Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεχαγιά: Επίπληξη στον Σπίρτζη, μέχρι τις 23/8 θα καταθέσει τις θέσεις του - Καμία καταγγελία από στέλεχος για τον Πολάκη

Κεχαγιά: Επίπληξη στον Σπίρτζη, μέχρι τις 23/8 θα καταθέσει τις θέσεις του - Καμία καταγγελία από στέλεχος για τον Πολάκη
H Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ  θα συνεδριάσει 7 – 8 Σεπτεμβρίου
Για επίπληξη στον Χρ. Σπίτζη, ο οποίος θα δώσει μέχρι τις 23 Αυγούστου τις έγγραφες απαντήσεις του σχετικά με αυτά τα οποία «κατηγορείται» από την επιστολή 70 μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να συνεδριάσει έως τα τέλη του μήνα η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Β. Κεχαγιά.
Η κα Κεχαγιά με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ερώτημα της διαγραφής του, Χρ. Σπίρτζη, μιλώντας σε εκπομπή του ΕΡΤNews ανέφερε πως δημιουργούνται εντυπώσεις ότι συνεδριάζει μέσα στο κατακαλόκαιρο για να διαγράψει ένα στέλεχος, εξηγώντας πως «αυτό δεν ισχύει – η Επιτροπή Δεοντολογίας απαρτίζεται από πρόσωπα τα οποία είναι «μπαρουτοκαπνισμένα» μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να έχεις μια μακρά θητεία για να θέσεις υποψηφιότητα για την Επιτροπή Δεοντολογίας».
Όπως ανέφερε, «χθες (6/8) έγινε μία διαδικτυακή συνεδρίαση, στην οποία δεν είχε κληθεί ο κ. Σπίρτζης να έχει δια ζώσης παρουσία. Όμως ανάμεσα στα άλλα, επειδή εξετάζει πάρα πολλά θέματα η Επιτροπή Δεοντολογίας, θα εξέταζε και το θέμα του ιδίου. Προφανώς (υπάρχει ζήτημα). Εγώ βάζω τα πράγματα σε μία σειρά: δεν αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας μέσα στο κατακαλόκαιρο να ασχοληθεί ειδικά με την περίπτωση του κ. Σπιρτζη. Ο ίδιος είχε «δεχθεί ώχληση» από τα μέλη της επιτροπής να καταθέσει εγγράφως τις απόψεις του. Αυτό έγινε μόλις πριν από λίγες ημέρες, ενώ οι καταγγελίες εις βάρος του ήταν από τις 11 Ιουλίου (…)
Κάποια στελέχη διαφωνούν με τον τρόπο που εκφράζεται. Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε χθες ότι, αφού ο κ. Σπίρτζης επιθυμεί χρόνο, μπορεί μέχρι τις 23 Αυγούστου να καταθέσει εγγράφως τις απόψεις του σε σχέση με αυτά τα οποία «κατηγορείται» από την επιστολή 70 μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, αυτός ο χρόνος του δίνεται. Χθες, δεν μπήκε σε καμία περίπτωση η Επιτροπή Δεοντολογίας στον πυρήνα των καταγγελιών εις βάρους του ίδιου, ώστε να πάρει μία απόφαση».
Πρόσθεσε πως η όποια απόφαση θα ληφθεί μετά τις έγγραφες απαντήσεις ο κ. Σπίρτζης μέχρι τις 23/8 , ώστε στη συνέχεια μέχρι τα τέλη Αυγούστου να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και την απόφαση που θα λάβει να τη θέσει υπόψιν της η Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει 7 – 8 Σεπτεμβρίου.
«Υπήρξε μία επίπληξη προς το πρόσωπό του για τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε», σημείωσε.
Αφού έκανε λόγο για ένα πολύ προβεβλημένο και άξιο στέλεχος, η κα Κεχαγιά τόνισε πως «αν ήθελε να πάρει μια τέτοια απόφαση ( αποχώρησης) θα την έπαιρνε μόνος του και όχι γιατί τον εξωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για Πολάκη

«Δεν έχει υπάρξει καταγγελία από κάποιο μέλος ή στέλεχος εις βάρος του Π. Πολάκη έως τώρα», ανέφερε η κα Κεχαγιά, απαντώντας εάν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει περάσει από την Επιτροπή Δεοντολογίας.
Όπως είπε, «ο κ. Πολάκης απομακρύνθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα για το συγκεκριμένο συμβάν με μία λεκτική αστοχία, απέναντι σε μία συνεργάτιδα του κ. Άδ. Γεωργιάδη (…) Εμείς εκτιμούμε το κοινωνικό έργο που προσφέρει η κα Λινού».

Για πισίνα Κασσελάκη στις Σπέτσες

«Οι απαντήσεις για την πισίνα στις Σπέτσες δόθηκαν τάχιστα από τον κ. Κασσελάκη» και «όποιος δεν θέλει ή αδυνατεί να τις καταλάβει προφανώς το κάνει επί τούτου. Κάποιοι προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται τι λέει στις αναρτήσεις του ο πρόεδρος του κόμματος. Το κάνουν προσποιητά για να συντηρήσουν ένα θέμα», σχολίασε η κα Κεχαγιά.
Κατά την ίδια, πρόκειται για θέμα που αναδείχθηκε λίγα μόλις 24ωρα από την αρχειοθέτηση των υποκλοπών. Και την προσπάθεια σύσσωμης της αντιπολίτευσης να φέρει το θέμα και στη Βουλή με την κλήση των αρμόδιων εισαγγελέων, ούτως ώστε να υπάρξει η δικογραφία στη Βουλή, το υπόμνημα και το πόρισμα για να δοθούν κάποιες διευκρινίσεις».
Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως «αυτό που δείχνει η κυβέρνηση τα τελευταία 5 χρόνια είναι ότι κάθε φορά που είναι «στριμωγμένη» και κατηγορείται ότι έχει προκαλέσει σκάνδαλα, όπως στο σκάνδαλο των υποκλοπών, τα ρίχνει στη δικαιοσύνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης