Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεχαγιά: Μην επαναπαύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρώντας ότι σε πολιτικό επίπεδο το θέμα «υποκλοπές» έχει αρχειοθετηθεί

Κεχαγιά: Μην επαναπαύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρώντας ότι σε πολιτικό επίπεδο το θέμα «υποκλοπές» έχει αρχειοθετηθεί
Τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της εκρηκτικής ανόδου των τιμών στο ρεύμα είναι ελλιπή, ανέφερε η Β. Κεχαγιά
Σχετικά Άρθρα
Μάχες για την αποκάλυψη της αλήθειας θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο σκάνδαλο των υποκλοπών, όσο και στο έγκλημα των Τεμπών, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Β. Κεχαγιά, λέγοντας χαρακτηριστικά «ας μην επαναπαύεται λοιπόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρώντας ότι σε πολιτικό επίπεδο το θέμα «υποκλοπές» έχει αρχειοθετηθεί».
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Β. Κεχαγιά, ξεκίνησε τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με τα συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την τεράστια επιτυχία του στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, όπως και σε όλους τους αθλητές.
Συνέχισε κάνοντας αναφορά στην απόρριψη από τη ΝΔ του αιτήματος της αντιπολίτευσης για κλήση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γ. Αδειλίνη και του αντιεισαγγελέα κ. Ζήση, υπογραμμίζοντας πως «με έωλα επιχειρήματα για μία ακόμη φορά η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ έβαλε εμπόδια στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης για διαφάνεια στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων επιβεβαιώνοντας απολύτως την συνειδητή προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκάλυψη και κουκούλωμα της δυσώδους αυτής υπόθεσης».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει τον αγώνα υπεράσπισης της Δημοκρατίας, του Συντάγματος και των αρχών ενός κράτους δικαίου τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία. Στο σκάνδαλο των υποκλοπών όσο και στο έγκλημα των Τεμπών το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει μάχες για την αποκάλυψη της αλήθειας. Ας μην επαναπαύεται λοιπόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρώντας ότι σε πολιτικό επίπεδο το θέμα ”υποκλοπές” έχει αρχειοθετηθεί», είπε χαρακτηριστικά η κα Κεχαγιά.

Ελλιπή τα κυβερνητικά μέτρα για την άνοδο τιμών στο ρεύμα

«Για μία ακόμη φορά η υποκρισία περίσσεψε σ’ ένα από τα κυριακάτικα «κηρύγματα» του πρωθυπουργού, ο οποίος ξαφνικά είδε «ουρανοκατέβατα κέρδη» για τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας -τα οποία μάλιστα προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί-αναμασώντας την γνωστή καραμέλα περί εισαγόμενης κρίσης για να δικαιολογήσει την εκτίναξη των τιμών», συνέχισε η κα Κεχαγιά, σχολίαζοντας την ανάρτηση του Κ. Μητσοτάκη.
Υπογράμμισε ότι τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της εκρηκτικής ανόδου των τιμών στο ρεύμα είναι ελλιπή, καθώς:
- Η επιδότηση αφορά μόνο τον Αύγουστο και όχι τον Ιούλιο που είχε ήδη καταγραφεί αύξηση στην τιμή της κιλοβατώρας
- Οι εκπτώσεις θα δοθούν από τις εταιρείες υπό προϋποθέσεις τις οποίες αν κάποιο νοικοκυριό δεν πληροί θα κληθεί να πληρώσει πολύ υψηλότερο λογαριασμό
- Ορισμένοι από τους παρόχους ρεύματος υπολογίζουν την «έκπτωση» μόνο έως τις 100 κιλοβατώρες και από εκεί και πάνω την τιμολογούν με περισσότερο από 19 λεπτά!
- Οι επιδοτήσεις αφορούν μόνο νοικοκυριά και αποκλείουν τόσο τα κοινωνικά τιμολόγια όσο και τις επιχειρήσεις
- Όλα αυτά ενώ το χρηματιστήριο ενέργειας και οι, σ’ αυτό, συμμετέχοντες έχουν σπεύσει μετά την ανακοίνωση των μέτρων να διπλασιάσουν την τιμή στο φόρο, επομένως επιπλέον 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ από την πρώτη στιγμή με ευθύνη έχει ζητήσει να θεσπιστεί μηχανισμός παρακολούθησης και αποτροπής υπερκερδών στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, όπως επίσης και μηχανισμός με τον οποίο εξασφαλίζεται ότι το περιθώριο κέρδους των παρόχων ενέργειας δεν θα υπερβαίνει το 5%.

Ακρίβεια

Περαιτέρω, η κα Κεχαγιά αναφέρθηκε στα στοιχεία της Eurostat του Ιουλίου για τον πληθωρισμό, που δείχνουν ότι είναι στο 3% , σημειώνοντας ότι «επήλθε άνοδος στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών στη χώρα έπειτα από τρεις μήνες πτωτικής πορείας, παρά τους ισχυρισμούς του κ. Μητσοτάκη ότι τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι πιο φθηνά φέτος το καλοκαίρι συγκριτικά με το περσινό».
Επικαλέστηκε πρόσφατο δημοσίευμά της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, λέγοντας ότι «γκρέμισε το κυβερνητικό αφήγημα περί βελτίωσης της ποιότητας ζωής των Ελλήνων αναφέροντας ότι ακόμη και τώρα η οικονομική παραγωγή δεν έχει φθάσει στα προ κρίσης επίπεδα. Το 26,3% των Ελλήνων είναι αντιμέτωπο με τη φτώχεια.
Σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ το οικονομικό κλίμα επιδεινώθηκε στην Ελλάδα τον μήνα Ιούλιο και κατέγραψε τη χαμηλότερη επίδοση των τελευταίων πέντε μηνών».

Τα ακτοπλοϊκά κοστίζουν υπέρογκα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ βρίσκεται κοντά στον πολίτη και παρουσιάζει τις προτάσεις του για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Φέτος οι μισοί Έλληνες αδυνατούν να κάνουν έστω και ολιγοήμερες διακοπές. Τα ακτοπλοϊκά κοστίζουν υπέρογκα ποσά, τα καύσιμα είναι απαγορευτικά για μεγάλες μετακινήσεις και η πλειονότητα επιλέγει τις διακοπές στο σπίτι για να πληρώσει έστω τον λογαριασμό ρεύματος. Άντε να καταναλώσει το πολύ και μια φέτα καρπούζι όπως μας συστήνουν τα στελέχη της ΝΔ!», τόνισε.
Εστιάζοντας στο θέμα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ανέφερε ότι «ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης, δηλώνει αφοπλιστικά πως "έχουμε δρόμο μπροστά μας" παραπέμποντας στο αόριστο μέλλον τη λήψη μέτρων όπως μείωση του ΦΠΑ που βρίσκεται στο 24% ή μείωση του ΦΠΑ για τα ΙΧ».
Υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει από το Μάιο κοινοβουλευτική ερώτηση ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να τη διαβάσουν και να παρέμβουν εγκαταλείποντας την πολιτική της..."ξαπλώστρας"».

Χρέη της ΝΔ

Σχετικά με την κατάθεση των ισολογισμών των κομμάτων στη Βουλή, είπε πως «ανέδειξε τόσο τα υπέρογκα χρέη της ΝΔ, όσο και την ασυλία που έχει εξασφαλίσει στην αποπληρωμή τους την ίδια ώρα που έχει ψηφίσει διατάξεις για εξώσεις πολιτών από την πρώτη τους κατοικία και για κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών».
«Τα χρέη της ΝΔ προς τις τράπεζες έχουν εκτοξευτεί στα 475.449.832,33 ευρώ», σημείωσε, απευθύνοντας τα εξής ερωτήματα: «πώς έχει ρυθμιστεί η αποπληρωμή των τεράστιων χρεών της ΝΔ;» και «πώς διεξάγει η ΝΔ πανάκριβες προεκλογικές εκστρατείες έχοντας τόσα χρέη σε τράπεζες αλλά και σε προμηθευτές;».

Για Κάσο

Τέλος, με αφορμή την πρόσφατη κρίση στην Κάσο, η κα Κεχαγιά επισήμανε ότι «οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα κυρίως από την τουρκική πλευρά δημιουργούν κρίσιμα ερωτήματα αναφορικά με την πραγματική στάση της κυβέρνησης έναντι της κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας και συστηματικής αμφισβήτησης της κυριαρχίας της χώρας μας», σχολιάζοντας ότι «ορισμένα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για "νέα Ίμια"».
Επανέλαβε το ερώτημα εάν «παραχώρησε η Ελλάδα κυριαρχικά δικαιώματα στην Τουρκία» και πρόσθεσε ότι «σχετική ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή από το σύνολο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της τομεάρχισσας Εξωτερικών Ρένας Δούρου προς τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη. Ανάμεσα στα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής: Ζήτησε άδεια η ελληνική κυβέρνηση από την τουρκική για την πόντιση καλωδίων στην Κάσο, αποδεχόμενη ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας; Απαντήθηκε ρητά επί του πεδίου και από το ΥΠΕΞ ότι η Τουρκία παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην ελληνική ΑΟΖ;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης