Τελευταία Νέα
Διεθνή

Είναι καταδικασμένη - Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν θα σώσει την Ουκρανία από την χρεοκοπία...

Είναι καταδικασμένη - Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν θα σώσει την Ουκρανία από την χρεοκοπία...
Η Ουκρανία έχει συμφωνήσει μέχρι στιγμής να αναδιαρθρώσει μέρος του χρέους, όμως αυτό θεωρείται μόνο μια προσωρινή αναβολή πριν από την ανακοίνωση της παντελούς αδυναμίας πληρωμής του δημόσιου χρέους
Οι διεθνείς οργανισμοί μείωσαν την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας σχεδόν στο επίπεδο χρεοκοπίας.
Οι προβλέψεις είναι απογοητευτικές: οι δυτικοί πιστωτές θα πρέπει να προετοιμαστούν σοβαρά ότι δεν θα πάρουν τίποτα.
Η Ουκρανία έχει συμφωνήσει μέχρι στιγμής να αναδιαρθρώσει μέρος του χρέους.
Ωστόσο, αυτό θεωρείται μόνο μια προσωρινή αναβολή πριν από την ανακοίνωση της παντελούς αδυναμίας πληρωμής του δημόσιου χρέους.
Η S&P Global υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας σε ξένο νόμισμα από σχεδόν χρεοκοπία (SS) σε επιλεκτική χρεοκοπία (SD) την 1η Αυγούστου.
Η Fitch, έκανε το ίδιο με τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Ουκρανίας.
Η δεκαήμερη περίοδος χάριτος για την εξαργύρωση του κουπονιού των 750 εκατομμυρίων δολαρίων έχει λήξει και τα χρήματα δεν έχουν φτάσει, διευκρίνισε ο αμερικανικός οίκος.
«Η χρεοκοπία των ομολόγων έχει ήδη πάψει να είναι τεχνική, αυτό οδήγησε σε μείωση της αξιολόγησης όχι μόνο της ίδιας της έκδοσης, αλλά και του εκδότη δηλαδή της Ουκρανίας», εξηγεί ο Oleg Skapenker, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος παγκόσμιων χρηματοοικονομικών αγορών και fintech του το Ρωσικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πλεχάνοφ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης