Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Ο Παύλος Πολάκης θέτει θέμα ηγεσίας - «Ο Κασσελάκης δεν μπορεί, θα βγω μπροστά»

Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Ο Παύλος Πολάκης θέτει θέμα ηγεσίας - «Ο Κασσελάκης δεν μπορεί, θα βγω μπροστά»
«Εγώ δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει να κάνει μομφή στην Κεντική Επιτροπή» απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Θέμα ηγεσίας έθεσε ανοιχτά στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από τη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου.
Ειδικότερα, ο ανεξάρτητος, πια, βουλευτής Χανίων φέρεται να δήλωσε ενώπιον των μελών του οργάνου ότι «χρειάζεται πρόγραμμα και μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία», υπογραμμίζοντας στη συνέχεια πως «η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί».
Πέρα από την ευθεία αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε διατεθειμένος να διεκδικήσει ο ίδιος την προεδρία του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας: «Εγώ θα φανώ χρήσιμος».
Ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε τον λόγο και απάντησε άμεσα στον Παύλο Πολάκη, λέγοντας: «Εγώ δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει να κάνει μομφή στην Κεντική Επιτροπή». 
Έτσι κλείνοντας τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να «ταλαιπωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ» και ως εκ τούτου δεν θα στήσει νέες εσωκομματικές κάλπες, παρά τις συνεχείς προκλήσεις.

Ένταση με Γεροβασίλη - «Στήθηκε επιχείρηση δολοφονίας μου με το υποκριτικό κλάμα της Λινού»

Στην ομιλία του ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Χανίων υποστήριξε πως «με την κατάσταση αυτή τη στιγμή στο κόμμα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σοβαρή διεκδίκηση μεγάλης κυβερνητικής αλλαγής. Παράγουμε πολλή περισσότερη παραπολιτική ύλη από πολιτική γραμμή».
Ακόμα, σημείωσε ότι πρέπει να περάσουμε από την ηθικολογία της συμπεριφοράς και τη θεωρητικολογία της απογειωμένης ιδεολογικοποίησης επί παντός επιστητού και επί οποιουδήποτε δικαιώματος, πρέπει να περάσουμε σε μία σαφή πολιτική γραμμή για να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως χρειάζεται ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο, σε σύγκρουση με τη διαπλοκή που να φέρνει ελπίδα στη νέα γενιά.
«Δυστυχώς, η σημερινή μας ηγεσία κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει. Γι’αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα. Και όσο με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ γι’αυτό», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Π. Πολάκης.
Για τα Μέσα του κόμματος, όπως είπε, πέρα από την αναγκαία κατάστασης εξυγίανσης, πρέπει να συνδυαστεί η όποια πρόταση με την αλλαγή του περιεχομένου τους, τόσο σε επίπεδο πολιτικής γραμμής όσο και σε επίπεδο παραγωγής ενός τηλεοπτικού προγράμματος το οποίο θα προβάλεται από μία σειρά περιφερειακών σταθμών, το οποίο θα μπορεί να φέρει και διαφημιστικά έσοδα για τη βιωσιμότητα των μέσων.
Επίσης, για το θέμα με την Αθηνά Λινού, σύμφωνα με πληροφορίες είπε πως «για οποιοδήποτε βουλευτή της ΝΔ, είχαμε αποκαλύψει τέτοια πράγματα, όπως αποκαλύψαμε για τη Λινού θα ζητούσαμε τη διαγραφή του. Και από την ΚΟ της ΝΔ και από μέλος του κόμματος».
Απαντώντας στην Όλγα Γεροβασίλη, είπε πως χρησιμοποιήσε τα Social Media προκειμένου να μπορέσει να αντισταθεί σε μία επιχείρηση δικής του δολοφονίας που μέσα από ένα ψεύτικο και υποκριτικό κλάμα της Λινού, που έγινε μία ώρα μετά που είχα μιλήσει, και ταυτόχρονα εγώ διαγραφόμουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Φυσικά και αντιστάθηκα μέσα από τα Social media. Γι’ αυτό ήρθαν και δεύτερες σκέψεις σε όλους, όπως η Όλγα Γεροβασίλη που έλεγε ότι καλή η διαγραφή του Πολάκη αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί, όχι να μείνει μισή. Αυτή είναι μία δήλωση εσωστρέφειας και εμφυλίου και ανθρωποφαγίας, είπε ο Π. Πολάκης.

Η υπόθεση Λινού άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, αλλά το ρήγμα είναι βαθύτερο στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου ο Ασκός του Αιόλου άνοιξε με το ζήτημα της χρηματοδότησης του Ινστιτούτου Prolepsis της Αθηνάς Λινού, καθώς ο Παύλος Πολάκης που ανέδειξε πρώτος την υπόθεση, τώρα αμφισβητεί ευθέως τους χειρισμούς της Κουμουνδούρου και δείχνει ως υπεύθυνο τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.
Σα να μην έφτανε αυτό, στον χορό της της αμφισβήτησης μπήκε ακολούθως και ο Μάρκος Χατζησάββας, για χρόνια συνεργάτης του βουλευτή Χανίων, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Πλέον, ο Παύλος Πολάκης, που ως γνωστόν έχει τεράστια στήριξη στον κομματικό μηχανισμό φαίνεται έτοιμος να διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.
Το δίλημμα που θέτει προς τον Στέφανο Κασσελάκη σχηματοποιείται ως εξής:
«Δέχεσαι τους όρους μου ή θέτω ζήτημα ανατροπής σου».
Και όλα ξεκινούν με τη σκληρή κριτική απέναντι στο κόμμα, για το ζήτημα του Ινστιτούτου Λινού, καθώς ο κ. Πολάκης θεωρεί προσχηματική την προαναγγελία ανεξάρτητης έρευνας.

Ζητούν τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού 184 μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ 184 μέλη και στελέχη της Κουμουνδούρου -ανάμεσά τους και 10 μελη της ΚΕ- ζήτησαν την παραπομπή της Αθηνάς Λινού στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Μάλιστα, το αίτημά τουε είναι να κληθεί κατ εξαίρεση με απόλυτη προτεραιότητα σε απολογία από το Όργανο, σύμφωνα με πληροφορίες του faq.gr. 

Δεύτερο μέτωπο άνοιξαν οι «87 του Τσίπρα» - Αποχώρησαν από την Πολιτική Γραμματεία

Εντωμεταξύ στην Κουμουνδούρου άνοιξε και δεύτερο εσωτερικό μέτωπο καθώς τα 8 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που συμμετέχουν στην κίνηση των 87 και βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Οργάνου.
Πρόκειται για τη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση, ήτοι τους Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκο Φλαμπουράρη, Γιάννη Ρακούση, Ζωή Καρκούλια, Ελένη Συμενίδου, Κατερίνα Νοτοπούλου και Θανάση Θεοχαρόπουλο.
Σύμφωνα με κείμενο που κατέθεσαν, διαφωνούν κάθετα με τους χειρισμούς Κασσελάκη στο ζήτημα των κομματικών ΜΜΕ, καθώς και με την πίεση που ασκήθηκε κατά τη συνεδρίαση για απόσυρση όλων των επιλαχόντων του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος προκειμένου να φτάσει η έδρα στον Στέφανο Κασσελάκη.
Σημειώνεται ότι η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβιγκου, έθεσε το ζήτημα απόφασης της ΠΓ, η οποία να ζητά την απόσυρση όλων των επιλαχόντων του Επικρατείας υπέρ Κασσελάκη, κάτι το οποίο και υπερψηφίστηκε από όσους είχαν μείνει στη συνεδρίαση του οργάνου .

Αναλυτικά το κείμενο των 8:

«Δεν νομιμοποιούμε διαδικασίες, συμπεριφορές και αποφάσεις, που ευτελίζουν και εμάς ως πρόσωπα και το Κόμμα μας.
Στο μοναδικό θέμα της ημερήσιας συζήτησης που αφορούσε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν δόθηκε καμία πρόταση του Προέδρου και καμία πρόταση βιωσιμότητας, ενώ συνεχίζεται ακόμη και από τα μέλη της Π.Γ. η απόκρυψη στοιχείων γύρω από τα οικονομικά του κόμματος, παρά την αύξηση των εξόδων τον τελευταίο χρόνο. Παρά την προσωπική δέσμευση του Προέδρου να δοθούν στοιχεία για αριθμό εργαζομένων, αμοιβές και χρόνο πρόσληψης στο κόμμα, στα ΜΜΕ και στο ίδρυμα Πουλαντζάς, όχι μόνο δεν δόθηκε τίποτα, αλλά δεν υπήρξε σήμερα καμία ενημέρωση και κανένα στοιχείο, στο υπεύθυνο τυπικά και ουσιαστικά όργανο του κόμματος. Τα στοιχεία αυτά όφειλε η ηγεσία του κόμματος να τα δώσει ακόμη και στα μέλη της Κ.Ε. , σύμφωνα με το καταστατικό. Η άρνηση να δοθούν οικονομικά στοιχεία στην Π.Γ. σημαίνει πολλά για τους κανόνες που επιβάλλονται στο Νέο ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο την αριστερά δεν εκφράζουν.
Και ενώ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχουν πληρωθεί, ούτε τους μισθούς ούτε τα επιδόματα τους, η ηγεσία του κόμματος ζητά, χωρίς να έχει καταθέσει μια πρόταση, λευκή επιταγή.
Δηλώσεις που δείχνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο απεργοσπαστικού μηχανισμού είναι τουλάχιστον καταδικαστέες και ξένες προς το χώρο μας και η ηγεσία οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση.
Η υλοποίηση αποφάσεων και η μετέπειτα προσπάθεια λήψης λευκής επιταγής από την ηγεσία του κόμματος δρα στην κατεύθυνση απαξίωσης του κόμματος μας αλλά και μείωσης της μεταξύ μας εμπιστοσύνης .
Είναι απαράδεκτο σήμερα στην Π.Γ. εκτός ημερησίας διάταξης, να τίθεται θέμα παραίτησης των εκλεγμένων και των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, ανατροφοδοτώντας αενάως την εσωστρέφεια και την μη παραγωγή πολιτικής. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει λειτουργία φραξιονιστικής λειτουργίας, με πιέσεις σε πλήθος Νομαρχιακών Επιτροπών για πανομοιότυπες αποφάσεις υπέρ της παραίτησης των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.
Η παραίτηση του συντρόφου και διακεκριμένου επιστήμονα Όθωνα Ηλιόπουλου, έγινε για λόγους αλλότριους, από την μη θεσμική αναφορά του, ότι παραιτείται για να παραδώσει σε πρόσωπο της επιλογής του, ακόμη και αν αυτό είναι το πρόσωπο του Προέδρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα θεσμικό κόμμα και δεν μπορεί να λειτουργεί έξω από όσα ορίζει το Σύνταγμα, ο κανονισμός της Βουλής και το καταστατικό μας, αφήνοντας μέλη του ψηφοδελτίου επικρατείας, να λοιδορούνται και να στοχοποιούνται. Η ηγεσία του κόμματος έχει υποχρέωση να διαφυλάττει την ενότητα και να μην αφήνει πρωτοβουλίες να δρουν διαιρετικά σε όλα τα κομματικά επίπεδα.
Η συνέχιση της εσωστρέφειας και της δολοφονίας χαρακτήρων για όποιον λόγο, τον μόνο που υπηρετούν είναι την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την συντήρηση.
Αυτή την τακτική και αυτές τις αποφάσεις δεν μπορούμε να τις νομιμοποιήσουμε χωρίς εισήγηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χωρίς σεβασμό στο καταστατικό και τις πάγιες αρχές και αξίες παράταξης μας».

Αμηχανία Κασσελάκη μπροστά στην αρχηγική εμφάνιση Πολάκη: «Δεν στήνω κάλπες, δεν θα ταλαιπωρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ»

Στο τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που διεξάχθηκε σήμερα 22/8 ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να είπε ότι «δεν θα ταλαιπωρήσει το κόμμα» και ότι «δεν θα τα βροντήξει», κάτι που ερμηνεύεται πως δεν θα σηκώσει το γάντι στην πρόκληση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος έθεσε θέμα ηγεσίας.
Όσον αφορά τα κομματικά Media, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε να ξεκινήσει ενέργειες ώστε να βρεθούν χρήματα (ακόμα και με δανεισμό) για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να σωθούν η Αυγή και το Κόκκινο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης