίες χρησιμοποιώντας ως κάλυψη σχολεία και νοσοκομεία, κάτι το οποίο διαψεύδει η ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης