Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα χρεοκοπημένα ΕΛΤΑ δεν μπορούν να πληρώσουν τις συντάξεις των αγροτών... αλλά σκέφτονται το μέλλον με αισιοδοξία

Τα χρεοκοπημένα ΕΛΤΑ δεν μπορούν να πληρώσουν τις συντάξεις των αγροτών... αλλά σκέφτονται το μέλλον με αισιοδοξία
Ο CEO κ. Σκλήκας για δύο ώρες μιλούσε για το μέλλον αλλά δεν είπε τίποτα για τη μη καταβολή των συντάξεων
Σχετικά Άρθρα
«Μαύρο» έπεσε στις πληρωμές των συνταξιούχων του ΟΓΑ από τα ΕΛΤΑ.
Πάντως, η διοίκηση του Γρηγόρη Σκλήκα χθες 26/9/2024 προσήλθε στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου για τον μετασχηματισμό των ΕΛΤΑ που θα τη μεταμορφώσουν σε μία κανονική επιχείρηση.
Ο διευθύνων σύμβουλος έφυγε από το γραφείο του γνωρίζοντας το τεχνικό πρόβλημα και προσήλθε στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, χωρίς να έχει την αγωνία πόσοι αγρότες και αγρότισσες δεν μπόρεσαν να πάρουν την σύνταξή τους.
Διαχρονικά οι διοικήσεις των ΕΛΤΑ βάζουν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών  αλλά οι  φορολογούμενοι πληρώνουν τα σχέδια των διοικήσεων που κατά καιρούς …φεύγουν νύχτα.
Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Γρηγόρης Σκλήκας άφησε το καυτό θέμα της αδυναμίας καταβολής των συντάξεων των αγροτών κάτω από το χαλί, παραβλέποντας το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι περιμένουν πως και πως τη σύνταξή τους.
Όμως, τα ΕΛΤΑ  δεν ήταν σε θέση να πιστώσουν στους λογαριασμούς τα αντίστοιχα ποσά.
Το χθεσινό πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε με τη διοίκηση να επιλέγει την καταβολή των συντάξεων με τον παλιό τρόπο, δηλαδή με την επίδοση της επιταγής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σκλήκας από τον Φεβρουάριο του 2023 προσπαθεί να αναβαθμίσει τις τεχνολογικές υποδομές της επιχείρησης με σκοπό να βελτιώσει τις επιδόσεις της αλλά δεν κατέστη εφικτό.
Είναι άγνωστος αριθμός των συνταξιούχων που δεν έλαβαν τη σύνταξή τους λόγω τεχνικού προβλήματος των ΕΛΤΑ.
Πάντως, η διοίκηση διέθεσε δυο ώρες μιλώντας για το μέλλον των ΕΛΤΑ με τον κ. Σκλήκα να μιλάει για το μέλλον αλλά δεν  ήταν σε θέση να εξασφαλίσει την πάγια  υπηρεσία που είναι η πληρωμή των συντάξεων.  
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι κ. Σκλήκας δεν θεωρεί πρόβλημα για την εταιρεία  το γεγονός ότι εμφανίζει αρνητικά ίδια κεφάλαια που φτάνουν στα 100 εκατ. ευρώ. Τόνισε ότι τα ΕΛΤΑ μπορούν να λειτουργήσουν και το πρόβλημα είναι του βασικού μετόχου.
Ο Γρηγόρης Σκλήκας δεν θεώρησε σκόπιμο να πει πως δημιουργούνται τα αρνητικά ίδια κεφάλαια.
Οι απαντήσεις του διευθύνοντος συμβούλου δεν έδιναν  την αίσθηση για τα προβλήματα που βιώνει η επιχείρηση όταν έφτασε να πει ότι η Deloitte που αναζητά πως ξοδεύτηκαν περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ  από την προηγούμενη  διοίκηση.
Η έρευνα πήγε πίσω μέχρι το 2007 ενώ η αρχική  εντολή ήταν για τη διετία 2020 μέχρι το 2022.

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr      
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης