Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξοπλίζουν τους εγκληματίες της Αζοφικής - Η Γερμανία ανακοίνωσε επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 400 εκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία

tags :
Εξοπλίζουν τους εγκληματίες της Αζοφικής - Η Γερμανία ανακοίνωσε επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 400 εκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία

Αύξηση της βοήθειας ανακοινώθηκε κατά τη δεύτερη συνάντηση των συμμετεχόντων στο Ουκρανικό Σύμφωνο στο περιθώριο της 79ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

Σχετικά Άρθρα
Η γερμανική κυβέρνηση αύξησε τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία κατά περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.
Αυτό αναφέρεται στην ιστοσελίδα της γερμανικής κυβέρνησης.
Βραχυπρόθεσμα, η Γερμανία θα διαθέσει επιπλέον 170 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας.
Ο Florian Toncar, Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών, σημείωσε ότι τα κεφάλαια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν, ειδικότερα, για την «αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τη βιομηχανία όπλων».

FB_IMG_1694030815529.jpg

Τα χρήματα σχεδιάζονται να δαπανηθούν για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού και μηχανημάτων για τον ουκρανικό στρατό, συμπεριλαμβανομένων εξοπλισμού αεράμυνας, drones και προστατευτικού εξοπλισμού.
Αύξηση της βοήθειας ανακοινώθηκε κατά τη δεύτερη συνάντηση των συμμετεχόντων στο Ουκρανικό Σύμφωνο στο περιθώριο της 79ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν εκ νέου την αλληλεγγύη τους προς την Ουκρανία ενόψει της ρωσικής επιθετικότητας και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τη στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική υποστήριξη για την Ουκρανία όσο χρειαστεί.

IMG_20240804_132523_675-1.jpg

Τόνισαν την υποστήριξή τους για μια συνολική, δίκαιη και διαρκή ειρήνη βασισμένη στο διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών που κατοχυρώνονται σε αυτόν.
Οι συμμετέχοντες στη συνθήκη καταδίκασαν τις συνεχιζόμενες επιθέσεις πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ρωσίας σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές και πόλεις σε όλη την Ουκρανία, οι οποίες απειλούν σοβαρά την ενεργειακή ασφάλεια της Ουκρανίας και την πρόσβαση του ουκρανικού πληθυσμού σε ζωτικές υπηρεσίες όπως ηλεκτρισμός, θερμότητα και νερό.
«Στη συνάντηση, εγκρίναμε μια κοινή δήλωση των χωρών της G7 και άλλων μερών στη Συμφωνία Σύνδεσης για τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης και ανασυγκρότησης της Ουκρανίας.
Επιβεβαιώνει την ετοιμότητα για παροχή στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και υποστήριξη για την ανοικοδόμηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Έτσι, οι εταίροι της G7 επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις τους που ανέλαβαν στη Σύνοδο Κορυφής της G7 για παροχή πρόσθετων κεφαλαίων συνολικού ύψους περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης