Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώχευση κήρυξε στην Πολωνία η μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο της ενέργειας – Εκτεθειμένος ο Tusκ

Πτώχευση κήρυξε στην Πολωνία  η μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο της ενέργειας – Εκτεθειμένος ο Tusκ
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αδυνατεί μόνιμα να πληρώσει τις υποχρεώσεις της
Σχετικά Άρθρα
Σοκ στην Πολωνία, καθώς κλείνει εταιρεία κολοσσόπς στον χώρο της ενέργειας, αφού πρώτα είχε υποσχεθεί ο Tusk ότι θα την στηρίξει.
Τελικά η εταιρεία πτώχευσε και ο Tusk έμεινε εκτεθειμένος για άλλη μία φορά.
Το διοικητικό συμβούλιο της Rafako αποφάσισε να καταθέσει άμεσα αίτηση κήρυξης πτώχευσης.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αδυνατεί μόνιμα να πληρώσει τις υποχρεώσεις της και έτσι κατέθεσε την πρόταση, η οποία είπε ότι είναι ο μόνος τρόπος για την καλύτερη προστασία των συμφερόντων της Rafako καθώς και των πιστωτών, των μετόχων και των εργαζομένων της.
Η εταιρεία θα παράσχει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή της αίτησης σε ξεχωριστή ανακοίνωση, αναφέρει το Salon 24 .
Η εταιρεία είπε ότι απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της που θα επέτρεπε στη Rafako να ανακτήσει τη δυνατότητα να λάβει εξωτερική χρηματοδότηση για την εκτέλεση μελλοντικών παραγγελιών.
Στα τέλη Δεκεμβρίου 2023, το Υπουργείο Κρατικών Περιουσιακών Στοιχείων (MAP) ανέφερε ότι ο τότε επικεφαλής της MAP, νυν ευρωβουλευτής Borys Budka, είχε συνομιλήσει με τους μετόχους και τους πιστωτές της Rafako για το μέλλον της εταιρείας.

Η χρεοκοπία

Ο Budka είπε ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, θα προσπαθήσει να βοηθήσει στη διάσωση του Rafako και εκπρόσωποι από την PFR TFI, την Υπηρεσία Βιομηχανικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τεχνολογίας, την PZU, την PKO BP, τη mBank και την BGK συμμετείχαν στις συνομιλίες.
Η Rafako αντιμετώπιζε ήδη χρεοκοπία τον Ιανουάριο του 2023.
Εκείνη την εποχή, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να καταθέσει μετά την απαίτηση από τον κρατικό έλεγχο Tauron για 1,3 δισεκατομμύρια ζλότι (298 εκατομμύρια δολάρια) για ένα εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής που κατασκεύασε η Rafako που ο Tauron είπε ότι ήταν ελαττωματικό.
Αυτή η διαφωνία φέρεται να επιλύθηκε τον Απρίλιο του ίδιου έτους, αλλά τα οικονομικά ζητήματα ακολούθησαν σαφώς τον Πολωνό κατασκευαστή για τους τομείς της ενέργειας, της θέρμανσης και του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Εκείνη την εποχή, όταν χτύπησε η κατάσταση στον Ταύρον, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τουσκ είχε πει επίσης «ο Ραφάκο πρέπει να σωθεί».

Ποια είναι η εταιρεία

Η Rafako παρέχει εξειδικευμένες λύσεις (συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής λεβήτων) για τους τομείς της ενέργειας, της θέρμανσης και των καυσίμων.
Είναι μετοχική εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης